Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Ο ληστής των ψιλικατζίδικων


Ένας νεαρός, 20-25 χρόνων, μπαίνει σε ψιλικατζίδικα πέριξ του κέντρου της Κατερίνης σαν κύριος, με ακάλυπτο το πρόσωπό του, και, με την απειλή μαχαιριού, αδειάζει τα ταμεία και εξαφανίζεται.
Ο νεαρός, φροντίζει να «χτυπά» γυναίκες ιδιοκτήτριες, εκτιμώντας ότι δεν θα προβάλλουν αντίσταση. Μπαίνει όταν δεν υπάρχουν πελάτες, κραδαίνει ένα δίκοπο μαχαίρι, παίρνει ό,τι υπάρχει στο ταμείο και απομακρύνεται σε χρόνο ντε τε. Σύμφωνα με τις παθούσες, δεν φροντίζει καν να καλύψει το πρόσωπό του, παρά μόνο … το κεφάλι του (φορά σκουφί), ενώ τις τελευταίες δυο εβδομάδες χτύπησε πέντε ψιλικατζίδικα στην πόλη.
Ένα από τα θύματά του μας περιέγραψε μια «σπαρταριστή σκηνή», όπου ο νεαρός, αφού βούτηξε τα 100 ευρώ που βρίσκονταν στο ταμείο, επιχείρησε να αρπάξει και το κουτί με τις κάρτες κινητής τηλεφωνίας, αξίας 1000 ευρώ, πράγμα που εξόργισε την ιδιοκτήτρια, η οποία πριν είχε παραλύσει από τη θέα του μεγάλου και δίκοπου (όπως είπε) μαχαιριού.
«Όρμηξα να το πάρω πίσω», μας είπε η παράτολμη ψιλικατζού, «αυτός δεν το άφηνε, το τραβούσαμε κι οι δυο, μέχρι που εμφανίστηκε στην πόρτα ένας πελάτης, ο οποίος, βλέποντας το μαχαίρι, έτρεξε να φύγει. Ο ληστής φοβήθηκε ότι θα φωνάξει την αστυνομία, παράτησε το κουτί με τις κάρτες και το έσκασε με τα λεφτά του ταμείου».
Η αστυνομία έχει εξαπολύσει κυνηγητό για τη σύλληψή του, αλλά μέχρι στιγμής δεν κατάφερε να τον εντοπίσει.
(Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: