Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Ημερησιο Ματι με την Κατερινα Τσαλου

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010
Δεν θυμίζει σε τίποτα πως διανύουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα, πλην της επικαιρότητας ίσως που μας «μαυρίζει» κάθε στιγμή.
Ακόμη και η ειδησεογραφία έχει βάλει τα γκρίζα της και κατά την προσφιλή μέθοδο των καναλιών επιδίδεται σε δακρύβρεχτες ιστορίες λόγω των ημερών και ...υπερβολές του τύπου «πετάει ο οβελίας».
Πετάει και πού πάει;

Η κρίση έχει γίνει πλέον συνείδηση και μόνιμος αναστεναγμός των Ελλήνων, είτε τη βιώνουν ….σκληρά είτε όχι.
Διότι, ακόμη και σ’αυτό υπάρχουν διαβαθμίσεις.

Πάμε όμως στη δική μας επικαιρότητα που διαγράφεται το ίδιο μίζερη με αυτήν όλης της υπόλοιπης χώρας και πάντα σε κλίμα…ανάλογο.

Συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου χθες και λήψη νέου δανείου.  Δάνειο από εδώ, δάνειο από εκεί δεν θα ξέρουμε πού να πρωτοπληρώσουμε την επαύριον. Και δεν είναι τίποτε άλλο, είναι η μοναδική περίπτωση δανείου που με μεγάλη ευκολία το ζητάς και μετά …δεν νοιάζεσαι και πώς θα πληρωθεί.

Διότι, εμείς ως ιδιώτες, όταν πάμε στην τράπεζα να πάρουμε δάνειο κάνουμε και το σταυρό μας να μας έχει ο θεός καλά, να δουλέψουμε, να στερηθούμε, να μπορέσουμε να το αποπληρώσουμε, μη χάσουμε και το κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μας.

Στην προκειμένη περίπτωση, αυτοί δεν αγωνιούν και ιδιαίτερα, διότι ο δήμος θα είναι πάντα δήμος, αυτοί θα έρχονται, θα παίρνουν όσα δάνεια μπορούν για να κάνουν το «έργο» τους και από δω πάνε και οι άλλοι.

Κάπως έτσι είναι τα πράγματα κύριοι. Γι’αυτό να προσέχετε πολύ όταν εισηγείστε τη λήψη δανείου.
Δεν σας φταίμε εμείς οι δύσμοιροι σε τίποτα.

Πάμε τώρα και στους αγαπημένους μου κόμβους. Εκείνο το καλλιτέχνημα στην Τερζοπούλου με την κολώνα στη μέση αλήθεια….θα το βάλουμε και στα τουριστικά μας έντυπα;

Σ’αυτόν τον τόπο πρώτα κάνουμε τους κόμβους, τα φαρδιά πεζοδρόμια, διώχνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα αυτοκίνητα….και μετά κάνουμε τους χώρους στάθμευσης.

Το πάμε ανάποδα δηλαδή, για να μη μας ματιάξουμε.

Ανοίξτε χώρους δωρεάν στάθμευσης πρώτα και μετά βάλτε και την κυκλική σας σφραγίδα ρε παιδιά. Είναι τόσο δύσκολο να γίνονται όλα με τη σωστή τους σειρά;

Πού το ξαναείδατε αυτό; Να κόβετε από παντού θέσεις στάθμευσης και να μην έχετε φροντίσει να εξασφαλίσετε θέσεις πάρκιγκ ακόμη και για τους κατοίκους της περιοχής, μην πως τους επαγγελματίες…που τους τελειώσατε.

Η πλατεία σχεδιάστηκε, δημοπρατήθηκε, ξεκίνησαν τα έργα και τσουπ…κολλήσαμε πάλι στον υποσταθμό.
Περιμένουμε λέει να περάσει πρώτα το φυσικό αέριο.

Και γιατί δεν ξεκινήσατε από κεί που να με πάρει και να με σηκώσει και μου αφήσατε γιορτινές μέρες τα σαλιγκάρια και τις μπούρδες μέσα στο κέντρο της Κατερίνης;

Διότι, μη μου πείτε ότι το δύσκολο κομμάτι ήταν αυτό με τα σαλιγκάρια;;;

Καλή μου μέρα και υπομονή.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: