Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Το πρωί στο ΛΑΟΣ, το απόγευμα στη Ν.Δ.! Αγριεύει για τα καλά ο πόλεμος μετά την προ ημερών σκληρή αντιπαράθεσή τους στη Βουλή

http://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic/3E9A4735F6F5855C378046F2B49D8C9E.jpg 

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Ο πρώην Βουλευτής της Ν.Δ. στο Νομό Ευβοίας και Υφυπουργός Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος (δεξιά) συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρη

Αγριεύει για τα καλά ο πόλεμος μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΛΑΟΣ, μετά την προ ημερών σκληρή αντιπαράθεσή τους στη Βουλή και πλέον «σφάζονται» για…ενοικιαστές που θέλουν να αλλάξουν, όροφο στην δεξιά πολυκατοικία.

Πριν από λίγο εκτυλίχθηκαν κωμικές σκηνές, αφού ένας πρώην βουλευτής της Ν.Δ., ο κ. Αν. Λιάσκος (πρώτος υφυπουργός Τουρισμού στις κυβερνήσεις Καραμανλή), διέψευσε με δημόσια δήλωση, ότι προσχώρησε στο ΛΑΟΣ, το οποίο είχε ανακοινώσει από πολύ νωρίς την προσχώρησή του στο κόμμα του κ. Γ. Καρατζαφέρη.

Η κωμική ιστορία, ξεκίνησε χθες, ένα εικοσιτετράωρο μετά το λογοπαίγνιο στη Βουλή, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντ. Σαμαρά, για το ΛΑΟΣ που έγινε… λαγός. Νωρίς χθες το πρωί, ημέρα της απεργίας των δημοσιογράφων, το κατώφλι των γραφείων του ΛΑΟΣ, στην οδό Καλλιρόης, πέρασε ο κ. Λιάσκος και συναντήθηκε με τον κ. Καρατζαφέρη.

Οι κ.κ. Καρατζαφέρης και Λιάσκος συζήτησαν εκτενώς την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη δεξιά παράταξη και σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε πολύ νωρίς το πρωί το γραφείο τύπου του ΛΑΟΣ, ο πρώην υφυπουργός ζήτησε την προσχώρησή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κλίμα ήταν ιδιαίτερα καλό και σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Καρατζαφέρη, ο κ. Λιάσκος εξέφρασε την επιθυμία να ενταχθεί στο ΛΑΟΣ λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη Ν.Δ.

Μάλιστα, από το γραφείο του κ. Καρατζαφέρη, αναφέρουν, ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ του ανέφερε, πως τον χαροποιεί η απόφασή του να ενταχθεί στο κόμμα και δώσανε τα χέρια. Τον ευχαρίστησε για την γενναία απόφασή του, όπως είπε, και του ζήτησε να δραστηριοποιηθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Και όπως λένε, φεύγοντας, πήρε και την καρφίτσα με το σήμα του ΛΑΟΣ που βάζουνε οι βουλευτές και τα στελέχη στο πέτο, ενώ το γραφείο τύπου του κόμματος διένειμε και φωτογραφίες από τη συνάντησή τους και βιογραφικό του πρώην υφυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε έντονο παρασκήνιο και έγιναν επίμονες κρούσεις από την πλευρά της Ν.Δ. προς τον κ. Λιάσκο να τον μεταπείσουν. Συγκεκριμένα, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του από το γραφείο του κ. Σαμαρά και ο κ. Λιάσκος –που στην εκλογική του περιφέρεια εκλέγονται ο «σαμαρικός» κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Κ. Μαρκόπουλος και ο τομεάρχης ΜΜΕ κ. Σ. Κεδίκογλου, που αν και φίλος της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη αξιοποιήθηκε από τη νέα ηγεσία- έλαβε διαβεβαιώσεις ότι θα αξιοποιηθεί.

Μετά από τη συζήτηση που προκλήθηκε ευρύτερα στην Κ.Ο. για την κίνηση του κ. Λιάσκου, αλλά και τις φήμες, ότι ο κ. Καρατζαφέρης συναντήθηκε με πρώην βουλευτές της Ν.Δ., ο πρώην υφυπουργός ανέλαβε να αποκαταστήσει κατ’ αυτόν την τάξη.

Με ανακοίνωση που εκδόθηκε, όχι από το πολιτικό του γραφείο, αλλά από το γραφείο τύπου της Ν.Δ. –ενισχύοντας την εντύπωση πως υπήρξε γενική κινητοποίηση από το επιτελείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης- ο κ. Λιάσκος, διέψευσε ότι εντάχθηκε στο ΛΑΟΣ.

«Πληροφορήθηκα ότι έχει εκδοθεί ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. σύμφωνα με την οποία προσχωρώ στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό» ανέφερε και παραδέχθηκε ότι συνομίλησε με τον κ. Καρατζαφέρη.

«Πράγματι, είχα μία συνάντηση με τον κ. Γ. Καρατζαφέρη στην οποία μου προτάθηκε η συμμετοχή μου στο κόμμα του» σημείωσε και συμπλήρωσε, δηλώνοντας πίστη στη νυν ηγεσία της Ν.Δ.: «Παρά την τιμητική -εκ μέρους του- πρόταση, παραμένω και αγωνίζομαι στη Μεγάλη Κεντροδεξιά Παράταξη, τη Νέα Δημοκρατία».

Από την πλευρά του ΛΑΟΣ εκδόθηκε μια ιδιαίτερα σκληρή δήλωση, στην οποία αναφέρεται: «Ο κ. Λιάσκος υπαναχώρησε. Αντιλαμβανόμαστε τους εκβιασμούς που εδέχθη. Λυπούμεθα για την αδυναμία του αυτή και τον καλούμε να παραλάβει την ηχογραφημένη συνομιλία που είχε με τον Πρόεδρο του κόμματος, όπως και τις φωτογραφίες της προσχώρησης με τα πλατιά χαμόγελα». (ΒΗΜΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: