Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010
Άλλο και τούτο. Το άκουσα δια στόματος Αμοιρίδη. Ένας δήμος όλη η Πιερία. Όλη η πόλη μια αγκαλιά. Τρελάθηκε τ’αφεντικό και τα πουλάει τζάμπα.
***
Βρε Γιάννη, δεν είδες το χάρτη ότι είναι μπλε, Λακωνία, Πιερία συμμαχία;
***
Τώρα ως πασόκοι, αν πρέπει να τα ξεχάσουμε όσα .....ξέραμε και να μπούμε στο δρόμο της αρετής και της αξιοκρατίας πολύ φοβάμαι ότι δεν πείθει ούτε Πακιστανό λαθρομετανάστη πρώτης γενιάς.
***
Ο έτερος των πασόκων βουλευτών Θανάσης Παπαγεωργίου είναι απ’ο,τι πληροφορούμαι υπέρ του τριζωνικού με έξοδο στο Θερμαϊκό για κάθε δήμο.
***
Ο Αμοιρίδης επιμένει. Ο Θερμαϊκός δεν τεμαχίζεται. Και επειδή όντως  δεν τεμαχίζεται καθότι δεν είναι αγροτεμάχιο ή πάμε όλοι για ψάρεμα ή για φούντο.
***
Η πάλαι ποτέ κραταιά Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ προτείνει τέσσερις δήμους, μάλλον εις ώτα μη ακουόντων, καθότι το σύστημα βουλευτοκεντρικό.
***
Και δεν μας βάζουν στο δήμο Θεσσαλονίκης να’χουμε αγνάντι σ’ολο το Θερμαϊκό να πίνουμε και τον καφέ μας στο λιμάνι; Άλλωστε τι είναι η Σαλονίκη, δυο τσιγάρα δρόμος.
***
Δυστυχώς, όλες οι πρωτοβουλίες που παίρνονται έχουν κάποια σκοπιμότητα και είναι στη λογική των δημοσίων σχέσεων είτε εκφράζονται με το πνεύμα του «νίπτω τας χείρας μου» είτε με το πνεύμα της πελατειακής σχέσης.
***
Και δεν εκπλήσσομαι με τις βεβιασμένες εξαγγελίες είτε με τις παλινδρομήσεις που κατά καιρούς ξεπροβάλλουν, γιατί υπεράνω όλων το πολιτικό κόστος.
***
Αυτή η ανοιχτή πληγή της χώρας μας που δεν εννοεί να κλείσει λες και όλο το σύστημα είναι υποχρεωμένο να υπηρετεί την καριέρα κάποιων και να συντάσσεται με τις ιδιοφυείς συλλήψεις τους.
***
Σ’ένα τόσο μεγάλο θέμα όπως ο Καλλικράτης δεν εξουσιοδοτείται κανείς ελέω συγκυρίας να πατρονάρει τη λαϊκή βούληση.
***
Οι περίφημες διακηρύξεις περί συμμετοχικής Δημοκρατίας, οι έννοιες της κοινωνίας των πολιτών, οι δημοκρατικές ανοιχτές διαβουλεύσεις βιάζονται, εκβιάζονται, παραβιάζονται από ένα μικροσύστημα που εξυπηρετεί λογικές παρέας και ιδιοτέλειας.
***
Οι πολίτες είναι οι μόνοι που δικαιούνται να «εκφραστούν» γιατί κι αν ακόμη κάνουν λάθος δεν θα έχουν σκοπιμότητα.
***
Είναι ένα έργο που το’χουμε ξαναδεί και δεν έχουμε τη διάθεση να το ξαναδούμε. Ειρήνη υμίν και δώστε το μικρόφωνο στους πολίτες.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: