Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Έφυγε από τη ζωή ο τραβαδούρος του διαχρονικού «Άστα τα μαλλάκια σου»

Πέμπτη 30 Μαίου 2013

Πλήρης ημερών έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός, Φώτης Πολυμέρης. Η φωνή του είναι γνώριμη σε πολλές γενεές, αφού...
ο ίδιος ερμηνεύει το διαχρονικό «Άστα τα μαλλάκια σου», που όλοι αγαπήσαμε.
Ο καλλιτέχνης γεννήθηκε το 1920 στην Πάτρα και απεβίωσε σε ηλικία 93 ετών. Το πραγματικό του όνομα ήταν Φώτιος Παλημέρης.
Έγραψε τους στίχους και τη μουσική σε πάνω από 100 τραγούδια. Το 1935 έβγαλε τον πρώτο του δίσκο αφού πρώτα νίκησε σε διαγωνισμούς τραγουδιού της εποχής. Έκανε μεγάλη καριέρα ηχογραφώντας πάνω από 200 τραγούδια και είναι από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές του ελαφρού τραγουδιού.
Συνεργάστηκε με όλους τους μεγάλους δημιουργούς και τραγουδιστές της εποχής του καθώς και με ρεμπέτες όπως τους Τσιτσάνη, Μητσάκη, Παπαϊωάννου, Βαμβακάρη και άλλους. Τραγούδια του ακούστηκαν σε ταινίες του ελληνικού σινεμά , όπως Ένας χαρούμενος αλήτης (ταινία Έλα στο θείο 1950), Άστα τα μαλλάκια σου (ταινία Εκείνες που δεν πρέπει ν' αγαπούν 1951), Θα γυρίσει κι ο τροχός (ταινία Εκείνες που δεν πρέπει ν' αγαπούν 1951). Το 2004 έγραψε και την αυτοβιογραφία του.
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα, στις 2 το μεσημέρι στο Α' Νεκροταφείο.
ΠΗΓΗ:http://www.star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: