Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010
ΠΑΣΟΚο-φλυαρία από ειδήμονες και επαΐοντες για τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. Μέχρι ...και τους τρεις βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος έμπλεξαν στις διαδικασίες των υποψηφιοτήτων.
***
Προφανής ο λόγος, για να υποτιμηθούν όλοι οι εν δυνάμει υποψήφιοι για το δήμο Κατερίνης.
***
Αν το κεντρικό ΠΑΣΟΚ κόπτονταν τόσο πολύ για το δήμο θα έστηνε τον Καλλικράτη. Σαφώς επικρατεί άλλη λογική!
***
Και δεν ξέρω  τι παραπάνω έχουν οι εν ενεργεία βουλευτές από τους υπόλοιπους υποψήφιους.
***
Ήδη κατεγράφη η πρώτη αξιόλογη υποψηφιότητα του καρδιολόγου Ανέστη Μωυσιάδη που πάνω απ’όλα σηματοδοτεί ήθος. Χορτάσαμε από εκλόγιμους και ικανούς.
***
Εξίσου υψηλής αξιολόγησης τυγχάνει και η διαφαινόμενη υποψηφιότητα του Νίκου Μηλιώτη, προέδρου της Συνεταιριστικής Τράπεζας, ενός ανθρώπου που διακρίνεται για την τιμιότητά του και την εργατικότητά του.
***
Και φυσικά, όλες οι αναμενόμενες υποψηφιότητες παρά του ότι χαρακτηρίζονται ισοϋψείς έχουν τη δυναμικότητά τους και ασφαλώς πρόκειται για άφθαρτα πρόσωπα.
***
Οι βουλευτές δεν αποτελούν δανειστικό υλικό για την αυτοδιοίκηση και εκλέχτηκαν για άλλη δουλειά.
***
Τώρα, για όσους δεν εκλέχτηκαν και επιχειρούν να δοκιμάσουν στην Αυτοδιοίκηση είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους, αρκεί να μη διέπονται από οπορτουνισμό.
***
Η εμπλοκή του ονόματος του πρώην υφυπουργού Γιώργου Κωνσταντόπουλου δεν ήταν τυχαία και ευκαιριακή και οι κινήσεις του δείχνουν ότι τον ενδιαφέρει τόσο η τοπική όσο και η περιφερειακή διοίκηση.
***
Εντός της ημέρας ξεκαθαρίζει τη στάση του ο δήμαρχος Δίου Γρ.Παπαχρήστος που αναμφισβήτητα το πολιτικό του μέγεθος και η επιτυχημένη πορεία του έχουν ανοιχτούς όλους τους δρόμους τόσο για την περιφέρεια όσο και για το δήμο Δίου-Ολύμπου αλλά και το δήμο Κατερίνης.
***
Προφανώς δεν υπάρχει λειψανδρία τόσο στο χώρο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Ν.Δ. Η αναφορά σε ονόματα βουλευτών-σωτήρων που θα’ρθουν να μας σώσουν σε ρόλο από μηχανής θεού, είναι παρωχημένη.
***
Κι αυτή η αντίληψη, περί σωτήρων, εντάσσεται στο πλαίσιο ενός αδελφοκτόνου πολέμου με κριτήρια εξολόθρευσης του αντιπάλου.
***
Όμως για να μην είμαστε εγκλωβισμένοι στη λογική των δυνατών και απαραίτητων – που πήραμε τη γεύση τους-ας δούμε και λίγο πιο πέρα. Υπάρχουν αρκετοί σχηματισμοί κομματικοί ή μη που θα ζητήσουν την ψήφο των πολιτών.
Επειδή οι περισσότεροι δεν έχουμε υπογράψει συμβόλαιο με κανένα πολιτικό χώρο ή πρόσωπα και κυρίως μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις για σκάνδαλα, η ψήφος δεν θα δοθεί «ελαφρά τη καρδία».
Ο πολίτης δεν θα ξαναχρησιμοποιηθεί για να κάνουν καριέρα κάποιοι. Οι νεροκουβαλητές διαπίστωσαν ότι ο κουβάς ήταν άδειος.(τοπικη)
ΚΡΑΧΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: