Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Τέτοια Ωρα Τέτοια Λόγια 24-08-2012

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012 
Τέτοια Ωρα Τέτοια Λόγια 24-08-2012
Καλέ τι σφιχταγκάλιασμα ήταν αυτό που του ‘κανε του δικού μας ο Γιούνκερ. Λίγο ακόμη και θα άρχιζε το κλάμα…
Μία καρότο, μία μαστίγιο τον είχε...
τον παλιόφιλό του, Αντώνη, ο κ. Γιούνκερ. «Είμαι φίλος της Ελλάδας», μας είπε και μας ξαναείπε για να το εμπεδώσουμε, την ίδια στιγμή που υποστήριζε ότι αν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, no extra money, no funny! Έτσι είναι, η φιλία, φιλία και η δουλειά, δουλειά… Αμ πώς….
Τον Αλέξη μπορεί να μη θέλησε να τον δει αλλά του Βαγγέλη του μίλησε κανά μισάωρο στο τηλέφωνο ο Γιούνκερ… Έτσι για να σκάσει λίγο παραπάνω ο Παπαδημούλης που είχε τόσο νεύρα με αποτέλεσμα να βγει σε έξι τηλεπαράθυρα ημερησίως αντί για τρία, όπως συνηθίζει… Τι να κάνεις η χυλόπιτα θέλει και την επικοινωνιακή αξιοποίησή της….
Φοβάμαι να τον δω κατάματα το Σαμαρά. Νομίζω ότι εκεί που μιλάει θα αρχίσει να τρίβει το μάτι του… Άσε που χάνω τον ειρμό των όσων λέει και αρχίζω να σκέφτομαι «Τώρα βλέπει από το εγχειρισμένο ή δε βλέπει»; Κατινιές δηλαδή…
Με το αεροπλάνο της γραμμής θα πετάει για το εξωτερικό ο πρωθυπουργός μας από δω και πέρα. Και αυτό για ευνόητους λόγους οικονομίας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κάθε ιδιωτική πτήση με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο κόστιζε πάνω από 50 χιλιάδες ευρώ…. Δεν μπορώ παρά να επικροτήσω μία κίνηση ουσίας αλλά και συμβολισμού…

Στο ενδεχόμενο εμπορικής αξιοποίησης ακατοίκητων βραχονησίδων αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην γαλλική εφημερίδα "Le Monde", διευκρινίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για "ξεπούλημα".

O κ. Σαμαράς απαντώντας σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας απάντησε: «Δεν υπάρχουν ιδιωτικά νησιά, αλλά μόνο μερικές βραχονησίδες, ακατοίκητες, στο μέσο του αρχιπελάγους. Στην περίπτωση που δεν τίθεται πρόβλημα εθνικής ασφάλειας, αυτές οι βραχονησίδες μπορούν να έχουν μία εμπορική εκμετάλλευση. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ξεπουληθούν, αλλά να μετατραπεί ένα άγονο (που δεν χρησιμοποιείται) έδαφος, σε ένα κεφάλαιο το οποίο μπορεί να αποδώσει έσοδα, σε μία σωστή τιμή». Αν θυμάμαι καλά ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε μιλήσει πρώτος για την εκμετάλλευση των βραχονησίδων και κάποιοι είχαν πέσει να τον φάνε…από  ΕΠΤΑ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: