Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Ο Γιάννης Μπουτάρης «Δήμαρχος του μήνα» σε διεθνή ιστοσελίδα

tvxs.gr
Ο Γιάννης Μπουτάρης έλαβε τη διάκριση «Δήμαρχος του μήνα» από την ιστοσελίδα citymayors για τον Οκτώβριο του 2012 για τη διαχείριση και τις αλλαγές που επέφερε στην πόλη του και...
μάλιστα σε περίοδο που μαστίζεται από την οικονομική κρίση.
Τους δύο προηγούμενους μήνες την ίδια διάκριση έλαβαν ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Η ιστοσελίδα σημειώνει το σχόλιο γερμανικών εφημερίδων ότι αν όλοι οι Έλληνες πολιτικοί ήταν σαν τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, η Ελλάδα δεν θα ήταν στο οικονομικό χάλι που βρίσκεται σήμερα. Αστειευόμενος, ο ίδιος ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχει υποστηρίξει ότι η οικονομική κρίση τον βοήθησε να αλλάξει τη νοοτροπία στην πόλη του. «Αφού δεν υπάρχουν χρήματα για να αγοράσει κανείς ψήφους, οι πολιτικοί πρέπει να παράγουν αποτελέσματα». 

Η ιστοσελίδα φιλοξενεί ένα πλήρες βιογραφικό του πολιτικού και αναφέρεται στις αλλαγές που έχει φέρει ο Μπουτάρης στην πολιτική ζωή της πόλης, όπως τις μεταρρυθμίσεις στον τουριστικό και οικονομικό τομέα.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται στην επίσκεψη του Γιάννη Μπουτάρη στο Βερολίνο προκειμένου να μελετήσει τη λειτουργία του Δήμου. Ο ίδιος δήλωνε στο Der Spiegel: «Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας. Η πόλη σας είναι καθαρή ενώ η Θεσσαλονίκη δεν είναι. Υπάρχει κάτι που δουλεύει στην πόλη σας ενώ στη δική μας όχι. Χρειαζόμαστε αλλαγή. Το σύστημα μας είτε πρόκειται για τη διαχείριση του λιμένα είτε για τη διαχείριση των απορριμμάτων δεν λειτουργεί. Πρέπει να αντικατασταθεί με κάποιο άλλο».

Επιπλέον επικεντρώνεται στις προσπάθειες του Γιάννη Μπουτάρη να δημιουργήσει ένα λιμάνι σύγχρονης εποχής στα πρότυπα της Μπαρτσελόνα. Στόχος του Έλληνα δημάρχου είναι οι εγκαταστάσεις να χρησιμοποιούνται από τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια και έχει γι’ αυτό το λόγο συναντηθεί με φορείς από διάφορες χώρες. Στα μέσα του 2012 επισκέφτηκε Αμβούργο, προκειμένου να προσελκύσει τεράστια πλοία στην πόλη του.

Φυσικά το δημοσίευμα δεν παραλείπει να αναφερθεί στην ανοιχτή κόντρα του με το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής για το οποίο ο Μπουτάρης έχει ζητήσει την απαγόρευσή του.

Το κείμενο κλείνει με μία φράση του δημάρχου: «Το μικρό είναι όμορφο. Οι Έλληνες πρέπει να επικεντρώσουμε στα μικρά πράγματα που ξέρουμε καλά και μετά να τα παράγουμε σε εξαιρετική ποιότητα. Δεν πουλάμε τους εαυτούς μας και τα προϊόντα μας αρκετά καλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: