Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Παλιοί και νέοι στην πρώτη γραμμή του ΠΑΣΟΚ Ο Βαγγέλης Βενιζέλος συμπεριέλαβε όλες τις τάσεις στη σύνθεση των κομματικών οργάνων

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012
Με παλαιότερα, έμπειρα αλλά και νέα πρωτοεμφανιζόμενα στελέχη από όλες τις τάσεις συμπλήρωσε ο Βαγγέλης Βενιζέλος το οργανωτικό σχήμα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο προετοιμάζεται για ένα έντονο πολιτικά και οργανωτικά 15ήμερο: την... εκδήλωση για την 3η Σεπτέμβρη και την παρουσία στη Διεθνή Εκθεση της Θεσσαλονίκης αλλά και την ενδιαφέρουσα πολιτικά - μετά την περιοδεία Σαμαρά σε Βερολίνο και Παρίσι - συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Τρίτη.
Στον ιδιαίτερα κρίσιμο τομέα της παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου από την αποτίμηση του οποίου, όπως και την κοινοβουλευτική δράση, αναμένεται να δοθεί το στίγμα του ΠΑΣΟΚ, τοποθετήθηκαν με απόφαση του Β. Βενιζέλου οι έμπειροι Χρ. Βερελής, Χρ. Πρωτόπαπας και Γ. Κουτρουμάνης, αντιστοίχως, για τους τομείς του προγραμματικού σχεδιασμού, της τεκμηρίωσης και του κοινωνικού διαλόγου. Στη Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης που λειτουργεί υπό την ευθύνη του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας και εκπροσώπου Φώφης Γεννηματά ορίστηκαν οι Γιάννης Δατσέρης και Αντώνης Λιάρος, για τον σχεδιασμό και τα περιφερειακά μέσα αντιστοίχως. Στο Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών που συγχωνεύεται με το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης, πρόεδρος τοποθετείται ο Κ. Σκανδαλίδης, επιστημονικός διευθυντής ο δρ. Κοινωνιολογίας Γ. Σιακαντάρης και διευθυντής επιμόρφωσης ο καθηγητής Παν. Αναστασιάδης.
Οσον αφορά τους οργανωτικούς τομείς, υπεύθυνοι ορίστηκαν οι εξής: Αυτοδιοίκησης Φώτης Χατζιμηχάλης, Κοινωνικών Κινημάτων και Εθελοντισμού Αθηνά Δρέττα, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Βασίλης Χρονόπουλος, Συνδικαλιστικού Γιώργος Αλιβιζάκης, Αγροτικών Συνεταιρισμών και Συλλόγων Μιχάλης Τζελέπης, Επιστημονικών Συλλόγων και Επιμελητηρίων Γιώργος Χαραλαμπόπουλος, Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Οργανώσεων Μανώλης Οθωνας, Γυναικών Ζέφη Δημαδάμα και Απόδημου Ελληνισμού Χρίστος Σμυρλής. Ο Τομέας Διεθνών Σχέσεων υπάγεται στο Πολιτικό Γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με διευθύντρια τη Χριστίνα Μανωλοπούλου.
ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ. Η Ιπποκράτους οριστικοποίησε το πρόγραμμα του Κινήματος για το προσεχές διάστημα και ειδικότερα αναφορικά με την εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη, καθώς και την επίσκεψη και τις δραστηριότητες του Βαγγέλη Βενιζέλου στη ΔΕΘ.
Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα συνεδριάζει η Οργανωτική Γραμματεία, ενώ θα πραγματοποιηθεί και σύσκεψη των υπευθύνων για την Περιφερειακή Ανασύσταση. Την Τρίτη συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα, τη δε επομένη συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία.
Με την ευκαιρία της επετείου της 3ης του Σεπτέμβρη, το ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου εκδήλωση στο αίθριο του Νέου Μουσείου Μπενάκη. Αναμένεται να παρουσιαστεί από τον Β. Βενιζέλο η νέα, εκσυχρονισμένη ιδεολογική Διακήρυξη που θα αποτυπώνει τις κατευθύνσεις για ένα νέου τύπου σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Κεντροαριστεράς.
Το πρωί της Κυριακής 9 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφτεί τη ΔΕΘ και θα ακολουθήσει εκδήλωση στον χώρο της Διεθνούς Εκθεσης αφιερωμένη στη νέα γενιά που βιώνει την κρίση, κυρίως με το πρόβλημα της ανεργίας, με τίτλο «Μια κερδισμένη - και όχι μια χαμένη - γενιά». Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν νέοι επιχειρηματίες, αγρότες, ερευνητές και δημιουργοί που θα παρουσιάσουν την εμπειρία και τις προτάσεις τους, η δε εκδήλωση θα κλείσει με τις απαντήσεις που θα δώσει ο κ. Βενιζέλος στα ερωτήματα που θα θέσουν οι συμμετέχοντες.ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: