Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Μέσα Απριλίου οι κάλπες στη Βενεζουέλα – Προβάδισμα Νίκολας Μαδούρο

http://static.euronews.com/images_news/img_606X341_1003-nicolas-maduro-venezuela.jpg 
Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013
Στις 14 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν, μετά από απόφαση της εκλογικής επιτροπής, οι προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα. Υποψήφιοι για τον προεδρικό θώκο, αναμένεται να είναι από τη μια, ο εκλεκτός του Τσάβες, προσωρινός πρόεδρος... Νίκολας Μαδούρο και από την άλλη, όπως όλα δείχνουν ο κεντρώος Ενρίκε Καπρίλες που ηττήθηκε από τον κομαντάντε στις εκλογές του Οκτωβρίου. Ο Καπρίλες, αν και ορίσθηκε από το κόμμα του, ως υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές, δήλωσε στο twitter, ότι θα ανακοινώσει την απόφαση του τις επόμενες ώρες. Σύμφωνα πάντως με τις δημοσκοπήσεις, ο Μαδούρο, φαίνεται ότι θα είναι αυτός που τελικά θα επικρατήσει στις εκλογές.

Το προφίλ των δυο υποψηφίων

Στις εκλογές του Οκτωβρίου, ο Ενρίκε Καπρίλες, νυν κυβερνήτης της πολιτείας Μιράντα, έχασε από τον Ούγκο Τσάβες με ποσοστό 44% έναντι 54% του αντιπάλου του.

Ο 40χρονος Καπρίλες, δηλώνει ότι εκφράζει κεντρώες πολιτικές με επίκεντρο τον άνθρωπο έχοντας ως πρότυπο τον πρώην Πρόεδρο της Βραζιλίας, Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος όπως λέει, κατάφερε να ανοίξει τις πόρτες της χώρας στους επενδυτές ενώ ταυτόχρονα προωθούσε κοινωνικά προγράμματα.
Από την άλλη μεριά, ο 50χρονος Μαδούρο, είναι προσωπική επιλογή του Ούγκο Τσάβες.
Βλέποντας τους τελευταίους μήνες την υγεία του να επιδεινώνεται, ο κομαντάντε είχε ανακοινώσει ότι ο Μαδούρο θα πρέπει να είναι ο διάδοχός του.
Ο Νικόλας Μαδούρο, έχει δεσμευθεί ότι θα συνεχίσει να εφαρμόζει όλες τις αριστερές πολιτικές του Ούγκο Τσάβες και είναι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις φαβορί να κερδίσει στις επικείμενες εκλογές.
Πηγή: BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια: