Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΕ ΚΛΙΜΑ - ΦΩΤΙΑ Η ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ - «Η τρόικα δεν θα παίξει άλλο μαζί σας»

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν. Την πλέον σημαντική συζήτηση, από τον Απρίλιο του 2010, θα έχει σήμερα ο Ευ. Βενιζέλος με τους εκπροσώπους της τρόικας
Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Ευ. Βενιζέλος θα κληθεί να δώσει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που έχουν τεθεί για τη μη εφαρμογή του Προγράμματος και τη μη..
υλοποίηση υποσχέσεων και δεσμεύσεων που έδωσε η κυβέρνηση

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν. Την πλέον σημαντική συζήτηση, από τον Απρίλιο του 2010, θα έχει σήμερα ο Ευ. Βενιζέλος με τους εκπροσώπους της τρόικας
Ως η πλέον σημαντική συζήτηση που θα έχει Ελληνας υπουργός με τους επικεφαλής της τρόικας από τον Απρίλιο του 2010 χαρακτηρίζεται από πηγή που έχει σχέση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο η σημερινή τηλεδιάσκεψη μεταξύ του κ. Βενιζέλου και των επικεφαλής της τρόικας. Τονίστηκε χαρακτηριστικά ότι "δεν παίζουν πια, ειδικά οι Ευρωπαίοι, οι οποίοι παραμένουν αταλάντευτοι στις θέσεις τους".
Σύμφωνα με την πηγή, ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών, εκ μέρους του πρωθυπουργού και των υπόλοιπων μελών της κυβέρνησης, "πρέπει να δώσει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που έχουν τεθεί για τη μη εφαρμογή του Προγράμματος και τη μη υλοποίηση υποσχέσεων και δεσμεύσεων που έδωσε η κυβέρνηση".
Το βασικό πρόβλημα, υπογράμμισε η πηγή, είναι ότι η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα, αλλά δεν τα παίρνει ποτέ έγκαιρα. Και το πιο σημαντικό, πρόσθσε η πηγή, είναι ότι η κυβέρνηση παίρνει έκτακτα μέτρα, όχι μονιμότερα.
Η πηγή υποστήριξε ότι "ένα άλλο πρόβλημα είναι η απουσία πολιτικής βούλησης". Στο Ταμείο συνεχίζουν να ισχυρίζονται ότι συγκεκριμένοι υπουργοί δεν υλοποιούν τα μέτρα.
Σε ό,τι αφορά τα θέματα συζήτησης στη σημερινή τηλεδιάσκεψη, η πηγή ανέφερε πως οποιοσδήποτε μπορεί να διαβάσει την ημερήσια διάταξη στην εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών. "Ολα αναφέρονται εκεί", είπε χαρακτηριστικά.
Η πηγή αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα προβλήματα:
  • Στο μισθολόγιο, αλλά χωρίς προσωπικές διαφορές.
  • Στην εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης.
  • Στην εφεδρεία 50 χιλιάδων υπαλλήλων.
  • Στη μείωση του προσωπικού του Δημοσίου κατά 100 χιλιάδες μέχρι το 2015.
Η πηγή ισχυρίστηκε μάλιστα ότι τα παραπάνω μειώνουν σε μόνιμη βάση τις δαπάνες και υποστήριξε ότι με τον τρόπο αυτό "λύνετε πολλά από τα προβλήματά σας".
Η πηγή μίλησε για συνεχιζόμενη λευκή απεργία εφοριακών και άλλων υπαλλήλων στο Δημόσιο. Ισχυρίστηκε ότι στο θέμα αυτό "είναι χειρότερα τώρα τα πράγματα" και αποκάλυψε ότι "η τρόικα απαίτησε απολύσεις των επικεφαλής συγκεκριμένων εφοριών".
Η πηγή, τέλος, τόνισε ότι "όλα τα (παραπάνω) μέτρα περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Δεν είναι καινούργια μέτρα", υπογράμμισε, "είναι μέτρα που έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί".
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: