Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Το ΨΝΠΟ γιόρτασε την Παναγιά - Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Εισόδια της Θεοτόκου

http://www.eptanews.gr/media/k2/items/cache/60feb20c58c1e778a6a1205243322401_L.jpg 

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011
Ο  καλός  καιρός ήταν αυτός που βοήθησε για να γιορτάσει το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Πέτρας Ολύμπου με μεγάλη λαμπρότητα και επισημότητα τη Δευτέρα στις εγκαταστάσεις του  ΨΝΠΟ,.. τα Εισόδια της Θεοτόκου, του  φερώνυμου Ιερού Ναού.
Πλήθος κόσμου συνέρρευσε και φέτος στις παλιές εγκαταστάσεις του ΨΝΠΟ, για να παρακολουθήσει τις λατρευτικές εκδηλώσεις, ανήμερα του Εορτασμού των Εισοδίων της Θεοτόκου που είναι μία από τις πιο σημαντικές Θεομητορικές γιορτές της Χριστιανοσύνης.
Το πρωϊ αυτής της ημέρας τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία  από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους Κατερίνης & Πλαταμώνος, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβα Λεοντιάδη, τον Αρχιμανδρίτη Παύλο Ντούρο τον πατήρ Ανδρέα Ράχης  και τον Ιερέα της Λόκοβης  Παπαγιώργη. 
Μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας, σχηματίστηκε πομπή για την περιφορά της Αγίας Εικόνας, γύρω από το κεντρικό κτίριο του ΨΝΠΟ.
Ο εορτασμός τελείωσε με την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Αρχιμανδρίτη  Βαρνάβα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Πιερίας κ. Κ.Κουκοδήμος, η Αντιπεριφεριάρχης Πιερίας κ. Σ. Μαυρίδου, ο Υπεύθυνος σε θέματα Υγείας της Αντιπεριφέρειας Πιερίας και π. Διοικητής του ΨΝΠΟ κ. Γ.Μπιτόπουλος, ο εκπρόσωπος του Βουλευτή Πιερίας κ. Θ.Παπαγεωργίου, ο Αναπλ. Διοικητής του ΨΝΠΟ κ. Μ.Κοσμαδάκης και μεγάλο πλήθος κόσμου.  
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και μέσα σε κλίμα κατάνυξης και Θρησκευτικής ευλάβειας, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής της Αγίας Εικόνας της Παναγίας των Εισοδίων της Θεοτόκου, τελετή που είχε προγραμματιστεί από την Διοίκηση του ΨΝΠΟ και την  Μητρόπολη Κατερίνης.
Την Αγία Εικόνα της Παναγίας την οποία συνόδευε ο Αναπλ. Διοικητής του ΨΝΠΟ  κ. Μανώλης Κοσμαδάκης, η Εκκλησιαστική Επιτροπή του ΨΝΠΟ και αρκετοί υπάλληλοι, παρέλαβε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης & Πλαταμώνος κ.κ. Αγαθόνικος με σύσσωμο τον Ιερατικό πληθυσμό του Ν.Πιερίας και παρουσία μεγάλου πλήθους δημοτών της πόλης μας.
Ιδιαίτερη τιμή στην εκδήλωση έδωσε η παρουσία του Μητροπολίτη Τριπόλεως Λιβύης κ.κ. Θεοφύλακτου.                                  
Η  εκδήλωση της παράδωσης-παραλαβής της Αγίας Εικόνας, πραγματοποιήθηκε στη Κεντρική  πλατεία της Κατερίνης και συνοδεία μεγάλου αριθμού δημοτών και μέσα σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης μεταφέρθηκε στη Μητρόπολη Κατερίνης όπου και πραγματοποιήθηκε Θεία Δοξολογία.
Η Εικόνα θα παραμείνει μέχρι την Κυριακή 27-11-2011 στη Θεία Ανάληψη για να μπορέσουν πιστοί της περιοχής να την προσκυνήσουν, και στη συνέχεια θα επιστραφή στην Εκκλησία των Εισοδίων της Θεοτόκου του ΨΝΠΟ.
Στις εκδηλώσεις της παράδοσης-παραλαβής παρευρέθηκαν η Βουλευτής Πιερίας κ. Μ.Μίχου, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σ.Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σ.Χιονίδης, άλλοι επίσημοι και μεγάλο πλήθος κόσμου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: