Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009 (ΤΟΠΙΚΗ)
 

Η κυβέρνηση θα εισπράξει όλους τους φόρους που επέβαλλε η προηγούμενη κυβέρνηση. Αυτό το ξέραμε και δεν αποτελεί είδηση.
***
Το ζήτημα που μας απασχολεί είναι να βγει ένας χριστιανός και να μας πει πού πήγαν τα λεφτά. Και είναι πολλά τα λεφτά πατριώτη.
***
Όχι γιατί θα μας τα γυρίσουν πίσω αλλά έτσι για το γαμώτο, να μην ξέρουμε ποιοι συμμετείχαν στο πάρτυ;
***
Μην περιμένετε βέβαια να πάει κανείς φυλακή, καθότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργήσει με λογική επαναστατικού δικαίου.
***
Σε αναμονή η χώρα. Οι μικρομεσαίοι περιμένουν να μάθουν ποιοι έφαγαν τα ΤΕΜΠΕ.
***
Οι καταναλωτές ψάχνονται για την ακρίβεια..... και ζητούν να κρεμάσουν στο τσιγκέλι τους κερδοσκόπους
***
Οι αγρότες ανάστατοι. Αγρότης μόνος καλεί Μπατζελή για τα περαιτέρω.
***
Μισός πληθυσμός ζητάει αποκατάσταση σε δημόσιο εδώ και τώρα.
***
Εύγλωττη η απορία. Πληρώνουμε, πληρώνουμε κι αυτό το κράτος μια ζωή μέσα είναι. Δυστυχώς, έτσι είναι αλλά και πάλι δυστυχώς πληρώνουν οι ίδιοι και οι ίδιοι.
***
Κι αυτοί οι ίδιοι δεν αντέχουν άλλο, τους ξεζούμισε το σύστημα κι αν δεν  παρθούν γενναίες αποφάσεις σύντομα θα πούμε δεύτε λάβετε τον τελευταίο ασπασμό.
***
Όταν ένα κόμμα παίρνει 10 μονάδες απ’ το δεύτερο σημαίνει ότι παίρνει πράσινο φως να τα αλλάξει όλα.
Μπορεί επιτέλους να κλείσει την τεράστια τρύπα του δημοσίου;
***
Και επιτέλους, όταν επαγγέλλεται ο Γιώργος δίκαιο κράτος οφείλει να το πράξει. Η ισονομία δεν αρκεί ν’αγγίζει μόνο τις απ’εδώ και πέρα φάσεις της κοινωνικής ζωής αλλά οφείλει να άρει και τις υφιστάμενες ανισότητες.
***
Δεν μπορεί να αιμορραγούν οι πολλοί με την εύκολη συνταγή των έμμεσων φόρων και να χαίρουν οι λίγοι από την «ασυλία» των άμεσων φόρων και της φοροδιαφυγής.
***
Δεν μπορεί οι μισοί Έλληνες να πληρώνονται από τους άλλους μισούς με το εφάπαξ τους, τα δώρα τους, τα επιδόματά τους (όταν τα πάρουν).
***
Δεν μπορεί οι μισοί Έλληνες να βγαίνουν στη σύνταξη 10-15 χρόνια μπροστά από τους άλλους. Κάτι πρέπει να γίνει.
***
Ίσως ποτέ πια τα επόμενα χρόνια κανείς ηγέτης δεν θα έχει την ευκαιρία να κάνει τις μεγάλες τομές. Και τομές δεν εννοώ το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου σε Κινέζους αλλά σε άρση όλων των κοινωνικών ανισοτήτων.
***
Πολύ φοβάμαι ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα πνιγεί σε ρηχά νερά. Δείχνει πυγμή σε επουσιώδη και αναστέλλει τα ουσιώδη. Δυσαρεστεί τη βάση του με κηρύγματα ισονομίας και ισοπολιτείας, ενώ θα έπρεπε να αρχίσει από πάνω προς τα κάτω.
***
Είναι εύκολο σ’ένα μέλος σου ή στέλεχός σου να λες τέρμα τα ρουσφέτια και είναι και μαγκιά. Μεγαλύτερη όμως μαγκιά είναι να λες στους τραπεζίτες τέρμα, το πάρτι τελείωσε.
Διαφορετικά θα μιλάμε για τζάμπα-μάγκες, όπως καλή τους ώρα, τους άρτι απελθόντες επανιδρυτές του κράτους. 
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: