Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

ORKOMOSIA_PAPANDREOY

Έχουμε πρωθυπουργό 3G!
Έτσι τον ονόμασε κάποια ξένη εφημερίδα τον Γιώργο Παπανδρέου, καθότι, ως εγγονός πρωθυπουργού και γιος πρωθυπουργού, είναι πρωθυπουργός Τρίτης Γενιάς.
Υποθέτω ότι μ’ αυτό ξοφλάμε τις υποχρεώσεις μας στην οικογένεια Παπανδρέου.
Κάτι χρωστούμενα έχουμε ακόμη στην οικογένεια Μητσοτάκη και μετά θα ψηφίζουμε όποιον θέλουμε για πρωθυπουργό.
«Δεν είναι πλέον ο Γιωργάκης, αλλά ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας», σχολίασε η εφημερίδα «Ραντικάλ» της Τουρκίας για τον Γιώργο Παπανδρέου.
Γι’ αυτό δεν τους χωνεύουμε τους Τούρκους. Δεν έχουν τακτ.


Κι όμως δεν με ξέχασαν!
Έλαβα χθες το πρωί, πουρνό-πουρνό, sms από τον Χρήστο Παπουτσή.
«Μέσα στο θρίαμβο της νίκης», μου γράφει, «ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την εμπιστοσύνη και τη δύναμη που μου έδωσες με την ψήφο σου».
Να ‘σαι καλά κύριε Παπουτσή μου. Δεν θυμάμαι βέβαια να έκανα τίποτε από τα παραπάνω που μου προσάπτεις, ελπίζω όμως, τώρα που ήρθες εν τη βασιλεία σου, να θυμηθείς ότι ήμουν ένας από τους πολίτες που παρ-ενοχλούσες με μηνύματα στο κινητό τηλέφωνο.
-------------------------------------------------------------
Μπήκαμε στα περίεργα των εκλογών!
Ή μάλλον στα «περίεργα του εκλογικού νόμου», όπως τιτλοφορούν το κειμενάκι τα ΝΕΑ, εμφανίζοντας ως ένα από τα αυτά το γεγονός πως το ΠΑΣΟΚ, παρότι αναδείχθηκε δεύτερο κόμμα στην Πιερία, κατέλαβε τις 3 από τις 4 έδρες, αφήνοντας την πρώτη σε ποσοστό Ν.Δ. με έναν μοναδικό βουλευτή.
Έτσι είναι. Ο νικητής (επικρατείας) τα παίρνει όλα.
Κι άσε τους άλλους να πικραίνονται και να … τρώγονται με τα ρούχα τους.
Υ.Σ: Γιατί δεν υιοθετούν (οι χαμένοι) την ανάλυση που έκανε η κυρία Παπαρήγα; Μπορούν να πουν απλά «το αποτέλεσμα είναι αναντίστοιχο της επιρροής (μου)», πως «αρκετοί, που εκτιμούν την πολιτική και τη δράση (μου) υπέκυψαν την τελευταία στιγμή στα εκβιαστικά διλήμματα» και άλλα τέτοια χαριτωμένα και να πορευτούν κύριοι και κυρίες, ως μη έχοντες καμμίαν απολύτως ευθύνην.
-------------------------------------------------------


PSOMIADHS

Την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε χθες ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Συγνώμη αλλά, τις εκλογές έχασαν οι άνθρωποι στη Ν.Δ, όχι τα λογικά τους.


Καταργείται το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και μετατρέπεται σε Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης και οι αρμοδιότητές του υπάγονται στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Παρά τον «τυπικό ρόλο» του πάλαι ποτέ Υπουργείου Βορείου Ελλάδος και μετέπειτα Μακεδονίας-Θράκης, το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο έδινε ένα στίγμα (εκτός από ανεκπλήρωτες κατά το πλείστον υποσχέσεις χρηματοδότησης). Για εθνικούς και μόνο λόγους θα έπρεπε να παραμείνει ως έχει και να ενισχυθεί ουσιαστικά.
Εξάλλου, αν δεν λειτουργεί σωστά (που δεν λειτουργούσε) η πρώτη προσπάθεια θα έπρεπε να ήταν η αναβάθμισή του. Εδώ ο νέος πρωθυπουργός, (όντας σκεπτόμενος ως μη Μακεδόνας) προτίμησε να ακολουθήσει τη λογική «πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι».


Όσο οι δημοσκοπήσεις θα γίνονται κατά «παραγγελία», όπως άκουσα χθες, τόσο τα αποτελέσματά της θα είναι «αρεστά» (και προφανώς σε αναντιστοιχία με εκείνα της κάλπης) σε εκείνον που την παραγγέλνει, καθότι ο πελάτης έχει πάντα δίκιο!


Δεν μπορούμε να πούμε! Στην συντριπτική πλειοψηφία τους οι υποψήφιοι βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων ευχαρίστησαν, ασχέτως αν εκλέχθηκαν ή όχι, όσους τους στήριξαν με την ψήφο τους.
Αντίθετα, υπάρχει και μια μικρή «μειονότητα», η οποίοι αρέσκονται σε απρέπειες, αποδεικνύοντας τη σοφία και την ορθή κρίση του Πιερικού λαού.


Εκτός Κυβέρνησης, ο πρώτος σε σταυρούς βουλευτής του Πα.Σο.Κ., Κώστας Σκανδαλίδης…
Και μετά αναρωτιέσαι Γρηγόρη, γιατί εσύ δεν μπήκες στη λίστα…


Αρνήθηκε την πρόταση του Γ. Παπανδρέου, να αναλάβει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ο επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων, Νίκος Χρυσόγελος, σύμφωνα με ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων.
Προφανώς ο κ. Χρυσόγελος είναι καλός γνώστης του γνωμικού (είπα γνωμικό και θυμήθηκα τώρα), «έξω από το χορό, πολλά τραγούδια λες».


Κακώς όλο το προηγούμενο διάστημα κάποιοι κακόπιστοι κατηγορούσαν στελέχη του Πα.Σο.Κ. ότι ράβανε «υπουργικό κοστούμι». Από ότι φαίνεται το ταγέρ φοριέται περισσότερο στη νέα Κυβέρνηση…
-------------------------------------------------------------
Έρευνα γνώμης, πραγματοποιείται στην ιστοσελίδα μας eptanews.gr, για το ποιος νομίζετε ότι θα είναι ο επόμενος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.
Όσοι επιθυμείτε, μπορείτε να την επισκεφθείτε και να καταθέσετε (ψηφίζοντας) την άποψή σας.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)


Δεν υπάρχουν σχόλια: