Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Φροντίδα για 2.500 ηλικιωμένους

FRONTIDA_1
 
 
 
 
Εγκαινιάστηκε το πρωί της Τετάρτης το Κέντρο Ιατρικής Φροντίδας του Δήμου Κατερίνης, που στεγάζεται σε κτίριο εντός του Δημοτικού Πάρκου της πόλης και προορίζεται για την παροχή βοήθειας σε 2.500 ηλικιωμένους-μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου.
FRONTIDA_2Το Κέντρο Ιατρικής Φροντίδας, στελεχώνεται με γιατρό, νοσηλεύτρια, κοινωνική λειτουργό και με φυσιοθεραπεύτρια, οι οποίοι θα παρέχουν φροντίδα στους ηλικιωμένους σε καθημερινή βάση, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής, Αναστάσιος Παπαζήσης, εκφράζοντας παράλληλα και την ικανοποίησή του. Ο κ. Παπαζήσης συμπλήρωσε ότι στις προθέσεις του Οργανισμού είναι, με την ολοκλήρωση του νέου οργανισμού, το Κέντρο να μπορεί να παρέχει ψυχολογική, αλλά και νομική υποστήριξη στα μέλη των ΚΑΠΗ, από εξειδικευμένους επιστήμονες.
Ο πρόεδρος του Οργανισμού υπογράμμισε ότι οι υπηρεσίες του κέντρου παρέχονται μόνο στα μέλη του ΚΑΠΗ που αριθμούν τους 2.500, σημειώνοντας πως η παρουσία τους στο χώρο θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για όσους επιχειρήσουν να προκαλέσουν ζημία στο συγκεκριμένο κτίριο, το οποίο μέχρι πρόσφατα στέγαζε το φύλακα του πάρκου. Στο συγκεκριμένο κτίριο έγινε εκτεταμένη παρέμβαση και χθες παραδόθηκε επισήμως σε χρήση.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης στάθηκε στην επιλογή του Πάρκου για την φιλοξενία της συγκεκριμένης δράση, υποστηρίζοντας ότι ο χώρος που επιλέχθηκε στο δημοτικό πάρκο ήταν το «καλύτερο  μέρος» στην πόλη της Κατερίνης. «Στο πάρκο ερχόμαστε όλοι μας. Είναι ένα περιβάλλον που δεν είναι  απομονωμένο και αυτό είναι ένα μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε. Λέμε σεβασμό  στους πατεράδες και στις μανάδες μας, γιατί αυτό δείχνει το πως βλέπουμε   τους ανθρώπους», κατέληξε.
Στην τελετή εγκαινίων, εκτός από δημοτικούς συμβούλους, παραβρέθηκαν και πολλά μέλη των ΚΑΠΗ της πόλης μας, οι οποίοι δήλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη λειτουργία του συγκεκριμένου κέντρου.(
Πολιτεία/Β.Ζ.)  

Δεν υπάρχουν σχόλια: