Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Προσήλωση στη δουλειά


Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Ζητά από τους υπουργούς ο πρωθυπουργός και στέλνει νέο μήνυμα "πως δεν είναι όμηρος κανενός"
Δύο συνεδριάσεις...
του υπουργικού συμβουλίου προγραμματίζονται εντός της εβδομάδας, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής. Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη με θέμα τις εργασιακές σχέσεις στην ημερήσια διάταξη και η δεύτερη την Πέμπτη για θέματα του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής ανέφερε ότι στις αρχές Φεβρουαρίου προγραμματίζεται έκτακτη Σύνοδος Κορυφής με αντικείμενο όλα τα ανοικτά θέματα της Ευρωζώνης. "Το ευρώ για μας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και αναμένουμε σημαντικές εξελίξεις μετά τις γιορτές" υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχετικά με όσα δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος για τον χρόνο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν θέλησε να προβεί σε κανένα σχόλιο. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι "η κυβέρνηση σχηματίστηκε για να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα του τόπου κι απ' αυτό θα κριθούν και οι υπουργοί. Από το πόσο δηλαδή θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που απασχολούν τη χώρα". "Δεν υπάρχουν υπουργοί μερικής απασχόλησης" είπε χαρακτηριστικά.

Στις επίμονες ερωτήσεις που διατυπώθησαν για το θέμα, ο κ. Καψής ήταν σαφής: "Υπάρχει συμφωνία κομμάτων που τηρείται. Δεν αναιρείται, αλλά ο χρόνος ορίζεται από το έργο που έχει αναλάβει και αυτό στη πορεία θα προσδιοριστεί επακριβώς. Ο πρωθυπουργός δεν είναι όμηρος κανενός και θα προχωρήσει η κυβέρνηση με βάση τις προγραμματικές δηλώσεις που ψήφισαν τα τρία κόμματα. Δεν περιμένει τίποτα από κανέναν και η κυβέρνηση θα προχωρήσει βάσει της συμφωνίας των κομμάτων. Δεν θα σταματήσουμε τον βίο της κυβέρνησης, εάν δεν ολοκληρωθεί το PSI και οι διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα. Στις προγραμματικές δηλώσεις αναφέρονται και οι κατευθύνσεις των μέτρων που χρειάζονται".

Με αφορμή διευκρινιστικές ερωτήσεις για τη στάση υπουργών, αλλά και των εσωκομματικών εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καψής τόνισε πως πρέπει "να είναι σαφές προς όλους ό,τι έχουμε πει. Ότι δηλαδή οι υπουργοί πρέπει να είναι προσηλωμένοι στο έργο τους και γι' αυτό αξιολογούνται και κρίνονται. Είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε κι αν χρειαστεί να παρέμβει ο πρωθυπουργός θα παρέμβει" συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τη λήψη νέων μέτρων ο κ. Καψής παρέπεμψε "στις προγραμματικές δηλώσεις για να διαπιστώσετε τις θέσεις του πρωθυπουργού", ενώ αποδέχθηκε ότι υπάρχει θέμα με τις επικουρικές συντάξεις και ανέφερε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να τις διασφαλίσει, παραπέμποντας για περισσότερες λεπτομέρειες στα όσα έχει αναφέρει ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Για τις επικείμενες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, σημείωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΔΕΗ, υπουργείου και ΡΑΕ για το εύρος της αύξησης, με κριτήριο την προστασία των καταναλωτών, αλλά και τα συμφέροντα της ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: