Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Παρασκευή 5 Μαρτίου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

A_1
 
Σκουπίδια, βρώμα και δυσωδία, είναι η εικόνα που αντικρύζει κανείς πηγαίνοντας στη Λεπτοκαρυά και λίγο πριν διασχίσει τις παλιές γραμμές του τρένου.
Εντάξει μας φταίνε τα Τέμπη που είναι κλειστά και δεν μπορεί να πατήσει άνθρωπος στην περιοχή μας, αλλά αν είναι να έρθει κανείς και να δει αυτήν την εικόνα, τότε το κακό θα είναι πολύ μεγαλύτερο…
Ανύπαρκτος ο δήμος, ανύπαρκτοι και οι άνθρωποι;

Πασχίζουμε να ανοίξουν τα Τέμπη το Πάσχα, μα δεν ξέρω ποιος θα «ρισκάρει» να τα διασχίσει…
Το μεγάλο στοίχημα, όταν ανοίξουν τα Τέμπη, θα είναι να πειστούν οι εν δυνάμει επισκέπτες μας ότι πρόκειται για ένα δίκτυο που παρέχει ασφάλεια, καθότι όπως είπε και ένας εκ των συμμετεχόντων στη σύσκεψη φορέων της περιοχής η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη «δεν ξέρω ποιος γονέας θα συναινέσει να αφήσει το παιδί του να πάει εκδρομή, όταν θα ξέρει ότι το λεωφορείο θα περάσει από τα Τέμπη».


A_3
 
«Πόλεμο, στον πόλεμο των κεφαλαιοκρατών» ήταν το βασικό σύνθημα της πορείας που πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ Πιερίας, χθες το απόγευμα στον πεζόδρομο της Κατερίνης.
Έπεται συνέχεια σήμερα το πρωί. Οι «μηχανές» των κινητοποιήσεων έχουν ανάψει για τα καλά, αλλά ουδείς αισιοδοξεί ότι σ’ αυτές θα ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι, όχι επειδή δεν ξέρουν τι τους περιμένει, αλλά επειδή είναι βέβαιοι ότι δεν αντέχουν άλλη οικονομική αιμορραγία.


A_4Σε κινητοποιήσεις κάλεσαν τους εργαζόμενους και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, όπου χθες το απόγευμα, μοίρασαν έντυπο υλικό με τις θέσεις τους ενάντια στα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση Παπανδρέου.
Το μόνο που θα καταφέρουν αυτά τα μέτρα, είναι να αφαιρέσουν δικαιώματα των εργαζομένων, είπε ο κ. Καστόρης, βάλλοντας κατά της ιδιότυπης συγκυβέρνησης Πα.Σο.Κ., Νέας Δημοκρατίας και Λα.Ο.Σ.
Όπως και να έχει το απεργιακό δελτίο των επόμενων ημερών ή εβδομάδων θα είναι πλούσιο και όποιος αντέξει.

Σοφή η απόφαση της ΝΕ Πιερίας του ΠΑΣΟΚ να αναβάλλει τη συνεστίαση που είχε προγραμματίσει για σήμερα.
Με τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, ποιος Πασόκος (μέλος ή φίλος) έχει όρεξη για γλέντια!
Απίστευτο! Έρχεται το Σάββατο στην Κατερίνη (μας πληροφόρησαν χθες το βράδυ) ο υφυπουργός Μάρκος Μπόλαρης, επικεφαλής κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ που θα επιχειρήσει να εξηγήσει στους πολίτες του νομού το γιατί ήταν αναγκαία τα μέτρα-φωτιά (στα μπατζάκια μας) που πήρε η κυβέρνηση!
Χαρά στο κουράγιο τους!

SKITSO
 
Επειδή σήμερα (και) οι βουλευτές του νομού μας θα πουν το «ναι» τους ή το «όχι» τους στα νέα μέτρα (στη Βουλή) φροντίσαμε (όπως βλέπετε στη σελίδα 5) να μάθουμε από πριν τι θα ψηφίσουν, να είστε ενήμεροι κι εσείς (ψηφοφόροι τους ή μη) για το τι πράττουν και τι αποφασίζουν για λογαριασμό σας.
Ζητήσαμε από όλους να μας στείλουν εγγράφως τις απόψεις τους (ει δυνατόν σε δυο-τρεις παραγράφους) και ανταποκρίθηκαν προθύμως και εγκαίρως. Πλην του Θανάση Παπαγεωργίου, ο οποίος, μας είπαν, δεν παίρνει ανάσα όλη μέρα (λόγω που από τις 9.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ είναι στην Εξεταστική Επιτροπή για τη Ζήμενς).
Υποθέτουμε βασίμως πάντως, ότι σήμερα θα δώσει (και αυτός) τη θετική του ψήφο στα μέτρα της κυβέρνησης.

Η εφημερίδα «Sydney Morning Herald» αποτάθηκε (διαβάζουμε) στους έξι πλουσιότερους και πολυεκατομμυριούχους Έλληνες της Αυστραλίας, για να τους ρωτήσει αν θα συνδράμουν στο «Ταμείο Στήριξης της Ελλάδας», που ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος; Πετσάλνικοςείχε τη φαεινή ιδέα να δημιουργήσει.
Οι πέντε δεν απάντησαν. Ο ένας απάντησε αρνητικά.
Κάτι φαίνεται υποψιαζόταν η κυβέρνηση, γι’ αυτό φρόντισε να τα πάρει (με το στανιό) από τους χαμηλοεισοδηματίες Έλληνες του εσωτερικού, που τους έχει σίγουρους.

DHMARXOS_PYDNAS
 
Τρεις ήταν τελικά οι δήμαρχοι που συμμετείχαν στην ημερίδα του ΤΕΕ για τα μπάζα κι όχι δυο, όπως γράψαμε χθες.
Την παρατήρηση ότι παραλείψαμε τον δήμαρχο Πύδνας (που εικονίζεται στη φωτό-ντοκουμέντο) μας την έκανε τακτικός αναγνώστης μας, με αυξημένο το περί δικαίου αίσθημα κι εμείς δεν μπορούσαμε παρά να επανορθώσουμε την αδικία.

AKROPOLIS_POLEITAI
 
Άσχημες ιδέες μας βάζουν Γερμανοί βουλευτές (του Κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών και της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, για να μην τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι) που κάλεσαν την Ελλάδα να πουλήσει νησιά για να χρηματοδοτήσει το χρέος της.
Όχι τίποτε άλλο αλλά, αν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παίρνει μέτρα ενάντια στην ιδεολογία της (κατά πως είπε ο πρωθυπουργός) τι θα την εμπόδιζε να παραγκωνίσει και τον  πολυδιαφημιζόμενο (από την ίδια) «πατριωτισμό» της;

Δεν υπάρχουν σχόλια: