Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Ταύτιση απόψεων

EBE_Polizos_1
Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011 

Συνάντηση με τον υπουργό Ανταγωνιστικότητας θα έχει τις επόμενες μέρες ο Βαγγέλης Πολύζος, για το ζήτημα του ΒΙΟΠΑ Αιγινίου. ΒΙΟΠΑ, Εμπορευματικός Σταθμός Μακρυγιάλου και ενίσχυση του τουριστικού προφίλ της βόρειας Πιερίας, στην κορυφή των προτεραιοτήτων για το ΕΒΕ
Πλήρης ...ταύτιση απόψεων, υπήρξε μεταξύ του προέδρου του ΕΒΕ και του δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού, για τα θέματα ανάπτυξης της βόρειας Πιερίας. Ο Βαγγέλης Πολύζος, δέχθηκε χθες το πρωί την διοίκηση του ΕΒΕ Πιερίας, στο δημαρχείο, με επικεφαλής τον Ηλία Χατζηχριστοδούλου και συζήτησαν θέματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο της βόρειας Πιερίας, αλλά και την από κοινού διεκδίκηση κάποιων από τους στόχους που έχουν θέσει οι δύο φορείς.

EBE_Polizos_2Ο Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, αφού ευχήθηκε εκ μέρους των μελών του Επιμελητηρίου, καλή επιτυχία στον πρώτο δήμαρχο του διευρυμένου δήμου Πύδνας-Κολινδρού, έθεσε σειρά ζητημάτων, τα οποία σχετίζονται με την ανάπτυξη της βόρειας Πιερίας.
Αρχικά έθεσε ζήτημα ενίσχυσης του τουριστικού προφίλ της περιοχής, με έμφαση στην ακτογραμμή Μακρυγιάλου–Μεθώνης, στην απαγκίστρωση από τη γραφειοκρατία που συνοδεύει την ίδρυση αγροτουριστικών μονάδων καθώς και στην αύξηση της επισκεψιμότητας στους αρχαιολογικούς χώρους Πύδνας, Λουλουδιών Κίτρους με αξιοποίηση στα Παλιάμπελα Κολινδρού. Όλα τα παραπάνω, τόνισε ο Πρόεδρος, μπορούν να επιτευχθούν με άμεση χορηγία διαφημιστικής προβολής από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τη συνδρομή του Επιμελητηρίου & του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού. Παράλληλα οφείλουμε να ενισχύσουμε τις αρχαιολογικές ανασκαφές στη Μεθώνη που μπορούν να αποδείξουν ότι ήταν ένας από τους ισχυρότερους πανελλαδικά εμπορευματικούς κόμβους στη Μακεδονία της περιόδου 700-650π.χ.
Στα πρώτα θέματα της ατζέντας και η δημιουργία ενός πρότυπου εμπορευματικού σταθμού στην περιοχή Μακρυγιάλου, σε έκταση που είχε παραχωρήσει ο πρώην δήμος Μεθώνης, αξιοποιώντας την επικαιροποιημένη μελέτη που παραδίδεται με στόχο την υλοποίηση ενός πιο ρεαλιστικού επιχειρηματικού πλάνου. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ανάγκη δημιουργίας Βιοτεχνικού Πάρκου στο Αιγίνιο όπου έχει πραγματοποιηθεί και η ανάλογη μελετητική προεργασία.
Ο πρόεδρος του ΕΒΕ πρότεινε τη μετατροπή του λιμανιού του Κίτρους σε τουριστική μαρίνα ώστε να γίνεται διαχείριση με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με ταυτόχρονη εξασφάλιση ειδικών χώρων για τους αλιείς, ενώ ζήτησε να υπάρχει ευελιξία στο νομοσχέδιο για τη βιοποικιλότητα με το οποίο το ελάχιστο όριο αρτιότητας για τις περιοχές natura αυξάνεται στα 10 στρέμματα. Ο κ. Χατζηχριστοδούλου σημείωσε ότι με δεδομένο ότι ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού έχει πολλά στρέμματα που εντάσσονται σε περιοχές natura υπάρχει κίνδυνος υπανάπτυξης πολλών περιοχών με εξαιρετικές αναπτυξιακές δυνατότητες. «Μπορούμε να βρούμε βεβαίως τη χρυσή τομή και για την προστασία του περιβάλλοντος», κατέληξε ο Πρόεδρος.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των Αλυκών Κίτρους με εκχώρηση τουλάχιστον 100 στρεμμάτων για τη δημιουργία ενός σύγχρονου κέντρου θεραπευτικού & ιαματικού τουρισμού.
Καταλήγοντας, ο κ. Χατζηχριστοδούλου τόνισε τη βεβαιότητά του ότι θα υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων σε όλα τα επίπεδα με στόχο την ανάπτυξη του τόπου.
«Συμφωνώ σε όλα», δήλωσε ο Δήμαρχος Πύδνας–Κολινδρού λαμβάνοντας το λόγο και σημείωσε: «ο κόσμος θέλει έργα και σωστές αποφάσεις». Στη συνέχεια, ο Βαγγέλης Πολύζος ενημέρωσε για την κατάσταση την οποία παρέλαβε πάνω σε θέματα που του έθεσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου. Αναφορικά με το θέμα του Βιοτεχνικού Πάρκου, ο κ. Πολύζος ανέφερε ότι σε 10 ημέρες θα υπάρξει συνάντηση με τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Χρυσοχοΐδη όπου θα του θέσει το θέμα της δαπάνης για την υλοποίησή του. Ο κ. Πολύζος είπε ότι πρόκειται για «έργο απαραίτητο όμως πρέπει να γίνουν έργα υποδομής ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει ο βιοτεχνικός – βιομηχανικός τομέας με σωστά κριτήρια».
Αναφορικά με το νομοσχέδιο για τη βιοποικιλότητα, ο κ. Πολύζος τόνισε ότι είναι αντίθετος με τη natura και το μέτρο των 10 στρεμμάτων, ενώ υπεισέρχοντας στο θέμα της τουριστικής προβολής της περιοχής ανάφερε ότι ήδη ενημερώθηκε για το κόστος προβολής τονίζοντας ότι αυτό είναι απαγορευτικό στη σημερινή οικονομική πραγματικότητα που βιώνει η ελληνική κοινωνία αλλά και ο δήμος.
Αρκετή ώρα διήρκησε η συζήτηση σχετικά με τη λειτουργία της Εμποροπανήγυρης του Αιγινίου. Ο κ. Πολύζος ενημέρωσε ότι το θέμα απασχόλησε ήδη το συμβούλιο του δήμου από την πρώτη συνεδρίασή του. Το θέμα τέθηκε για διαβούλευση για το αν θέλουν η εμποροπανήγυρη να παραμείνει ως έχει ή να λειτουργήσει το παραδοσιακό μοτίβο σε συνδυασμό με το σύγχρονο. Ο κ. Πολύζος τόνισε ότι τον πρώτο λόγο στη λειτουργία της εμποροπανήγυρης έχουν οι δημότες Αιγινίου. Σημείωσε δε ότι η δημοτική αρχή έχει καταγράψει όλα τα αρνητικά σημεία και θα διαφυλάξει τη σωστή λειτουργία του θεσμού ενώ θα φύγουν όλοι όσοι δεν προσφέρουν τίποτα. Ο κ. Πολύζος αναφέρθηκε στις επιλογές για τη λειτουργία της εμποροπανήγυρης από ιδιώτη, για τις ανάγκες σε υποδομές, χώρους στάθμευσης αλλά και αστυνομικής φύλαξης. (Πολιτεία)
-

Δεν υπάρχουν σχόλια: