Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Κύριοι της κυβέρνησης ...έργο με μέτρα που να μπορούν να εφαρμοστούν ...και κύριε Σαμαρά σύνεση και πολιτική λογική.. καιρός που είναι..

του Δημήτρη Καλαϊτζή
Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011
Δέν ήμουν και δέν είμαι οικονομολόγος, είμαι όμως ένας πολίτης που διαθέτει κοινό νού και κοινή λογική, με μορφωτικό επίπεδο που μου δίνει τη δυνατόητα να σκέφτομαι, να ερευνώ και να μορφώνω άποψη, κάτι που ισχύει για πολλές χιλιάδες Ελλήνων.Συνεπώς μπορώ να δώ και στο βάθος, με πολιτική σκέψη για κάποια δεδομένα που συμβαίνουν στην δύσμοιρη Ελλάδα της σημερινής "θολής" Ευρώπης και..
κάτω απο την "μπότα" των τροικανών.
Σήμερα μας επιβάλλουν και μετά την τηλεδιάσκεψη θα ανακοινωθούν τα 15 νέα μέτρα.
Μετά το "χαράτσι" στα ακίνητα (που για τους τροικανούς είναι προσωρινό) απαιτούν μέτρα μακράς διάρκειας, τα οποία θα εξασφαλίζουν οριστική λύση και θα ικανοποιούν τους δανειστές μας.
Για όλα αυτά οι απόψεις των οικονομολόγων διίστανται.Το θέμα όμως δέν είναι οικονομικό.Είναι βαθύτατα πολιτικό, αφού η σημερινή ηγεσία της Ευρωζώνης κατά τη φτωχή μου γνώμη είναι ανίκανη και άκρως νεοφιλελεύθερη. Είναι η ηγεσία που δέν μπορεί να σταθεροποιήσει μία συγκεκριμένη πολιτική , άγεται και φέρεται απο τα εσωτερικά δεδομένα της Γερμανίας της Γαλλίας και κάποιων άλλων χωρών.
Διαπραγματεύεται η Ελληνική κυβέρνηση, με βάση τις ανάγκες μας και τις απαιτήσεις της τρόικας και κάτω απο τον φόβο της πτώχευσης της χώρας.Αραγε αυτό είναι που εκμεταλλεύονται οι δανειστές μας και πιέζουν; Μήπως θάπρεπε να γίνεται το αντίθετο;Μήπως αυτοί θα χάσουν περισσότερα σε πρίπτωση πτώσευσης και άρα θάπρεπε εμείς να το εκμεταλλευτούμε στις διαπραγματεύσεις;Αυτό είναι ένα ερώτημα που δέν απαντήθηκε ακόμη, ούτε απο τους πολιτκούς μας ούτε απο επιφανείς οικονομολόγους.Ετσι δεχόμαστε μοιρολατρικά κάθε τί που μας επιβάλλεται και ζούμε καθημερινά με το φόβο της χρεωκοπίας και της πτώχευσης.
Και ενώ η κυβέρνηση κάτω απο την πίεση του χρόνου και της τρόικας κάνει σημαντικά λάθη, ο Σαμαράς βρίσκει την ευκαιρία να υποσχεθεί, να δώσεις λύσεις ώς δια μαγείας, να αρνηθεί, να ζητήσει εκλογές για να έχει αυτοδυναμία, να μήν διστάζει να πεί ότι και σε περίπτωση μή αυτοδυναμίας θα κάνει δεύτερες εκλογές απορίπτοντας περιπτώσεις συνεργασιών.Και αναρωτιέται κανείς.Είναι αυτό υπέυθυνη στάση αξιωματικής αντιπολίτευσης;Ικανοποιεί το αίσθημα του λαού;Μάλλον αποδεικνύει ότι ορισμένοι δέν διδάσκονται απο τα λάθη τους.
Μπορεί να μας απαντήσει κανείς πώς θα πείσουμε τους δανειστές μας να μας δώσουν άλλες δυνατόητες αποπληρωμής των χρεών μας;Μπορούμε με αυτή τη στάση να πείσουμε ότι έχουμε αλλάξει και δέν πρέπει να παίρνονται νέα μέτρα που έχουν φέρει το λαό στα πρόθυρα της πτώχευσης;
Επιτέλους κύριοι της κυβέρνησης έργο με μέτρα που να μπορούν αν εφαρμοστούν και κύριε Σαμαρά σύνεση και πολιτική λογική.. καιρός που είναι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: