Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ - «Ανάσα» για τις επιχειρήσεις - ενίσχυση της ρευστότητας της αγοράς



ΠΕΜΠΤΗ 14-1-2010

Ομιλία και παρεμβάσεις του Βουλευτή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπ. Οικονομίας για την ρύθμιση των επιχειρηματικών οφειλών
Στην αναθέρμανση της οικονομίας για την υπέρβαση της οικονομικής κρίσης και στα μέτρα που θα ενισχύσουν τη ρευστότητα στην αγορά, αναφέρθηκε στην ομιλία του και στην δευτερολογία του ο Βουλευτής Πιερίας κ. Θανάσης Παπαγεωργίου, ως κύριος εισηγητής στην ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας «Ρύθμιση επιχειρηματικών και επαγγελματικών οφειλών προς τα πιστωτικά ιδρύματα, διατάξεις για την επεξεργασία δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς και άλλες διατάξεις».
Η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ θέτει στο επίκεντρο των ρυθμίσεων της, την στήριξη των επιχειρήσεων, των επαγγελματιών και των αγροτών, τη διατήρηση της πιστοληπτικής τους ικανότητας και την ενίσχυση της ενεργής συμμετοχής τους στην οικονομική ζωή.
Δίνεται η δυνατότητα σε επιχειρήσεις, επαγγελματίες και αγρότες, που έχουν περιέλθει σε δυσχερή οικονομική θέση, μέσα από τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς τα πιστωτικά ιδρύματα και την αναστολή ή μετάθεση της εκπλήρωσης δανειακών τους υποχρεώσεων να «ανασάνουν», να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες τους, να επανασχεδιάσουν τις προτεραιότητες τους, να διατηρήσουν τη βιωσιμότητα τους και να προάγουν μέσα σε δυσχερείς συνθήκες την επιχειρηματική τους δράση. Επιπλέον, η θέσπιση περιορισμών και η καθιέρωση νέων μέσων προστασίας του οφειλέτη από την επεξεργασία δυσμενών οικονομικών δεδομένων θέτει φραγμούς σε αδικαιολόγητους και μακρόχρονους αποκλεισμούς οφειλετών από την οικονομική ζωή.
Η οικονομική κρίση που βιώνουν σήμερα οι κλάδοι της ελληνικής οικονομίας και ιδιαίτερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι απόρροια συγκεκριμένων λανθασμένων επιλογών πολιτικής, που ξεκίνησαν το 2004 – 2005 από την κυβέρνηση της Ν.Δ. και είχαν σαν αποτέλεσμα να αφήσουν ανοχύρωτες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία και στις νέες δυσμενείς συνθήκες που δημιούργησε η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση.
Όπως επεσήμανε ο κ. Παπαγεωργίου «αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης με τις προβλέψεις, με τη συστηματική συζήτηση που έγινε και τη βελτίωση αυτών των προβλέψεων που είχαν σχεδιαστεί, δίνει μια μεγάλη ανάσα στις επιχειρήσεις, στην οικονομία και στα φυσικά πρόσωπα. Δεν είπε ποτέ το Υπουργείο και δεν ισχυριστήκαμε και εμείς ότι θα θεραπεύσει όλα τα προβλήματα που απασχολούν την επιχειρηματική δραστηριότητα, τους πολίτες και την κοινωνία. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι σ’ αυτές τις συνθήκες αυτή η ρύθμιση προσφέρει μεγάλη ανάσα, καθώς δίνει την ευκαιρία στις επιχειρήσεις να ανασυγκροτηθούν, δίνει την ευκαιρία σε επιχειρηματίες που βρίσκονται σε απόγνωση εξαιτίας αυτών των αστάθμητων παραγόντων να βρουν ξανά το βηματισμό τους, να σταθμίσουν ξανά την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, να δουν φως στη νέα περίοδο η οποία ανατέλλει και που φυσικά θα ανατείλει με την ολοκλήρωση όλων των πολιτικών οι οποίες έχουν σχεδιαστεί από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας».
Αναρτήθηκε από hktvvideo 
http://athlitikipierias.blogspot.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: