Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Το θρίλερ Μίχου-Τσιτλακίδη συνεχίζεται - Κερδισμένοι και χαμένοι στην Πιερία του «3-1»


Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009 - ΤΟΠΙΚΗ

Το θρίλερ με Μίχου-Τσιτλακίδη για την τρίτη έδρα του ΠΑΣΟΚ στην Πιερία συνεχίζεται

Σε θρίλερ για δυνατά νεύρα εξελίσσεται η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ για τη Μαρία Μίχου και τον Ηλία Τσιτλακίδη που περιμένουν πια τα τρία εκλογικά τμήματα των ετεροδημοτών για να δουν ποιος θα καταλάβει την τρίτη έδρα του ΠΑΣΟΚ στην Πιερία.

Στην άλλη πλευρά, στη Ν.Δ. μόνος, κερδισμένος και με αυξημένες τις δυνάμεις του ο Κώστας Κουκοδήμος, που μετά από έναν δύσκολο, προσωπικό εκλογικό αγώνα πέτυχε την επανεκλογή του, αφήνοντας πίσω του τον κατά 10.000 σταυρούς αποδυναμωμένο, πρώην υφυπουργό Γιώργο Κωνσταντόπουλο.

Η θριαμβευτική εκλογή του Γιάννη Αμοιρίδη από την άλλη και η επάνοδος του Θανάση Παπαγεωργίου δένουν το μωσαϊκό των εκλογών στην Πιερία.

Το θρίλερ των σταυρών

Αναμενόμενα τα αποτελέσματα στο επιτελείο των υποψηφίων στη Ν.Δ., για όσους βέβαια μπορούσαν να «δουν» τα μηνύματα που έφταναν στα πολιτικά γραφεία των υποψηφίων

Μια σειρά από επικοινωνιακά και όχι μόνο λάθη του πρώην υφυπουργού, η κυβερνητική φθορά αλλά και συμπεριφορές αλαζονείας από το στενό του περιβάλλον κόστισαν στον μέχρι πρότινος ισχυρό άνδρα της Ν.Δ. όχι μόνο την εκλογή αλλά και πολλές χιλιάδες ψήφους.

Το επιτελείο του δεν κατάφερε να εντοπίσει ούτε καν να παραδεχθεί τα «αδύναμα» σημεία του προεκλογικού του αγώνα, πόσο μάλλον να τα θεραπεύσει.

Από την άλλη πλευρά το «ρεύμα» του Κώστα Κουκοδήμου διαφαίνονταν πριν ακόμη και από την προκήρυξη των εκλογών. Η προεκλογική του εκστρατεία προμήνυε την υπεροχή του σε επίπεδο σταυρών. Για τον ίδιο αποτέλεσε «δικαίωση» μετά από μια όχι και τόσο ήρεμη κοινοβουλευτική πορεία στην διάρκεια των δυο ετών. Γεγονότα στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου τον έφεραν αντιμέτωπο με «φημολογίες», «σενάρια» και «επιθέσεις» τα οποία ο ίδιος κατέγραψε ως πόλεμο λάσπης, σε δημόσια δήλωσή του λίγο πριν την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων.

Πολύ καλή η πορεία της Μαρίνας Τσιντικίδου, χαμηλότερη των προσδοκιών η πορεία του Στέργιου Τόκα αν και είχε στο πλευρό του τον έμπειρο Βαγγέλη Πολύζο.

Στο μέτωπο του ΠΑΣΟΚ τώρα ο Γιάννης Αμοιρίδης εκτοξεύθηκε στους 20.000 σταυρούς, αποτέλεσμα που ο ίδιος και οι συνεργάτες του «έβλεπαν» στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα από τα μηνύματα αποδοχής του κόσμου στο πρόσωπο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Ο Θανάσης Παπαγεωργίου μετά από δίχρονη απουσία από τα κοινοβουλευτικά έδρανα απέδειξε ότι «κρατά» δυνάμεις και μάλιστα επικοινωνιακά «κέρδισε» τις εντυπώσεις.

Η Μαρία Μίχου αν και έκανε για πρώτη φορά εμφάνιση στο ψηφοδέλτιο, γυναίκα και με πολύ λίγο χρόνο στη διάθεσή της, έκανε την «έκπληξη» διαγράφοντας μια εντυπωσιακή πορεία.

Ο Ηλίας Τσιτλακίδης αγωνίστηκε για δεύτερη συνεχή φορά στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και άγγιξε ή μπορεί και να αγγίξει (υπολείπονται τρία εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών) το στόχο. Αύξησε τις δυνάμεις του σε όλο το νομό.

Η «πρώτη» του Θόδωρου Παυλίδη δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Τέλος ο Δημήτρης Γκελντής μακριά από τους κομματικούς μηχανισμούς, έδωσε έναν δύσκολο αγώνα σε μικρό χρονικό διάστημα και δεν κατάφερε να «επιβιώσει» στο σκληρό ανταγωνισμό.

Ο Γιάννης Αμοιρίδης

Η ιστορική νίκη του ΠΑΣΟΚ και του Γ. Παπανδρέου, αποτελεί ορόσημο και απαρχή μίας νέας εποχής ελπίδας και αισιοδοξίας για τη χώρα μας. Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης, είναι η ώρα της δουλειάς, είναι η ώρα να χαράξουμε μια πορεία δημιουργίας και προσφοράς καθώς η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει.

Από τα βάθη της καρδιάς μου, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς, τους συμπατριώτες μου, που με τιμήσατε με την ψήφο σας, μα πάνω απ’ όλα με στηρίξατε με την εμπιστοσύνη σας, αναδεικνύοντας με και πάλι πρώτο βουλευτή.

Στη νέα πορεία, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με όλους τους Πιεριείς και με οδηγό τις αξίες μας, με αποφασιστικότητα και τόλμη και με όρεξη για σκληρή δουλειά, ξεκινάμε να πάμε την πατρίδα μας μπροστά, να βάλουμε την Πιερία στο δρόμο της ανάπτυξης, να δώσουμε στους ανθρώπους της ελπίδα και προοπτική.

Στηριζόμενος πάντοτε στην εμπιστοσύνη και τη συμμετοχή σας, δεσμεύομαι να είμαι δίπλα σας, μαζί σας, στην πρώτη γραμμή. Γιατί όλοι μαζί μπορούμε και θα πετύχουμε να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα που έχει ο τόπος μας.

Ο Θανάσης Παπαγεωργίου

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την επιλογή σας, να ψηφίσετε το ΠΑΣΟΚ και να μου κάνετε την τιμή να με αναδείξτε Βουλευτή Πιερίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ευχαριστώ όλους τους συνυποψηφίους μου για τον καλό αγώνα που δώσαμε σ’ αυτή την προεκλογική περίοδο και συγχαίρω αυτούς που εκλέχτηκαν.

Το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου κατάφεραν μια εντυπωσιακή νίκη στις εκλογές της 4η Οκτωβρίου. Μια νίκη που αλλάζει την πορεία της χώρας, αλλάζει το βηματισμό της και από την πορεία της καθόδου που ακολουθούσε, ξεκινά από σήμερα, την επομένη των εκλογών, σταθερά βήματα ανόδου και ανάπτυξης.

Η δική μου ευθύνη για την Πιερία, για τον καθέναν από σας που με επιλέξατε, είναι μεγάλη. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, όλες μου τις δυνάμεις, ώστε η Πιερία μας να κερδίσει, σ’ αυτή την δημιουργική τετραετία, όσα στερήθηκε.

Από σήμερα ξεκινά σκληρή δουλειά, χωρίς περίοδο ανοχής. Και είμαι σίγουρος πως θα πετύχουμε γιατί έχουμε πάθος, έχουμε όραμα, έχουμε σχέδιο. Θα πετύχουμε γιατί το θέλουμε και το μπορούμε. Σ’ αυτή την προσπάθειά όλοι οι Πιεριείς καλούνται να είναι συμμέτοχοι.

Ο Κώστας Κουκοδήμος

Σ’αυτη την κρίσιμη εκλογική μάχη οι πολίτες που έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο αποφάσισαν.

Η Ν.Δ. κατέθεσε με ειλικρίνεια την πρότασή της, ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής έκανε την επιλογή ευθύνης, τόσο στην έναρξη όσο και στη λήξη αυτού του αγώνα.

Δώσαμε μια δύσκολη μάχη. Η παράταξη έχει αγωνιστές και το απέδειξε. Περισσότερο από κάθε άλλη φορά, απαιτούμενο της βάσης της Ν.Δ. είναι η ενότητα της μεγάλης παράταξης.

Θέλω να ευχαριστήσω τους χιλιάδες συμπολίτες μου που με τίμησαν με την ψήφο τους, όπως θέλω να ευχαριστήσω και όλους τους αγωνιστές της παράταξης που στήριξαν και τους έξι υποψήφιους της Ν.Δ.

Θέλω να συγχαρώ τους συνυποψηφίους μου σε όλα τα ψηφοδέλτια για τον αγώνα που έδωσαν και τους συναδέλφους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Πιερία για την εκλογή τους.

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης που απορρέει από την εκλογή μου στη μια έδρα της Ν.Δ. στην Πιερία, δηλώνω πως θα συνεχίσω τον αγώνα για τον τόπο που με τίμησε.

Ο Θόδωρος Παυλίδης

«Η μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ είναι δεδομένη, ο λαός έστειλε ένα μεγάλο μήνυμα στην ανυπαρξία της προηγούμενης κυβέρνησης και στην επιθυμία να δει την Ελλάδα να προοδεύει, και να ξεπεραστεί η στασιμότητα και η ακυβερνησία. Εγώ από την πλευρά μου θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς τους φίλους που το σύντομο προεκλογικό διάστημα των 20 ημερών μου συμπαραστάθηκαν και με τίμησαν με τη ψήφο τους. Να ευχαριστήσω και αυτούς που δεν είχαν την δυνατότητα να μου δείξουν με την ψήφο τους την αγάπη τους και την υποστήριξη τους. Θέλω να συγχαρώ τους εκπροσώπους της Πιερίας στο Κοινοβούλιο και να τους ευχηθώ καλή δύναμη στο έργο τους. Θέλω να διαβεβαιώσω τους Πιεριείς ότι θα είμαι παρών σε κάθε προσπάθεια που θα γίνεται για την ανάπτυξη του νομού και την ευημερία των κατοίκων».

Ο Δημήτρης Γκελντής

Μια καινούργια μέρα ανέτειλε για την Ελλάδα και για όλους τους Έλληνες, ανεξάρτητα με το τι ψήφισαν στις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Μια νέα κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, είναι παρούσα και ετοιμάζεται να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Για το νέο πρωθυπουργό μας και για το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, αυτή η νοοτροπία είναι κάποιων άλλων εποχών, είναι κάποιων άλλων κομμάτων. Σήμερα, εκατομμύρια πολίτες ελπίζουν βάσιμα στο Κίνημά μας για μια καλύτερη Ελλάδα και όλοι στο ΠΑΣΟΚ αισθανόμαστε ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να τους διαψεύσουμε.

Η Ελλάδα με το Γιώργο Παπανδρέου κάνει από χθες ένα νέο ξεκίνημα με στόχο το νοικοκύρεμα του τόπου, την πράσινη ανάπτυξη, την οικονομική ευημερία, την κοινωνική αλληλεγγύη, τη δίκαιη κατανομή του πλούτου, την προάσπιση των εθνικών μας δικαίων.

Σ? αυτές τις εκλογές συστρατεύτηκα στο ψηφοδέλτιο της παράταξης και συνέβαλα, σε ένα μικρό βαθμό, στην εκλογική άνοδο που είχε το Κίνημά μας στην Πιερία. Θα ήθελα όμως μέσα από την καρδιά μου να πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» προς τους πολίτες της Πιερίας που με εμπιστεύθηκαν και με τίμησαν με την ψήφο τους.

Τους ευχαριστώ και τους διαβεβαιώνω ότι με τη φωνή μου, την προσωπική μου παρουσία και τη δράση μου θα παραμείνω απλός μαχητής στις επάλξεις του αγώνα για μια καλύτερη Πιερία, για μια καλύτερη Ελλάδα, για ένα καλύτερο μέλλον, χωρίς βέβαια να εκτεθώ άλλη φορά σε εκλογικές διαδικασίες.

Τέλος, συγχαίρω τους συνυποψήφιους μου βουλευτές στο ΠΑΣΟΚ Πιερίας για τη συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο και για τον αγώνα που πραγματοποίησαν, όπως επίσης συγχαίρω και τους βουλευτές που θα εκπροσωπήσουν το νομό στη βουλή, την ερχόμενη περίοδο.


Σήμερα η ανακήρυξη των βουλευτών από το Πρωτοδικείο Κατερίνης

Στο Πρωτοδικείο Κατερίνης είναι στραμμένο το ενδιαφέρον των δυο υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ Μαρίας Μίχου και Ηλία Τσιτλακίδη, αφού εκεί αναμένεται σήμερα να γίνει η ανακήρυξη των βουλευτών και η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών 2009.

Το σήριαλ με τη σταυροδοσία των δυο υποψηφίων συνεχίστηκε και χθες αφού σύμφωνα με πληροφορίες της «Η» «λάθη» που εντοπίστηκαν κατά τη μεταφορά των δεδομένων από τα πρακτικά των δικαστικών αντιπροσώπων στους Η/Υ ή τα τηλεγραφήματα είναι ικανά να ανατρέψουν τα όποια αποτελέσματα, αφού όπως είναι γνωστό η διαφορά σταυρών μεταξύ των δυο υποψηφίων είναι πολύ μικρή.

Πάντως, ακόμη και η επίσημη ανακήρυξη των βουλευτών από το Πρωτοδικείο Κατερίνης μάλλον δεν θα σταματήσει την πορεία προς το εκλογοδικείο είτε από τη μια είτε από την άλλη πλευρά.

Καμία δήλωση δεν έχουν κάνει ακόμη ως προς το εκλογικό αποτέλεσμα οι δυο υποψήφιοι, που σίγουρα ζουν στιγμές αγωνίας έως την τελική και επίσημη ανακοίνωση της σταυροδοσίας.

Τα αποτελέσματα –ανεπίσημα-της Ν.Α. Πιερίας, έτσι όπως αυτά συμπληρώθηκαν από τα τρία εκλογικά τμήματα των ετεροδημοτών απεικονίζονται στον πίνακα που δημοσιεύουμε.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: