Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Ο ΒΡΕΓΜΕΝΟΣ ΤΗ ΒΡΟΧΗ ΔΕΝ ΤΗ ΦΟΒΑΤΑΙ

ΤΕΤΑΡΤΗ 17-3-2010 
του Δημήτρη Καλαιτζή
Την προσφυγή της Ελλάδας για βοήθεια στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ και όχι στην Ευρωζώνη θεωρεί ορθότερη λύση ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Otmar Issing, σύμφωνα με όσα δήλωσε σε χθεσινή του συνέντευξη σε γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό.
«Το ΔΝΤ θα ...ήταν το κατάλληλο γιατί αυτός είναι ο σκοπός του», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Issing και συμπλήρωσε «Το Ταμείο έχει μακρά εμπειρία στην παροχή βοήθειας και στη σύνδεσή της με συγκεκριμένους όρους».
Τώρα θα μου πείτε Γερμανός είναι, αυτά πιστεύει.Αλλά δέν είναι ο μόνος.
Η Μέρκελ αποφεύγει να απαντήσει στην αναγκαιότητα δημιουργίας μηχανισμών στήριξης της Ελλάδος, δηλαδή του ίδιου του ΕΥΡΩ και όλα αυτά γιατί παίζει τα δικά της υπαρξιακά πολιτικά παιγνίδια.Δέν ξέρω γιατί, πιστεύω όμως, όπως διατείνονται και έγκυροι πολιτικοί σχολιαστές, ο πρωθυπουργός της Ελλάδος γνωρίζει τι παιγνίδια παίζονται και γι αυτό δέν απέκλεισε ποτέ την προσφυγή για δανεισμό στο ΔΝΤ και ασκεί τις δικές του πιέσεις θέτοντας χρονοδιάγραμμα λήψης απόφασης την 25 Μαρτίου του 2010.
Δέν έχει να χάσει τίποτε η Ελλάδα,ο βρεγμένος τη βροχή δέν τη φοβάται.Ούτως ή άλλως η Ελλάδα πήρε τα δύσκολα οικονομικά μέτρα που θα πληρώσει ο Ελληνικός Λαός απο το υστέρημά του.
Αν η Ευρώπη δέν σταθεί στο ύψος της, τότε είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει ντόμινο κλυδωνισμών του ΕΥΡΩ και για άλλες χώρες της Ευρωζώνης στο μέλλον.
Κατά την ταπεινή μου άποψη αυτές οι μέρες του Μάρτη, θα δείξουν άν η Ευρωζώνη έχει μέλλον ή άν θα συνεχίσει να παίζει στις πλάτες των λαών, που απο δικά της λάθη καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο.
Δέν θα ήμουν καθόλου ευτυχής σάν Ευρωπαίος πολίτης, άν δέν συντάσονταν με την χώρα μου οι πλειονότητα των κρατών, που πιέζουν την κ Μέρκελ να στηριχτεί η Ελλάδα με μηχανισμούς στήριξης που θα δημιουργηθούν.
Ομως η δημιουργία σταθεορύ μηχανισμού, αντίστοιχου του ΔΝΤ, απαιτεί χρόνο και αποφάσεις άλλης μορφής.
Για τώρα με άλλους τρόπους, πχ με Τραπεζικά ιδρύματα που θα δανείσουν τη χώρα μας, επιθυμούν να στηρίξουν τον δανεισμό της χώρας μας.
Κάτι ξέρει ο Ελληνας πρωθυπουργός, όταν διατυμπανίζει ότι "δέν ζητάμε βοήθεια", αλλά " να μπορούμε να δανειστουμε και εμείς με όρους ευνοικούς όπως τα άλλα κρατη της ευρωζώνης". 
Γιατί άν αυτό δέν επιτυχθεί, "υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια", τί χειρότερο να πάθουμε;
Ο "βρεγμένος τη βροχή δέν τη φοβάται".

Δεν υπάρχουν σχόλια: