Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Σε απευθείας μετάδοση η διαδικασία στη Βουλή για το Μνημόνιο

Σε απευθείας μετάδοση η διαδικασία στη Βουλή για το Μνημόνιο



Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012
Στη Βουλή είναι στραμμένα τα βλέμματα την Κυριακή, καθώς αυτήν την ώρα αρχίζει η συζήτηση στην Ολομέλεια για το Μνημόνιο και το PSI και..
ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα με ονομαστική ψηφοφορία. Οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων τελούν υπό μεγάλη πίεση, καθώς οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας, ενώ αρκετοί βουλευτές επιμένουν ότι ακόμη κι έτσι θα καταψηφίσουν, αντιπαραβάλλοντας θέμα συνείδησης.

Σε υψηλούς τόνους και με τα κόμματα της Αριστεράς να αντιδρούν για την διαδικασία του κατεπείγοντος, να ζητούν ονομαστική ψηφοφορία και να καταγγέλλουν ότι παραβιάζεται κάθε ίχνος συνταγματικής τάξης και κοινοβουλευτισμού, ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών για την έγκριση Σχεδίων Συμβάσεων και Μνημονίου για τη μείωση του δημοσίου χρέους και τη διάσωση της εθνικής οικονομίας.

Την αντίθεση του στην επιλογή της κυβέρνησης να συζητηθεί το νομοσχέδιο με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος εξέφρασε και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.

«Δεν διαφωνούμε με την πρόταση του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ το να διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα», διευκρίνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας. BHMA

ΚΡΑΧΤΗΣ http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: