Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Οι απολύσεις μένουν στο κάδρο της Τρόικας

http://www.lay-out.gr/wp-content/uploads/2012/09/3606-%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%B1.jpg 
Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013
Συνεχίζονται οι επαφές της ομάδας εργασίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικας, προκειμένου να συμφωνηθεί ένας κοινός τόπος συνεννόησης για τις σχεδιαζόμενες αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ... εκπρόσωποι της Τρόικας δεν έχουν πειστεί ακόμα για τον τρόπο που θα εφαρμόζεται η διοικητική μεταρρύθμιση και δεν αποκλείουν στις συζητήσεις τους το ενδεχόμενο άμεσων απολύσεων. Το ενδιαφέρον τους εστιάζεται σε υπαλλήλους που ελέγχονται είτε ποινικά, είτε πειθαρχικά. 

Οι υποθέσεις αυτές υπολογίζονται σε περισσότερες από 10000, χωρίς όμως να μπορεί να προσδιοριστεί ο χρόνος που θα τελεσιδικήσουν, τουλάχιστον σε όσους έχουν παραπεμφθεί στην τακτική δικαιοσύνη. Σχετικά με τους υπόλοιπους, μετά τον ορισμό των πειθαρχικών συμβουλίων, έχει ξεκινήσει αγώνας ταχύτητας για να καταλήξουν σε πορίσματα και να ξεκαθαρίσει ο αριθμός εκείνων που θα απολυθούν λόγω παραπτωμάτων στη βάση του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα.

Αυτήν την εβδομάδα αναμένεται να υπάρξει συνάντηση μεταξύ του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνη Μανιτάκη με τους υψηλόβαθμους εκπροσώπους των δανειστών. Ο κ. Μανιτάκης πρόκειται να επαναλάβει τις λεπτομέρειες των προγραμμάτων Διαθεσιμότητας και Κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

Ωστόσο όπως προέκυψε από την συνάντηση που είχε η Τρόικα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο δόθηκε «μεγάλη σημασία στους νέους πλήρεις οργανισμούς των  υπουργείων, συμπεριλαμβανομένων όμως και των περιφερειακών τους υπηρεσιών». Έτσι προκύπτει πως θα συνεχίσει η συζήτηση μείωσης του δημόσιου τομέα όχι μόνο σε σχέση με την Κεντρική Κυβέρνηση, αλλά και με την Γενική.

Σε κάθε περίπτωση η άρνηση του κ. Μανιτάκη να οπισθοχωρήσει και να δεχθεί απολύσεις στην δημόσια διοίκηση έχει υποστηρικτές τους δύο κυβερνητικούς εταίρους κκ Βενιζέλο και Κουβέλη. Από πολιτική σκοπιά κανείς στην κυβέρνηση δεν θεωρεί αναγκαίες τις απολύσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η διαρροή συνεργατών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι εχθές μιλούσαν για “«συμβολικές» απολύσεις που δεν εντάσσονται στο ολοκληρωμένο σχέδιο αλλαγών  στη διοίκηση”.http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: