Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Πίστη στην ικανότητα των έμπειρων παικτών. Στήριξη και επιμονή στα νέα παιδιά

Τρίτη 07 Αυγούστου 2012
(Του Μπάμπη Πεΐδη)
Η προετοιμασία στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας συνεχίζεται για την ομάδα του Πιερικού. Ο Νίκος Γκουλής με τους συνεργάτες του «χτίζουν» το συγκρότημα που θα αγωνισθεί στο φετινό πρωτάθλημα της.. Β΄εθνικής κατηγορίας, έχοντας στο μυαλό τους τη δημιουργία ενός συνόλου που θα αποτελείται από έμπειρους και νεαρούς γηγενείς ποδοσφαιριστές.
 Ότι λοιπόν ξεκάθαρα δήλωσε ο Βοιωτός προπονητής κατά την έλευση του στον ιστορικό σύλλογο της Κατερίνης, αυτό με πίστη και μεράκι υλοποιεί στην φιλόξενη και ιδανική για προετοιμασία ποδοσφαιρικής ομάδος περιοχή της γειτονικής χώρας.
Ο Κώστας Παπαδόπουλος βλέπει με ικανοποίηση το έργο διοίκησης και τεχνικής ηγεσίας να προχωράει και το όραμα σιγά-σιγά να παίρνει σάρκα και οστά.
Ήδη τα πρώτα δείγματα γραφής είναι άκρως θετικά με τους έμπειρους παίκτες να κλέβουν την παράσταση και να δείχνουν ότι θα απολαύσει όμορφες στιγμές φέτος ο κόσμος της Πιερίας και τους νεαρούς να δίνουν την μάχη για μια θέση στην ενδεκάδα.
Ήδη κάποιοι από αυτούς έχουν ξεχωρίσει κι αυτό κάνει τον Νίκο Γκουλή να αισθάνεται δικαιωμένος που διάλεξε να ακολουθήσει τον δύσκολο μέν, ελπιδοφόρο δε δρόμο για το χτίσιμο του φετινού Πιερικού. Έναν δρόμο που αν βοηθηθεί λίγο και από τα αποτελέσματα βαθμολογικά για την ομάδα, θα συμπληρώσει μια ακόμη λαμπρή σελίδα ιστορίας στο ήδη πλούσιο από δεκάδες σελίδες που διαθέτει το επίχρυσο βιβλίο του Κατερινιώτικου συλλόγου.
Ο κόσμος θα πρέπει να έχει υπομονή και να στηρίξει τη φετινή δύσκολη αλλά γεμάτη μέλλον, ελπιδοφόρα χρονιά.
Το πρόσφατο παρελθόν θα πρέπει να λειτουργήσει σαν παράδειγμα προς αποφυγή και όχι σαν τροχοπέδη και προϊόν κομπλεξικής έξαρσης κάποιων οι οποίοι βλέπουν πάντα τα πράγματα μαύρα ή γκρί.
Ο Πιερικός, όπως μου είπε στην πρώτη ολοκληρωμένη συνέντευξη που έδωσε φέτος  ο Νίκος Γκουλής και έγινε στο Μπάνσκο, έχει ένδοξο παρελθόν.
Υποχρέωση όλων μας, διοίκησης, τεχνικής ηγεσίας, παικτών και κόσμου, είναι να βοηθήσουμε να σταθεροποιηθεί και να ισχυροποιηθεί το παρόν, δημιουργώντας συνάμα ένα μέλλον που θα ξαναφέρει τον Πιερικό στο επίπεδο και τη θέση που δικαιωματικά και ιστορικά του αξίζει…

Δεν υπάρχουν σχόλια: