Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Απαντούν με απεργίες

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010
Μπαράζ κινητοποιήσεων για τα μέτρα της κυβέρνησης
Απαντούν
με απεργίες
Επί ποδός οι εργαζόμενοι μια ημέρα μετά την ανακοίνωση των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης.
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ εξετάζουν το ενδεχόμενο γενικής απεργίας στις 11 Μαρτίου.
Σήμερα, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα προχωρήσουν σε πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου ενώ στη μία το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί και συγκέντρωση, έξω από τη Βουλή.

Συγκέντρωση-συλλαλητήριο από την ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί την σήμερα στις 13.00 έξω από τη Βουλή στην Πλατεία Συντάγματος.
Παράλληλα, στις 18:00 χθες το απόγευμα της Πέμπτης, η ΑΔΕΔΥ διοργάνωσε  συλλαλητήριο, στα Προπύλαια, με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ.
Συλλαλητήριο, την ίδια ώρα, διοργάνωσε και το ΠΑΜΕ, στο Σύνταγμα, ενώ καλεί σε γενική απεργία για σήμερα. Στο.... συλλαλητήριο θα παραστεί και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.
Επιπλέον, το ΠΑΜΕ διοργανώνει συλλαλητήρια σε ακόμη 62 πόλεις, ενώ καλεί σε γενική απεργία την Παρασκευή.
Εικοτετράωρη απεργία κήρυξαν για σήμερα η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) και η ΟΛΜΕ.
Σήμερα μόνο τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται από τις 08:00 το πρωί στα δημόσια νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά λόγω 24ωρης απεργίας των νοσοκομειακών γιατρών.
Χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς την Παρασκευή στο Λεκανοπέδιο, καθώς οι εργαζόμενοι σε όλους τους φορείς πραγματοποιούν 24ωρη απεργία.
Στη Θεσσαλονίκη ο ΟΑΣΘ ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα.
Προβλήματα και στις πτήσεις το διάστημα από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα.
Τρίωρη κατάληψη στα γραφεία του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου πραγματοποίησαν  το πρωί είκοσι νοσηλευτές διαμαρτυρόμενοι για την υποχρηματοδότηση του ταμείου.

Απεργία έχουν εξαγγείλει οι εφοριακοί τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Οι εργαζόμενοι στους οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) θα κλείσουν το Σαββατοκύριακο τους ΧΥΤΑ όλης της χώρας, με αποτέλεσμα να μην γίνεται η αποκομιδή των απορριμμάτων. Επίσης η ΠΟΕ-ΟΤ θα πραγματοποιήσει 4ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 10 Μαρτίου από τις 11:00 έως το τέλος του ωραρίου και συμμετάσχει στο συλλαλητήριο στις 12:30 στην Πλατεία Κα με πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών.
Κινητοποιήσεις για την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού και των επιδομάτων προγραμματίζουν και οι αστυνομικοί. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων αποφάσισε να πραγματοποιήση συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη ΓΑΔΑ την Πέμπτη 11 Μαρτίου και ώρα 18:00.

Παράλληλα, υπό κατάληψη τελούσε απο νωρίς χθες το πρωί της Πέμπτης το υπουργείο Οικονομικών, από μέλη του ΠΑΜΕ, που εμπόδιζαν την είσοδο στους υπαλλήλους. Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, είναι πιθανό η κατάληψη να επαναληφθεί και σήμερα.

Με κινητοποιήσεις απειλεί εκ νέου η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, για την εγκατάσταση μεμονωμένων ταμειακών μηχανών χωρίς το ηλεκτρονικό σύστημα έλεγχου των εισροών - εκροών που προτίθεται, όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, να επιβάλει το υπουργείο Οικονομικών.
Κατάληψη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους πραγματοποιούν από το βράδυ της Τετάρτης οι απολυμένοι εργαζόμενοι της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας, καταγγέλλοντας τη μη τήρηση των συμφωνηθέντων από την πλευρά της κυβέρνησης. Λόγω της κινητοποίησης, έκλεισε η οδός Πανεπιστημίου από το ύψος της Ιπποκράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: