Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Για το Κύπελλο Ελλάδος - Πιερικός – Εργοτέλης στο 90΄ 1-1 Στην παράταση 2-2 Στα πέναλτι 4-2

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009
Μετά από θαυμάσιο παιχνίδι
Νίκη πρόκριση του Πιερικού στα πέναλτι
Στο 93΄ η ισοφάριση του Εργοτέλη
Πιερικός – Εργοτέλης στο 90΄ 1-1
Στην παράταση 2-2
Στα πέναλτι 4-2
Ο Πιερικός άξιζε τη νίκη στην κανονική διάρκεια
Αποθέωση του Καρακούτση που απέκρουσε δύο πέναλτι

Χόρτασαν ποδόσφαιρο οι φίλαθλοι που είχαν την καλή έμπνευση να πάνε στο Δημοτικό Στάδιο. Ο Πιερικός μεταμορφωμένος ικανοποίησε απόλυτα με την εμφάνιση και την απόδοσή των παικτών του.
Είχαν πάθος, φοβερή αγωνιστικότητα και δικαιούνταν τη νίκη-πρόκριση στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού όχι βέβαια γιατί ισοφαρίστηκαν στο τρίτο λεπτό της 4λεπτης καθυστέρησης που παίχτηκε στη λήξη του παιχνιδιού αλλά γιατί ήταν σαφώς ανώτερος του Εργοτέληκαι δημιούργησε εκτός από το γκολ πάρα πολλές άλλες ευκαιρίες για να πετύχει και άλλο γκολ και να σιγουρέψει τη νίκη.

Ο Εργοτέλης από την άλλη πλευρά  προσπάθησε ν’ ανατρέψει το ......σε βέρος του σκορ και έφτασε κάποιες φορές στην ισοφάριση. Πλην όμως η πολύ καλή αμυντική λειτουργία του Πιερικού δεν τους το επέτρεψε.
Η ισοφάριση προήλθε από ένα έξοχο σουτ και ήταν ένα γκολ που δε βλέπουμε συχνά στην τηλεόραση.
Στην παράταση ο Πιερικός βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά παρ’ όλα  αυτά αντέδρασε έφτασε στην ισοφάριση και πήρε την πρόκριση στα πέναλτι έχοντας πρωταγωνιστή τον τερ/κα Καρακούτση που απέκρουσε δύο πέναλτι.
Ο προπονητής κ. Σούλης Παπαδόπουλος που επέστρεψε στον πάγκο του Πιερικού μετά από έξι μήνες γνώρισε την αποθέωση από τους φιλάθλους σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.
Οι σπουδαιότερες φάσεις και τα γκολ
Στο 1’  πολύ ωραίο δυνατό σουτ του Καλιμάνη μετά από πάσα του Φρέντερικς έφυγε μόλις άουτ πάνω από τη συμβολή αριστεράς καθέτου και οριζοντίου δοκού.
Στο 3΄ σε γρήγορη αντεπίθεση του Εργοτέλη ο Φραγκουλάκης έπιασε μέσα από την περιοχή δυνατό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 11΄ ο Λεάλ έφυγε από δεξιά, μπήκε στην περιοχή αλλά η παράλληλη σέντρα σουτ.
Στο 13΄ ο Ντεμπελέ τροφοδότησε τον Πέντα και ο τελευταίος έπιασε δυνατό σουτ που έφυγε μόλις άουτ.
Στο 14΄ ο Θάνος τροφοδότησε το Φρέντερικς και αυτός μέσα από την περιοχή έπιασε πολύ δυνατό σουτ που έδιωξε με γροθιές ο Δασκαλάκης και ολοκλήρωσε ο Σασασβίτι.
Στο 26΄ Θάνος-Φρέντερικς έπαιξαν το ένα –δύο ο Φρέντερικς βγήκε μόνος με το Δασκαλάκη που απέκρουσε με τα πόδια σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Φρέντερικς.
Στο 27΄ μετά από κόρνερ του Πέντα ο Μακρής έπιασε τη δυνατή καρφωτή κεφαλιά αλλά η μπάλα βρήκε το κάθετο δοκάρι και κατέληξε άουτ.
Στο 40΄ ο Θάνος ελίχθηκε από δεξιά, μπήκε στην περιοχή και τροφοδότησε στη συνέχεια το Ντεμπελέ αυτός επιχειρεί το σουτ από κοντά αλλά η μπάλα αποκρούστηκε με προβολή του Σασασβίλι σε κόρνερ.
Στο 41΄ ο Πέντα έβγαλε την πολύ ωραία σέντρα σουτ και υποχρέωσε το Δασκαλάκη να πεταχτεί και να αποκρούσει.
Στο 1΄ των καθυστερήσεων ο Λεάλ από το σημείο περίπου του πέναλτι σούταρε ανενόχλητος η μπάλα έφυγε άουτ δίπλα από το δεξί  κάθετο δοκάρι.
Στο 46-47΄ ο Εργοτέλης χάνει μεγάλη ευκαιρία. Ο Λεάλ κάνει φάουλ κερδίζει τη μπάλα ο διαιτητής δεν το σφυρίζει, ο Λεάλ μπαίνει στην περιοχή, σουτάρει, η μπάλα φεύγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Πιερικού.
Στο 50΄ μεγάλη ευκαιρία για τον Πιερικό. Ο Πέντα έφυγε από αριστερά πολύ γρήγορα και την κατάλληλη στιγμή γύρισε σέντρα στην καρδιά της άμυνας του Εργοτέλη αλλά ο Ντεμπελέ στην προσπάθεια που έκανε δε βρήκε τη μπάλα σε κενή εστία για να ανοίξει το σκορ.
Στο 55΄ ο Πέντα εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, η μπάλα στην καρδιά της άμυνας του Εργοτέλη και ο Τασίδης με κεφαλιά ψαράκι στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα και γράφει το 1-0
Στο 65΄ ο Πέντα έβγαλε πολύ ωραία παράλληλη σέντρα, ο Γκουγκουλιάς βρήκε λίγο τη μπάλα που έφυγε σύρριζα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι.
Στο 66΄ ο Ρομάνο μόνος από πολύ κοντά έπιασε άσχημη κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα άουτ.
Στο 3΄ των καθυστερήσεων ο Λεάλ μ’ ένα φοβερό διαγώνιο σουτ στέλνει τη μπάλα στην απέναντι γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Καρακούτση και ισοφαρίζει  σε 1-1 και στέλνει τις δύο ομάδες στην ημίωρη παράταση.
Η ημίωρη παράταση
Στο 95΄ πολύ ωραίο συρτό σουτ του Γιαζιτζόγλου σ΄λυρριζα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Δασκαλάκη.
Στο 102΄ ο Εργοτέλης παίρνει προβάδισμα στο σκορ. Μετά κτύπημα φάουλ πλασαριστή από το Μπέτο η μπάλα καταλήγει στο Λεάλ που σουτάρει, ο Καρακούτσης  αποκρούει αλλά ο Σοσασβίλι με νέο σουτ την έστειλε στα δίχτυα και έγινε το 1-2.
Στο 110΄ ο Πέντα εκτελεί φάουλ από δεξιά η μπάλα στην καρδιά της άμυνας του Εργοτέλη εκεί σηκώνεται ο Γκουγκουλιάς και με δυνατή κεφαλιά ισοφαρίζει σε 2-2.
Τα πέναλτι
Γκουγκουλιάς (Πιερικός) - δοκάρι
Μπέτο (Εργοτέλης) - μπλόκαρε ο Καρακούτσης
Πέντα (Πιερικός) - 1-0
Λεάλ (Εργοτέλης) - 1-1
Μαρίνεζ (Πιερικός) - 2-1
Φραγκουλάκης (Εργοτέλης) - 2-2
Μακρής (Πιερικός) - 3-2
Ρομάνο (Εργοτέλης) - απόκρουση
Γιαζιτζόγλου (Πιερικός) - 4-2
 Στο σημείο αυτόι τελείωσαν τα πέναλτι γιατί το υπέρ του Πιερικού αποτέλεσμα δεν άλλαζε εάν ο Εργοτέλης ευστοχούσε στο πέμπτο και τελευταίο πέναλτι.
Ο Αθηναίος διαιτητής κ. Τσινιάρης έκοψε το καρπούζι στη μέση αλλά στον Πιερικό δεν έδωσε ούτε  ένα σπόρι. Τις αμφισβητούμενες φάσεις κατά κανόνα τις έδινε υπέρ του Εργοτέλη. Απλό παράδειγμα οι κίτρινες  σ’ ένα παιχνίδι αθλητικότατο και από τις δύο ομάδες. Πολύ σωστοί οι δύο βοηθοί Γενναίος (Αθηνών) και Κωνσταντινίδης  (Θεσσαλονίκης).
Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι : Μαρτίνεζ-Καρακούτσης-Ντεμπελέ από τον Πιερικό Και Ρουμπάκης από τον Εργοτέλη.
Οι συνθέσεις
Πιερικός: Καρακούτσης, Καλιμάνης, Παντελιάδης, Τασίδης, Εξουσίδης (63 Αγγελόπουλος), Μακρής, Μαρτίνεζ, Ντεμπελέ, Φρέντερικς (34 Λ.Τ Γκουγκουλιάς), Πέντα, Θάνος (79 Γιαζιζόγλου).
Εργοτέλης: Δασκαλάκης, Χίμπλενκερ ( 42 Κορδονούρης), Σασασβίλι, Ρουμπάκης, Ντος Σάντος, Τσεσνάουσκας, Σιάκκας (56 Ορφανός), Λεάλ, Κοιλιαρας (60 Ρομάνο), Φραγκουλάκης, Μπερτόσα  

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο προπονητής του Πιερικού κ. Σούλης Παπαδόπουλος
«Νομίζω ότι ούτε μία νίκη μας πάει στον παράδεισο ούτε μια ήττα στην κόλαση».
Μετά τη λήξη του αγώνα στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ο προπονητής του Πιερικού δήλωσε:
«Ο Πιερικός έπαιξε σήμερα με μια ομάδα της Σούπερ Λιγκ, μια ομάδα που είναι από τις πιο φορμαρισμένες αυτή τη στιγμή στη μεγάλη Κατηγορία. Και δεν τα λέω αυτά για να κολακέψω κανέναν, νομίζω ότι έχει έναν από τους καλύτερους και εξελίξιμους προπονητές και πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στην ομάδα του Εργοτέλη που σε δύσκολες καταστάσεις τις άλλες χρονιές τις ξεπέρασε ανώδυνα. Έτσι φαίνεται και το έργο ενός Έλληνα προπονητή κάτι που εμένα προσωπικά με κάνει σαν Έλληνα προπονητή πολύ περήφανο.
Το παιχνίδι νομίζω συμφωνώντας απόλυτα με το συνάδελφό μου ότι και στα πέναλτι ήταν ισοπαλία απλά εμείς βάλαμε ένα παραπάνω και πήραμε την πρόκριση. Νομίζω όμως ότι ούτε μια νίκη σε πάει στον παράδεισο ούτε μια ήττα στην κόλαση.
Εμείς πρέπει τη σημερινή χαρά να την ευχαριστηθούμε αλλά και να την ξεχάσουμε γρήγορα και να κοιτάξουμε τη συνέχεια στο πρωτάθλημα γιατί είμαστε στις τελευταίες θέσεις και θα πρέπει να γίνουμε πολύ προσεκτικοί, να δουλέψουμε πολύ αν θέλουμε να γίνουμε ανταγωνιστικοί και στο πρωτάθλημα.
Η πρόκρισή μας ευχαριστεί, όπως και τον κόσμο μας αλλά ευχαριστώ πάρα πολύ κι εγώ προσωπικά τον κόσμο για την υποδοχή που μου έκανε. Σας ευχαριστώ πολύ.
Ο προπονητής του Εργοτέλη  κ. Νίκος Καραγεωργίου
«Το παιχνίδι ήταν οριακό και το κέρδισε αυτός που έκανε τα λιγότερα λάθη»
Ένας από τους επιτυχημένους Έλληνες προπονητές της Α΄ Εθνικής κατηγορίας ο κ. Νίκος Καραγεωργίου δήλωσε: «Έγινε ένα παιχνίδι, πολύ καλό κατά την άποψή μου, και σε ικανοποιητικά επίπεδα με δεδομένο ότι ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν πολύ καλός λόγω της βροχής. Δε μπορούσε έτσι να παιχτεί ποιοτικό ποδόσφαιρο αλλά είχαμε δυνατές μονομαχίες, πίεση και από τις δύο ομάδες και με τέσσερα γκολ.
Πιστεύω ότι οι φίλαθλοι να έφυγαν ικανοποιημένοι από το γήπεδο. Από κει και πέρα εμείς χάσαμε την πρόκριση όμως δεν πρέπει να ξεγελιόμαστε όλοι. Οι ομάδες της α΄ εθνικής, αυτές που υποτίθεται ότι είναι μία κατηγορίας παραπάνω όταν παίζουν εκτός έδρας και ιδιαίτερα  όταν παίζουν με ομάδες β΄ εθνικής που είναι ικανές και πολύ καλές οι συσχετισμοί, δηλαδή η δυναμικότητα της κατηγορίας σχεδόν εξαλείφεται.
Το παιχνίδι ήταν οριακό και όποιος έκανε τα λιγότερα λάθη θα έπαιρνε τη νίκη-πρόκριση. Πιστεύω ότι μπορούσαν και οι δύο ομάδες να πάρουν την πρόκριση, φτάσανε στη διαδικασία των πέναλτι και νομίζω ότι πάντοτε κερδίζει ο πιο τυχερός. Ο Πιερικός στάθηκε πιο τυχερός και κέρδισε. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Πιερικού και τους εύχομαι τα καλύτερα.
Εμείς για μια ακόμα φορά βγαίνουμε έξω από τη διεκδίκηση αν και πιστέψαμε ότι φέτος θα είχαμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε. Συνεχίζουμε τώρα στο πρωτάθλημα. Εύχομαι καλή τύχη στον Πιερικό και στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο».
Δημήτρης Ορφανός, ποδοσφαιριστής του Εργοτέλη
Ο ποδοσφαιριστής του Εργοτέλη Δημήτρης Ορφανός εκφράζοντας και τους ποδοσφαιριστές του Εργοτέλη στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου μετά τη λήξη του αγώνα δήλωσε:
«Ήταν ένα παιχνίδι που κρίθηκε στη δύναμη και γιαυτό δεν μας άφησε να δείξουμε τις ποιοτικές και τεχνικές δυνατότητες που έχουμε σαν ομάδα. Καταφέραμε να το γυρίσουμε από 1-0 σε 1-2 αλλά με τον ίδιο τρόπο δεχτήκαμε ένα γκολ και έτσι το παιχνίδι πήγε στα πέναλτι και κρίθηκε σ’ αυτή τη διαδικασία.
Ξεχνάμε το Κύπελλο και επιστρέφουμε στο παιχνίδι της Κυριακής
Γιώργος Γκουγκουλιάς, ποδοσφαιριστής του Πιερικού
«Συγχαρητήρια στον προπονητή μου και τους συμπαίκτες μου»
 Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου και εκπροσωπώντας τους συμπαίκτες του ο ποδοσφαιριστής του Πιερικού Γιώργος Γκουγκουλιάς δήλωσε: «Συγχαρητήρια σ’ όλους τους συμπαίκτες μου, στον προπονητή μας που καταφέραμε και πήραμε μια δύσκολη πρόκριση. Ήταν ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο με έναν πολύ καλό όσο και δύσκολο αντίπαλο που είναι και σε πολύ καλή θέση στη βαθμολογία της Α΄ Εθνικής κατηγορίας και σ’ ένα δύσκολο αγωνιστικό χώρο.  Αυτό που έχει σημασία είναι ότι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό χτυπήσαμε το παιχνίδι κυνηγώντας την πρόκριση. Συγχαρητήρια στον Εργοτέλη για την καλή θέση που έχει στο βαθμολογικό πίνακα και καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής. Σας ευχαριστώ πολύ».(ΤΟΠΙΚΗ) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: