Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Μυρίστηκαν ζεστό χρήμα

XRHMA
Ανακοίνωση Ν.Ε Πιερίας του ΚΚΕ με αφορμή την εκδήλωση του ΕΒΕ
Την ώρα που καλούν το λαό στο όνομα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης για την οποία δεν ευθύνεται σε μόνιμη πολιτική λιτότητας, στο να υποστεί ακόμη σκληρότερα μέτρα με περικοπή μισθών, παραπέρα υπονόμευση των εργασιακών δικαιωμάτων, διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης με αύξηση ορίων συνταξιοδότησης, μείωση συντάξεων και άλλα. Το αστικό πολιτικό προσωπικό του νομού μας με βουλευτές και αιρετούς της αυτοδιοίκησης από το δικομματικό μπλόκ ΠΑΣΟΚ,Ν.Δ μαζί με μεγαλοεπιχειρηματίες του νομού μας συμμετέχουν σε..... χλιδάτες, ακριβοπληρωμένες, φιέστες – εκδηλώσεις σαν αυτή που διοργάνωσε το επιμελητήριο Πιερίας με την ιδιαίτερη φροντίδα του προέδρου του Ηλία Χατζηχριστοδούλου με προσκεκλημένη την υπουργό οικονομίας, ανταγωνιστικότητας και ναυτιλίας του ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη.
Αφού εκθείασαν την επιχειρηματικότητα σαν το μοναδικό δρόμο ανάπτυξης, αξίωσαν μέτρα για τη παραπέρα ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας. Βέβαια ουδέν λόγος έγινε για τα μικρομάγαζα, τις μικρές επιχειρήσεις, τους αυτοαπασχολούμενους, μικροβιοτέχνες που καθημερινά συνθλίβονται από τον άγριο ανταγωνισμό των μεγάλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων και από την υπονόμευση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων με αποτέλεσμα ο τζίρος τους  να πέφτει κατακόρυφα και να απειλούνται χιλιάδες επιχειρήσεις με λουκέτο.
Εκτεθειμένοι οι ίδιοι στις αντιφάσεις του συστήματος που υπηρετούν χρυσώνουν το χάπι με μέτρα που στις σημερινές συνθήκες απελευθέρωσης της αγοράς φαντάζουν ουτοπικά όπως για αυστηρούς ελέγχους στην εμπορική δραστηριότητα, επιβολής ειδικών δασμών και άλλα τέτοια.
Οι μεγαλοεπιχειρηματίες του νομού μας με τη στήριξη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και τη συναίνεση της Ν.Δ και του ΛΑ.Ο.Σ  αξιώνουν ακόμη πιο σκληρά αντεργατικά μέτρα, όπως απελευθέρωση των απολύσεων, ένταση και επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων ιδιαίτερα την εκ περιτροπής εργασία με τα τετραήμερα και τριήμερα, το χτύπημα των μισθών και την επιτάχυνση των αντιασφαλιστικών μεταρρυθμίσεων. Πολλοί από τους επιχειρηματίες που βρέθηκαν στην αίθουσα της εκδήλωσης ήδη εφαρμόζουν κάποια από αυτά τα μέτρα στις επιχειρήσεις τους με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Και επειδή τρώγοντας έρχεται η όρεξη μυρίστηκαν ζεστό χρήμα μέσα από το ΕΣΠΑ που η υπουργός Λούκα Κατσέλη γυρνάει από νομό σε νομό σαν τον    στρώνοντας το έδαφος για νέες γενναίες χρηματοδοτήσεις σε διάφορα τμήματα του κεφαλαίου. Οι μεγαλοεπιχειρηματίες ζητάνε ακόμα περισσότερα μέσα από νέες φοροαπαλλαγές και μέσα από νέο αναπτυξιακό νόμο που θα διευκολύνει τις χρηματοδοτήσεις τους στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας.
Για άλλη μια φορά γίνονται απροκάλυπτοι και δείχνουν από ποιο ταξικό μετερίζι παλεύουν οι του ΠΑΣΟΚ μαζί με τη Ν.Δ και το ΛΑ.Ο.Σ αφού τρομοκρατούν το λαό και κινδυνολογούν με ψεύτικα και τεχνητά επιχειρήματα περί πιέσεων των αγορών, και καταδικάζουν τους εργαζόμενους, συνολικότερα το λαό, σε διαρκή φτώχια, αβεβαιότητα και ανασφάλεια.
Το ΚΚΕ καλεί τους αυτοαπασχολούμενους, μικρούς εμπόρους, μικροβιοτέχνες να γυρίσουν τη πλάτη σε όλους αυτούς που υπονομεύουν και υποθηκεύουν το μέλλον τους, να προσπεράσουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες που ηγούνται δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που αντί να οργανώσουν τον αγώνα των μικρών επαγγελματιών κάνουν δημόσιες σχέσεις σε πολυτελείς φιέστες και εκδηλώσεις.
Σήμερα η μόνη αποτελεσματική άμυνα στην επέλαση του κεφαλαίου είναι η αντεπίθεση του εργατικού λαϊκού κινήματος. Οι αυτοαπασχολούμενοι μικροί επαγγελματίες και έμποροι έχουν συμφέρον να συνταχθούν στο μέτωπο της κοινωνικής συμμαχίας μαζί με την εργατική τάξη, τη φτωχομεσαία αγροτιά, τους ανέργους, νέους και γυναίκες, να συγκροτήσουν το αντιμονοπωλιακό, αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο ικανό να συγκρουστεί με τη κυρίαρχη πολιτική  για να ανοίξει μια άλλη προοπτική χωρίς τη κυριαρχία των μονοπωλίων και την εξάρτηση των εκμεταλλευτών καπιταλιστών όπου ο κυρίαρχος λαός μέσα από τη δική του εξουσία θα οργανώσει οικονομία με κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του και όχι τα κέρδη των πλουτοκρατών.(
Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: