Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Στο σφυρί το Χιονοδρομικό Ελατοχωρίου!

BASIKO_1
Ή πληρώνετε τις ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές σας εισφορές ή σας βγάζουμε στο «σφυρί», προειδοποιεί το ΙΚΑ τη ναυαρχίδα του χειμερινού τουρισμού της.. Πιερίας.

EGGRAFOΠαλιές αμαρτίες, σύμφωνα με τη σημερινή διοίκηση, καλείται να πληρώσει το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου Πιερίας Α.Ε. Μόνο που η αναδουλειά των τελευταίων χρόνων δεν βοηθά να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα για την εξόφληση παλιών χρεών, τόσο προς την Εφορία, όσο και προς το ΙΚΑ.
Το Ασφαλιστικό Ίδρυμα πάντως, φαίνεται αποφασισμένο να πάρει όλα τα αυστηρά μέτρα που προβλέπει ο νόμος. Πριν από δυο μήνες το ΙΚΑ  έστειλε στο Χιονοδρομικό ατομική ειδοποίηση, με την οποία το πληροφορεί ότι, αν δεν προσέλθει για ρύθμιση ή εξόφληση της οφειλής του εντός 15 ημερών από την παραλαβή της ειδοποίησης, τότε αυτό θα υποχρεωθεί να λάβει τα προβλεπόμενα από το νόμο αναγκαστικά μέτρα (δηλαδή κατάσχεση, πλειστηριασμό, κατάσχεση εις χείρας τρίτων κ.λ.π) προκειμένου να εισπραχθεί η απαίτηση του Ιδρύματος.
Το τελεσίγραφο συνοδεύεται από αναλυτικό πίνακα των βεβαιωμένων ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών (ετών 2001-2007) όπου το χρέος της κύριας εισφοράς ανέρχεται στις 94.000 ευρώ και τα πρόσθετα τέλη στις 57.500, ήτοι σύνολο 151.000 ευρώ, τουλάχιστον μέχρι τη στιγμής έκδοσης του ειδοποιητήριου, διότι, έως ότου εξοφληθεί το χρέος, τα πρόσθετα τέλη υπολογίζονται με προσαύξηση 120%. Εν ολίγοις, με τα «συν» και τα «συν», η διοίκηση του Χιονοδρομικού υπολογίζει ότι το τελικό χρέος δεν αποκλείεται να φτάνει και τις 300.000 ευρώ.

BASIKO_2Και βέβαια αυτή είναι η δουλειά του ΙΚΑ, να εισπράττει εισφορές και να βγάζει ακόμη και στο σφυρί περιουσίες για να μη μένουν ξεκρέμαστοι οι ασφαλισμένοι του. Ωστόσο δημιουργούνται διάφοροι συνειρμοί για την εξάντληση των ορίων της αυστηρότητάς του στο Χιονοδρομικό Κέντρο, την ώρα που επώνυμοι μεγαλόσχημοι του χρωστούν, εδώ και χρόνια, εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να απειλούνται να χάσουν το βιός τους.
Υπενθυμίζεται ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου σχεδιάζονταν επί δεκαετίες από αυτοδιοικητικούς και πολιτικούς παράγοντες του νομού, για να δοθεί μια ευκαιρία ανάπτυξης των υποβαθμισμένων ορεινών δήμων της δυτικής Πιερίας και να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος και το χειμώνα, προς όφελος όλου του νομού κι ότι μέτοχος του Κέντρου είναι, κατά 40% και ο δήμος Πιερίων.

Ο κίνδυνος να βγουν στο σφυρί οι εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού, που με τόσο κόπο αποκτήθηκαν την τελευταία δεκαετία, έχει κινητοποιήσει τη σημερινή διοίκηση που, όπως λέει ο πρόεδρός της Φώτης Δρούγκας, όχι μόνο δεν ευθύνεται στο παραμικρό για τα παλιά χρέη (και τις υπέρογκες προσαυξήσεις τους), αλλά προσπάθησε και να τα μειώσει πληρώνοντας με διακανονισμούς ένα μέρος τους.
Με ετήσια όμως κέρδη της τάξης των 60-000-70.000 ευρώ είναι αδύνατο να εξοφληθούν, σε στενά χρονικά περιθώρια, τόσο οι οφειλές προς το ΙΚΑ, όσο και οι οφειλές προς την Εφορία (πάνω από 100.000 ευρώ).
Αυτό που ζητά η σημερινή διοίκηση είναι να παγώσουν τα χρέη για ένα εύλογο χρονικό διάστημα και γι’ αυτό θα ζητήσει τη συνδρομή και των μετόχων αλλά και των βουλευτών που θα κληθούν τη μεθεπόμενη Κυριακή να συζητήσουν για το γνωστό παρόν και το αβέβαιο μέλλον του Χιονοδρομικού Κέντρου Ελατοχωρίου.(
Πολιτεία/Β.Χ. )

Δεν υπάρχουν σχόλια: