Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ EUROGROUP Σαμαράς: Δεν συγχωρείται καμία ολιγωρία

Σαμαράς: Δεν συγχωρείται καμία ολιγωρία
Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012
Μήνυμα προς τους Ευρωπαίους εταίρους μας και το ΔΝΤ να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν στην υλοποίηση των δεσμεύσεών τους, έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς, υπενθυμίζοντας πως η Αθήνα έχει τηρήσει τις .. υποχρεώσεις της και επισημαίνοντας πως από τις δικές τους πλέον αποφάσεις εξαρτάται το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και η σταθερότητα στην ευρωζώνη.

«Οι όποιες τεχνικές δυσκολίες στην εξεύρεση της τεχνικής λύσης, δε συγχωρούν καμία ολιγωρία ή καθυστέρηση στο ελληνικό θέμα», υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός σε ανακοίνωσή του για τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup και τονίζει πως «η Ελλάδα έκανε εκείνο που έπρεπε και στο οποίο είχε δεσμευτεί. Οι εταίροι μας, μαζί με το ΔΝΤ, επίσης οφείλουν να κάνουν εκείνο που έχουν αναλάβει. Από την επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας τις επόμενες μέρες, δεν εξαρτάται μόνο το μέλλον της δικής μας χώρας, αλλά και η σταθερότητα ολόκληρης της ευρωζώνης».

Σήμερα ο πρωθυπουργός αναχωρεί για τις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, με αντικείμενο τον κοινοτικό προυπολογισμό για τα έτη 2014-2020.
Αν και το θέμα της Ελλάδας όπως και η κρίση χρέους της ευρωζώνης δεν είναι στην ατζέντα δεν αποκλείεται να συζητηθεί, ενώ ο κ.Σαμαράς θα προωθήσει την ελληνική θέση για λήψη απόφασης.

Αύριο, θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: