Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Ο αόρατος εχθρός είναι εδώ

AORATOS_1
Εκδηλώσεις για τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, πραγματοποιήθηκαν χθες στην Κατερίνη, παρουσία της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και της πολιτικής ηγεσίας του ..τόπου.

Οι χθεσινές εκδηλώσεις, πραγματοποιήθηκαν υπό το βάρος των τελευταίων γεγονότων στη χώρα μας και στη σκιά των δυσμενών οικονομικών συνθηκών για αυτήν, κάτι που φάνηκε και στις δηλώσεις του συνόλου της πολιτικής ηγεσίας, η οποία υπογράμμισε την ανάγκη να κερδίσουμε τη μάχη που έχουμε μπροστά μας, ενωμένοι.
AORATOS_2«Σήμερα, στις ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας, θα πρέπει και εμείς με τα ιδανικά εκείνων (που έχασαν τη ζωή τους για την Ελευθερία) να είμαστε ενωμένοι ώστε να ξεπεράσουμε τα μεγάλα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας», ανέφερε η Μαρία Λιονή. Η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τόνισε ότι χρέος όλων μας είναι να παραδώσουμε την χώρα μας στις επόμενες γενιές «όπως μας την παρέδωσαν οι γονείς μας», ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε όλους εκείνους που θυσιάστηκαν στον αγώνα κατά του ναζισμού.
«65 χρόνια μετά, ζούμε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, μόνο που αυτός δεν είναι ορατός. Ούτε ο εχθρός ούτε ο ίδιος ο πόλεμος είναι ορατός» υποστήριξε ο βουλευτής Γιάννης Αμοιρίδης, ο οποίος εκτίμησε ότι είναι πιθανόν τα θύματα του σημερινού (οικονομικού) πολέμου να είναι και περισσότερα. Ο κ. Αμοιρίδης, είπε ότι η σημερινή κατάσταση, αναδεικνύει τις αδυναμίες των πολιτικών ηγετών, οι οποίοι δεν αντιλήφθηκαν εγκαίρως, σε παγκόσμιο επίπεδο, τους κινδύνους των πολιτικών τους. Οι πόλεμοι κατά το Θουκυδίδη, είπε ο βουλευτής Πιερίας, γίνονται  για δυο λόγους: για την τιμή και για τον φόβο. «Ας κρατήσουμε  την τιμή και ας διώξουμε τον φόβο», κατέληξε.
Για ξεχωριστή μέρα με ιδιαίτερα έντονο συμβολισμό, έκανε λόγο ο βουλευτής Θανάσης Παπαγεωργίου, σημειώνοντας πως η χώρα μας είναι και πάλι περικυκλωμένη από προβλήματα που μπορεί να δημιούργησε η ίδια, αλλά η λύση τους πρέπει να έρθει από το εξωτερικό. «Η χώρα μας με νέο πατριωτισμό, αγωνιστικότητα, αυτοπεποίθηση και όραμα θα ξεπεράσει και αυτές τις δυσκολίες, προκειμένου να επανακτήσει τη χαμένη της αξιοπιστία, την ανεξαρτησία από τις επιτηρήσεις και τις αναγκαστικές επιβολές όρων από παράγοντες του εξωτερικού», κατέληξε ο κ. Παπαγεωργίου.
AORATOS_3«Αποτίουμε φόρο τιμής στους αγωνιστές στα θύματα στους νεκρούς αυτού του πολέμου, που έδωσαν την ζωή  τους για την ελευθερία και την ανεξαρτησία. Δυο υπέρτατα αγαθά τα οποία έχουμε ως παρακαταθήκη σήμερα για να δώσομε τους  αγώνες μας για πολύ μεγάλα θέματα όπως το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα», ανέφερε η βουλευτής Μαρία Μίχου.
«Τιμούμε τους πεσόντες και όλους όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας» είπε ο βουλευτής Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος τόνισε ότι οι εκδηλώσεις μνήμης αποτελούν ένα  μήνυμα προς τη νεολαία και προς τα κόμματα, ότι πρέπει να μείνουν ζωντανές «γιατί εξυψώνουν το ηθικό των Ελλήνων στις δύσκολες εποχές και πρέπει να διατηρηθούν».
«Στις σημερινές συνθήκες για τη χώρα μας θα μπορούσε να πει κανείς ότι ζούμε έναν άλλο παγκόσμιο πόλεμο, έναν οικονομικό πόλεμο, που δυστυχώς τα θύματα πιθανόν να είναι περισσότερα, σε οικονομικό επίπεδο», ανέφερε ο νομάρχης Πιερίας. Ο Γιώργος Παπαστεργίου, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι Έλληνες για μια ακόμη φορά θα αγωνιστούν σκληρά και θα ξεπεράσουν τις σημερινές δυσκολίες με επιτυχία, όπως το έκαναν και στο παρελθόν.(
Πολιτεία/Β.Ζ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: