Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010
Και βέβαια ήταν προβοκάτσια. Και κανείς νοήμων δεν μπορεί να φορτώσει τα δολοφονικά χτυπήματα ούτε στο ΠΑΜΕ ούτε στη Χρυσή Αυγή.
***
Και όσο να ξεχειλίζει ο φανατισμός ..δεν μπορεί να υπάρχουν τόσο αδίστακτοι νέοι. Όλα έχουν ένα όριο.
***
Η πιθανότερη εκδοχή είναι ότι πρόκειται για οργανωμένες επαγγελματικές ομάδες που εκτελούν συμβόλαια θανάτου, υποκινούμενες από ξένα συμφέροντα, από μυστικές υπηρεσίες.
***
Στόχος η πτώχευση της Ελλάδας, η διάλυση της ζώνης του ευρώ. Μην ξεχνάτε ότι για την πτώχευσή μας πόνταραν κάποια δις, παίξαν στο τζόγο ασφάλιστρα κινδύνου και περιμένουν το μοιραίο για να εισπράξουν.
***
Μας περιμένουν στη γωνία. Πριν καλά-καλά εξελιχθούν τα γεγονότα ταξιδιωτικές οδηγίες έσπευσαν να μας καταδικάσουν. Μέχρι και η Βουλγαρία και τα Σκόπια ανησύχησαν για τους πολίτες τους! Τι ειρωνεία.
***
Αλλά ας έρθουμε και στα ΜΜΕ. Με πομπώδες ύφος έφεραν την καταστροφή, μίλησαν για όλεθρο, ανυπακοή, δικτατορία, Αρμαγεδόνες, ενθάρρυναν την αντίδραση, απέκρυψαν την αλήθεια και υπέθαλψαν το διεθνή διασυρμό.
***
Εκ των υστέρων άρχισαν να τα μαζεύουν, συναισθανόμενοι προφανώς τη συνέργειά τους στην αποσταθεροποίηση της χώρας και αντιλαμβανόμενοι πού οδηγεί η εξαλλοσύνη και η ανυπακοή.
***
Πού ήταν όλα αυτά τα χρόνια οι Τράγκες και οι μάγκες, σοφοί αναλυτές που λυμαίνονταν την κρατική διαφήμιση ενταγμένοι στο άρμα του Ρουσόπουλου;
***
Δεν έβλεπαν τότε τις ανισότητες στην ελληνική κοινωνία, τα πάρτι στο άστυ, τα προνόμια στους λίγους;
***
Είναι πλέον κοινή η πεποίθηση ότι τα δελτία ειδήσεων είναι οι πιο ύπουλες και ύποπτες εκπομπές και υπηρετούν κάθε άλλο παρά την ενημέρωση.
***
Πολύ θα ήθελα να μας εξηγήσουν τι θα συμβεί στις 20 Μαΐου, αν δεν ευοδωθεί ο μηχανισμός στήριξης, έτσι για να ξέρουμε και την άλλη όψη του νομίσματος.
***
Από παντού μας ζώνουν μαύρα φίδια και κραυγές λες και δεν μπορούμε να ζήσουμε για λίγο χωρίς Armani και παντεσπάνι ενθαρρύνοντας τις συντεχνίες που συνέβαλλαν στο να οδηγηθούμε εδώ.
***
Το να ζητάς ανατροπή, μεταρρύθμιση, τιμωρία είναι και επαναστατικό, το να ζητάς πίσω τον 13ο μισθό δεν είναι και τόσο ευφυές από τη στιγμή που κινδυνεύεις να χάσεις και τον 12ο και τον 9ο και τον 7ο.
***
Όταν όλοι μιλάμε και λέμε ότι αυτή που έχουμε είναι η τελευταία ευκαιρία της χώρας, οφείλουμε να το στηρίξουμε έμπρακτα δίνοντας την ανάλογη πίστωση χρόνου.
***
Κι αν δεν μας βγει, ορθά να ξεσηκωθούμε. Και λίγο περίσκεψη δεν βλάπτει.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: