Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Μαύρη τρύπα 114 εκατ. ευρώ στο ΠΑΣΟΚ! Τι αποκάλυψε ο έλεγχος στα ταμεία του κόμματος

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013
Η «Λερναία Ύδρα» της διαφθοράς πνίγει το ΠΑΣΟΚ, όπως προκύπτει από τα συνταρακτικά στοιχεία για την οικονομική διαχείριση στο ΠΑΣΟΚ που έφεραν το πρώην κυβερνών κόμμα σε καθεστώς χρεοκοπίας. Τα στοιχεία που αποκαλύπτει η...
«Εφημερίδα των Συντακτών» για την οικονομική διαχείριση στο ΠΑΣΟΚ τη χρονική περίοδο 2004-2010 προκαλούν δέος. Το πόρισμα που συνέταξαν μετά από εντολή της σημερινής κυβέρνησης πέντε διεθνούς κύρους εταιρίες ορκωτών λογιστών και πιο συγκεκριμένα οι Grand Thorton, Ernst and Young, KPMG, Deloitte Touche και PWC Greece διαπιστώνει ότι η «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του κόμματος ξεπερνά το ιλιγγιώδες ποσό των 114 εκατ.ευρώ. Περίπου 500.000 ευρώ εμφανίζονται ως δαπάνες που έχουν εγκριθεί με την υπογραφή του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Ποσό περίπου 800.000 ευρώ εμφανίζονται στο όνομα του Νίκου Αθανασάκη, διευθυντή την επίμαχη περίοδο του πολιτικού γραφείου του Γιώργου Παπανδρέου. Δαπάνες ύψους 1,5 εκατ. ευρώ αποδίδονται στο όνομα «Καλογεροπούλου», η οποία έχει διατελέσει συνεργάτιδα του Γ. Παπανδρέου. Επιπλέον, γα την ίδια τριετία, στα 53,3 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι δαπάνες γνωστού ταξιδιωτικού πρακτορείου, με το οποίο συνεργαζόταν το ΠΑΣΟΚ για μετακινήσεις στελεχών, ενώ εντοπίστηκαν να έχουν εκδοθεί 45.000(!) εισιτήρια για ένα μόνο χρόνο. Όλα τα παραπάνω ποσά εμφανίζονται να φέρουν και την υπογραφή του Ροβέρτου Σπυρόπουλου, που συνυπέγραφε με την ιδιότητα του γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ. Ακόμη ένα άκρως εντυπωσιακό στοιχείο της έρευνας που δημοσιεύει σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών» είναι ότι για καμία από τις δαπάνες που εντόπισαν οι ορκωτοί λογιστές δεν υπήρχαν νόμιμα παραστατικά, καθώς όλες οι υπογραφές έμπαιναν σε ανεπίσημα έγγραφα. Η πρώτη ενημέρωση των στελεχών της Ιπποκράτους έγινε πριν από μερικές ημέρες. Η εκτίμηση των ίδιων είναι ότι εάν το πόρισμα παραδοθεί και γίνει αποδεκτό από το ΠΑΣΟΚ, τότε πρέπει να παρέμβει άμεσα εισαγγελέας, εξαιτίας του μεγέθους της υπόθεσης... «Αισθάνομαι σαν να φόρεσα τον χιτώνα που βούτηξε η Διηάνειρα στο δηλητηριώδες αίμα του Νέσσου», φέρεται να έχει πει ο Ευάγγελος Βενιζέλος -σύμφωνα με το δημοσίευμα- ομολογώντας ότι δεν μπορεί να χειριστεί το τεράστιο οικονομικό βάρος που του κληροδοτήθηκε από τις 17 Απριλίου του 2012 που ανέλαβε την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Βενιζέλος, με εντολή του οποίου ξεκίνησε η έρευνα έχει δώσει εντολή ο έλεγχος να συνεχιστεί μέχρι τέλους. Οι λογιστές έχουν «εγκατασταθεί» από το περσινό καλοκαίρι και για περίπου ένα μήνα στα γραφεία της παράταξης, προκειμένου να διαπιστώσουν τι ακριβώς έχει συμβεί. Επιστολή φέρεται να έχει σταλεί στον Νίκο Αθανασάκη, προκειμένου να επιστρέψει μέρος των 300.000 ευρώ που καταγράφτηκε ως έξοδα και που εγκρίθηκαν με την υπογραφή του. Πρόθεση του επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ είναι το ζήτημα να συζητηθεί διεξοδικά στο ερχόμενο Πολιτικό Συμβούλιο.

sigmalive/protothema 

Δεν υπάρχουν σχόλια: