Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου για την Επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού,

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011
΄΄ Η Επέτειος της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί ημέρα ιστορικής μνήμης, οδύνης, τιμής και όχι λήθης για αυτή τη  ΄΄ μαύρη΄΄ σελίδα του   ελληνισμού  και της  ανθρωπότητας.
      Είναι  ηθικό, ιστορικό και ...εθνικό μας χρέος να αποδεικνύουμε στην πράξη το σεβασμό μας απέναντι στη θυσία του Ποντιακού Ελληνισμού, απέναντι στις χιλιάδες ψυχές που  βίωσαν τη  σφαγή,   την  εθνοκάθαρση, εκπατρίστηκαν  από την  κοιτίδα τους  και πήραν το δρόμο της προσφυγιάς.
     Ο  Ποντιακός Ελληνισμός   κατάφερε -παρόλο τον ξεριζωμό του-  να  ανασυγκροτήσει  τις δυνάμεις του, να κρατήσει τις ρίζες, τις αξίες , τη γλώσσα και  τον πολιτισμό  του  και να διατηρήσει τη μνήμη  των “ αλησμόνητων  πατρίδων΄΄,  χτίζοντας τη συνέχεια του Ποντιακού Ελληνισμού στη χώρα μας και σε άλλες χώρες όπου προσφέρει και διαπρέπει.      
    Η ανείπωτη τραγωδία της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού απαιτεί  ιστορική  δικαίωση και   διεθνή    αναγνώριση. Είναι επιτακτική η διατήρηση άσβεστης της εθνικής μας μνήμης   και η  αποκατάσταση της ιστορικής  αλήθειας.
   Και αυτό δεν αποτελεί έξαρση πατριωτισμού αλλά ελάχιστο φόρο τιμής στους αδικοχαμένους Έλληνες του Πόντου. Αποτελεί  απαραίτητη προϋπόθεση για την ειρηνική μελλοντική συνύπαρξη  των λαών΄΄.

ΚΡΑΧΤΗΣ http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: