Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Επίκαιρο όσο ποτέ το «Όχι»

Μια μέρα σαν τη σημερινή πρέπει να πούμε «όχι» στην τρομοκρατία, ανέφερε η πολιτική ηγεσία του τόπου, καταδικάζοντας την τρομοκρατική επίθεση εναντίον αστυνομικών στην Αθήνα την οποία χαρακτήρισε "χτύπημα" κατά της Δημοκρατίας
parelasi stratos
Με στρατιωτική και μαθητική παρέλαση, κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις της επετείου του «Όχι» και στην Κατερίνη. Την παρέλαση παρακολούθησε πλήθος κόσμου, καθώς και η Θρησκευτική, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου.
Σε δηλώσεις της, η πολιτική ηγεσία του τόπου, αναφέρθηκε στο διαχρονικό μήνυμα του «Όχι» των Ελλήνων στα φασιστικά στρατεύματα του Μουσολίνι, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο τρομοκρατικό χτύπημα εναντίον αστυνομικών στην Αθήνα, καταδικάζοντάς το απερίφραστα.

«Η επέτειος της εποποιίας του ’40, είναι μια από τις χρυσές σελίδες της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας, την οποία έγραψαν οι ......πατεράδες μας και οι μητέρες μας, στο Αλβανικό μέτωπο» ανέφερε ο νομάρχης Γιώργος Παπαστεργίου, σημειώνοντας οτι οι αγώνες τους, αποτελούν παρακαταθήκη για τους αγώνες που πρέπει να δοθούν σήμερα, «όχι για την ανεξαρτησία της χώρας μας η οποία δεν απειλείται», αλλά για την ενίσχυση της Δημοκρατίας ώστε να παραδώσουμε ένα καλύτερο μέλλον στη νέα γενιά.
IMG_4511Ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε και στο τρομοκρατικό χτύπημα εναντίον αστυνομικών υπογραμμίζοντας ότι το συγκεκριμένο συμβάν δείχνει ότι χρειάζονται αγώνες για τη διατήρηση της Δημοκρατίας. «Μια μέρα σαν τη σημερινή πρέπει να πούμε «όχι» στην τρομοκρατία», κατέληξε ο Νομάρχης.

«Στη νέα εποχή που ζούμε, είναι πλέον δυνατόν να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί αυτές τις μορφές βίας, πρώτα από όλα με κοινωνική συνοχή» ανέφερε ο βουλευτής, Γ. Αμοιρίδης, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι  σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, «όλες αυτές οι αντιδράσεις βίας θα διερευνηθούν και θα υπάρξει αποτελεσματικότητα, γιατί υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση». «Χρειαζόμαστε μια Ελλάδα διαφορετική, μια Ελλάδα χωρίς βία και αυτό είναι ένα ακόμη μήνυμα. Όχι σε κάθε μορφή βίας, όχι σε κάθε μορφής τρομοκρατία» είπε ο κ. Αμοιρίδης.
IMG_4579Αναφερόμενος στην παρέλαση της νεολαίας, τόνισε πως «μαζί μ’ αυτά τα παιδιά και για αυτά τα παιδιά, κρατάμε ψηλά το λάβαρο του «όχι». Όχι στον φασισμό, όχι στο ναζισμό και βέβαια όχι στην αδιαφάνεια, όχι στην αναξιοκρατία, όχι στην καταστροφή του περιβάλλοντος. Για αυτές τις αξίες οφείλουμε να αγωνιστούμε, οφείλουμε να κερδίσουμε τη νέας μάχη και θα την κερδίσουμε».

«Το 1940 οι Έλληνες, οι πρόγονοί μας, οχύρωσαν τη χώρα μας, τη Δημοκρατία, την ακεραιότητα, το μέλλον της τότε νέας γενιάς. Το επίκαιρο μήνυμα σήμερα προς τους νεοέλληνες είναι να οχυρώσουν και πάλι τη χώρα μας, να οχυρώσουμε τη Δημοκρατία μας, από τους σύγχρονους κινδύνους, που την απειλούν», ανέφερε ο βουλευτής, Θανάσης Παπαγεωργίου.
miksimΟ κ. Παπαγεωργίου, αναφέρθηκε και στις πρόσφατες καταστροφές που έγιναν στο νομό μας από την έντονη βροχόπτωση, τονίζοντας «πως οφείλουμε να οχυρώσουμε την Πιερία και να κάνουμε ότι είναι δυνατόν γιατί το απαιτούν οι νέοι άνθρωποι, το απαιτούν οι πολίτες, το απαιτούν οι σύγχρονες ανάγκες. Η οχύρωση της Πιερίας είναι σύγχρονο μήνυμα, ετούτες τις μέρες και θα το κάνουμε πράξη»

Η βουλευτής Μαρία Μίχου, δήλωσε: «Η Εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, αποτελεί λαμπρό ιστορικό ορόσημο και μεταφέρει διαχρονικές αξίες πολιτισμού. Είναι γεγονός ότι οι πρόγονοί μας θυσιάστηκαν για να απολαμβάνουμε σήμερα την Ελευθερία και την ανεξαρτησία. Σήμερα αποδίδουμε ελάχιστο φόρο τιμής στις Ελληνίδες και στους Έλληνες, που έδωσαν τη ζωή τους για το δικό μας μέλλον και την ανεξαρτησία μας. Έχουμε χρέος όλοι μας, να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για την ευημερία και την πρόοδο της χώρας μας, για το λαμπρό μέλλον των παιδιών μας»

IMG_4625Στο πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα, αναφέρθηκε με δηλώσεις του και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κουκοδήμος, καταδικάζοντας την επίθεση. «Είναι άλλη μία πληγή για τη Δημοκρατία και τους πολιτικούς», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι «θα πρέπει να καταβάλουμε προσπάθειες για να εξαλείψουμε αυτό το κακό φαινόμενο». Ο κ. Κουκοδήμος, ευχήθηκε στους τραυματίες αστυνομικού γρήγορη ανάρρωση και να επιστρέψουν μάχιμοι σύντομα στην υπηρεσία τους.

IMG_4491«Το μεγάλο μήνυμα του «όχι» σήμερα είναι ακόμη πιο διαχρονικό» δήλωσε ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.  «Πρέπει να πούμε «όχι» σε προκλήσεις, «όχι» στις εύκολες λύσεις, ένα «όχι» που διατράνωσε ο Ελληνικός λαός και πρέπει να το κάνουμε ξανά σαν Έλληνες, σαν Πιεριείς, σαν Κατερινιώτες» είπε ο δήμαρχος συμπληρώνοντας ότι πρέπει να ειπωθεί  και ένα μεγάλο «όχι» στην πρόσφατη «βαρβαρότητα εναντίον του επίσημου κράτους, ενάντια στην Αστυνομία, στα παιδιά της αστυνομίας, ενάντια στην κοινωνία. Να πούμε ένα μεγάλο «όχι» στην καθημερινή βαρβαρότητα και τις εύκολες λύσεις»

Δεν υπάρχουν σχόλια: