Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Παρασκευή 21 Μαΐου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
PINAKIDES
3.071 παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, μικρές και μεγάλες, κατέγραψε η Διεύθυνση Ελέγχου Συντήρησης Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στα 1.400 χιλιόμετρα του εθνικού οδικού δικτύου της ...περιοχής.
Μέχρι στιγμής αποξηλώθηκαν, από τη ΔΕΣΕ, 494 (μικρές, γιατί τα συνεργεία της ΔΕΣΕ δεν έχουν τη δυνατότητα να επέμβουν στα μεγάλα διαφημιστικά πλαίσια).
Για τις υπόλοιπες 3070 έχει προγραμματιστεί εργολαβία (είπε η περιφερειάρχης Μαρία Λιονή) ύψους 150.000 ευρώ.
Υποθέτω πως αυτά θα πληρωθούν απ’ τους παράνομους και όχι απ’ τις τσέπες ολλονών, έ;
Επίσης, στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (www.rcm.gr) έχει αναρτηθεί banner όπου οι επισκέπτες εκτρέπονται στην ιστοσελίδα www.illegalsigns.gov.gr. και μπορούν να καταγγέλλουν εκεί παράνομες διαφημιστικές πινακίδες που εντοπίζουν, ώστε να επιλαμβάνονται οι αρμόδιες υπηρεσίες.
Το γράφουμε δια παν ενδεχόμενο. Διότι, μπορεί, φερ’ ειπείν, να διέλαθαν της προσοχής του δήμου Κατερίνης (λέμε τώρα) ορισμένες, οπότε καλό είναι, όποιος τις εντοπίσει να ξέρει ότι υπάρχει μια διεύθυνση να απευθυνθεί.

Καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΤ 3 «ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ» είναι σήμερα (στις 11.00 το βράδυ) ο βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Παπαγεωργίου.

DHMOTIKO
 
Κι όμως τα παιδιά μαγεύονται ακόμη από τους παραμυθάδες (παρά τον ανταγωνισμό της τηλεόρασης).
Αυτό τουλάχιστον απέδειξαν οι μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης και οι δάσκαλοί τους μαζί, που, όπως μας γράφουν, εντυπωσιάστηκαν από την «παραμυθού» Ανθή Θάνου (εξειδικευμένη σ’ αυτό το είδος), η οποία αφηγήθηκε με καταπληκτικό και πολύ παραστατικό τρόπο διάφορα λαϊκά παραμύθια, με τη συνοδεία γλυκιάς μουσικής υπόκρουσης και ανάλογων τραγουδιών από τον Παναγιώτη Κουλελή.
Όλα αυτά σε μια εκδήλωση, την ιδέα της οποίας είχε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου (κάλυψε και το έξοδα) και η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Διευθυντή και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Σχολείου.

APERGIA
 
Παρόντες στη χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πιερίας και η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.
Δυστυχώς δεν τους ακολούθησαν και τα μέλη τους (των συνδικαλιστικών τους φορέων) και η συγκέντρωση (όπως βλέπετε) ήταν ισχνή, ισχνότατη.
Και βεβαίως, δεν ήταν οι μόνοι πρόεδροι που βίωσαν (και) χθες τη μοναξιά της συνδικαλιστικής εξουσίας.

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, με αιχμές κατά της Τράπεζας της Ελλάδος, κατέθεσε την Τετάρτη στη Βουλή η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου και άλλοι εννέα βουλευτές του κόμματος, μεταξύ αυτών και ο Γιάννης Αμοιρίδης. Η ερώτηση έχει ως αντικείμενο τις αλλαγές που έκανε η Τράπεζα της Ελλάδος, τον Οκτώβριο του 2009, στις συναλλαγές των ελληνικών ομολόγων. Μεταξύ άλλων, οι βουλευτές υποστηρίζουν πως με τις αλλαγές αυτές η κεντρική τράπεζα «διευκόλυνε» τους κερδοσκόπους σε βάρος των ελληνικών τίτλων, ενώ ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό, να προσκομίσει στη Βουλή όλα τα σχετικά έγγραφα και τις αποφάσεις.
Μάλιστα το θέμα έπαιξε βασικό σε πολλές Ελληνικές εφημερίδες (κάποιες έκαναν λόγο και για κίνηση-αντάρτικο), ενώ η είδηση της πρωτοβουλία των δέκα βουλευτών υπάρχει και στους Financial Times.

2
 
Στην κεφαλή της πορείας ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθούσε η Κυβέρνηση Καραμανλή, ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου το 2008. Ένα νομοσχέδιο πολύ lite σε σχέση μ’ αυτό που κατέθεσε η Κυβέρνησή του.
Η διαφορά είναι ότι τότε η χώρα δεν βρισκόταν σε «πόλεμο», ενώ σήμερα βρίσκεται και ο «σύγχρονος πατριωτισμός» και η «κόκκινη γραμμή» επιβάλλει να παρθούν μέτρα ώστε να μην χρεοκοπήσει η χώρα.
Πάντως το πολιτικό σύστημα έχει χρεοκοπήσει, καθότι δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι ο G.A.P. (αν δεν ήταν στην Βηρυτό) θα ήταν επικεφαλής και πάλι στην μεγάλη χθεσινή πορεία των Αθηνών!

3
 
Επώνυμο θα αποκτήσει (μετά τον Δήμο Δίου-Ολύμπου) και ο Δήμος Πύδνας, σύμφωνα με πληροφορίες. Για να καμφθεί η αντίσταση των Κολινδρινών μετά την «κοροϊδία» που έφαγαν για την έδρα (που από κανονική έγινε ιστορική), υπάρχει σκέψη των ιθυνόντων του Υπουργείου Εσωτερικών ο νέος Δήμος που θα σχηματιστεί στη βόρεια Πιερία να ονομάζεται «Δήμος Πύδνας-Κολινδρού»
Άντε λίγο ακόμα να φωνάξουν στα Πιέρια για την μη ίδρυση ορεινού Δήμου (και) στην Πιερία και βλέπω στο τέλος να αποκτά επίθετο και η Κατερίνη: «Δήμος Κατερίνης-Αγίου Δημητρίου»

Την υποστήριξη των δημοτικών συμβούλων του, επαναβεβαίωσε σύμφωνα με πληροφορίες χθες το πρωί, ο δήμαρχος Πέτρας για τους μέχρι τώρα χειρισμούς του, στο ζήτημα της δημιουργίας ορεινού δήμου στην Πιερία.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο Θωμάς Παπαδημητρίου έχει εξασφαλίσει τη στήριξη των συνεργατών του και σε ότι αποφασίσει να κάνει, είτε υπάρξει ορεινός δήμος, είτε όχι.

5
 
Καλό 2011, (πρώτα ο Ύψιστος και αν έχουμε επιβιώσει από το ΔΝΤ) θα τελειώσει οριστικά και αμετάκλητα η υπόθεση της τρίτης έδρας του Πα.Σο.Κ. στο νομό μας, αφού ως γνωστό τη διεκδικεί με προσφυγή στο Εκλογοδικείο (από τη βουλευτή Μαρία Μίχου), ο Ηλίας Τσιτλακίδης.
Η συγκεκριμένη υπόθεση (και καμιά πενηνταριά ακόμη παρόμοιες) ήταν να συζητηθούν στις 19 Μαΐου, αλλά αναβλήθηκαν για τον… Δεκέμβριο!
Πάντως το πρώτο 10ήμερο του Ιούνη, αναμένεται να συζητηθεί κανονικά η ένσταση που υπέβαλε ο τέως βουλευτής Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ζητώντας να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο νόμος. Αν γίνει δεκτή, τότε ο πρώην υφυπουργός θα πάρει τη δεύτερη έδρα της Ν.Δ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: