Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Συστηματική η απαξίωση των υπηρεσιών - Επίσκεψη της βουλευτού Ηρώ Διώτη στη Βόρεια Πιερία

http://www.eptanews.gr/media/k2/items/cache/7a83b907c82359f21852667e5e106017_L.jpg


Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Απαξιωμένες από την κυβέρνηση, υπό κατάργηση και υπό συγχώνευση υπηρεσίες, και συγκεκριμένα τη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία, το Κέντρο Υγείας και..
το ΙΚΑ στο Αιγίνιο, επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής 22/7 η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, μαζί με κλιμάκιο, αποτελούμενο από μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Πιερίας και της Πολιτικής Κίνησης Αιγινίου του ΣΥΝ, στο πλαίσιο της περιοδείας της στη Βόρεια Πιερία.

Στη συνέχεια είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Πύδνας-Κολινδρού κ. Ευάγγελο Πολύζο, με τον οποίο συζήτησαν τα μείζονα ζητήματα του διευρυμένου δήμου, με κύριο το πρόβλημα της υδροδότησης της Β. Πιερίας από το φράγμα της Μόρνας.
«Δυστυχώς, το Αιγίνιο δεν αποτελεί εξαίρεση στον χάρτη των συγχωνεύσεων και καταργήσεων διαφόρων υπηρεσιών» δήλωσε η κ. Διώτη, σχολιάζοντας τις προθέσεις της κυβέρνησης να κλείσει τη ΔΟΥ, το ΙΚΑ και την Εθνική Τράπεζα στο Αιγίνιο.  Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε πως η κυβέρνηση, δια των αρμοδίων Υπουργείων, έχει καταφέρει συστηματικά να απαξιώσει κοινωφελείς υπηρεσίες, αποδυναμώνοντάς τες από προσωπικό, «όπως για παράδειγμα το ΚΥ Αιγινίου», με τελικό στόχο την κατάργησή τους. «Όλα έχουν τον ίδιο κοινό σκοπό: την απόσυρση του κράτους από τις υποχρεώσεις του προς τους πολίτες και τη μεταβίβαση όλων αυτών των αρμοδιοτήτων στον ιδιωτικό τομέα, με την αντίστοιχη επιβάρυνση και ταλαιπωρία του κοινωνικού συνόλου, που έχει προπληρώσει αυτές τις υπηρεσίες», είπε χαρακτηριστικά.
Σχολιάζοντας την κατάσταση της Βόρειας Πιερίας, υποστήριξε ότι η περιοχή αποτέλεσε προεκλογικά για πολλούς «εκπροσώπους του δικομματισμού» δεξαμενή αλίευσης ψήφων, καθώς πριν τον Οκτώβριο του 2009 άλλα υπόσχονταν για την περιοχή: υπόσχονταν ανάπτυξη, αναβάθμιση, ευημερία. «Σήμερα, δύο χρόνια περίπου μετά, οι κάτοικοι του Αιγινίου και των γύρω περιοχών, βλέπουν την εγκατάλειψη και την υποβάθμιση σε όλο τους το μεγαλείο», είπε, για να συμπληρώσει πως οι κοινωφελείς υπηρεσίες καταργούνται χωρίς κανένα σχέδιο, αλλά με λογιστικά κριτήρια εξοικονόμησης εσόδων, η αγροτική παραγωγή που ήταν σε μεγάλο βαθμό η κινητήριος δύναμη της περιοχής απαξιώνεται από την έλλειψη κεντρικού πολιτικού σχεδιασμού και βούλησης, οι ΟΤΑ καταρρέουν λόγω ανεπαρκούς χρηματοδότησης. Η κ. Διώτη, αναφέρθηκε και στις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, εκτιμώντας πως οι αποφάσεις της αποτελούν παραδοχή της χρεοκοπίας της μέχρι σήμερα ακολουθούμενης πολιτικής για την αντιμετώπιση της κρίσης, από την Ε.Ε. και την ελληνική κυβέρνηση. Η πρόσφατη απόφαση δεν είναι  αρχή εξόδου από τη κρίση αλλά επίσπευση ενός προαναγγελθέντος σχεδίου ελεγχόμενης χρεοκοπίας, αφού το μόνο μέλημα τους ήταν η διάσωση των τραπεζών και των διαφόρων κερδοσκόπων, είπε.
«Μόνη ελπίδα για τη σωτηρία της οικονομίας και της κοινωνίας, είναι να αντιδράσει η κοινωνία. Η λύση πλέον πρέπει να δοθεί «από τα κάτω», με συνεχή διεκδίκηση από τους πολίτες, πέρα κι έξω από τις πολιτικές και κομματικές του καθενός. Μόνο με συνεχή, ενωτικό αγώνα μπορούν να μπούνε φραγμοί στα σχέδια της κοινωνικής διάλυσης», κατέληξε στις δηλώσεις της.
Το ίδιο βράδυ η βουλευτής παρέστη στο γλέντι του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη.
από  ΕΠΤΑ-ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: