Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009
Article Author: Πολιτεία



Σχόλια των συντακτών... και άλλα...
Βαγγέλη, εγώ πάλι είμαι από αυτούς που κοιτάζουν το ρολόι μου…


Εμποροπανήγυρι… πλήρως συντεταγμένη με τα μέτρα πρόληψης του Υπουργείου Υγείας για τη γρίπη…
Αραιά-αραιά τα περίπτερα για το «προλαμβάνειν» και για ουδένα άλλον λόγο!


Αυτές δεν είναι πρόωρες εκλογές, είναι πρόωρη ευθανασία…


Την προηγούμενη φορά, προκηρύσσοντας εκλογές ο πρωθυπουργός ζήτησε «ισχυρή λαϊκή εντολή» και από τους 165 βουλευτές, πήγε στους 150 Τατούλη Παυλίδη…
Τώρα που ζήτησε «νωπή εντολή», τι θα πάρει;


Αγαπητοί αναγνώστες, οπλιστείτε με την ανάλογη υπομονή, καθότι θα χορτάσει το μάτι σας, Βάσω και Πάγκαλο, Γιακουμάτο και Στυλιανίδη, Δαμανάκη και Χρυσοχοίδη, Ντόρα και Παυλόπουλο, Παπακωνσταντίνου και Ραγκούση!
Αυτά δεν θα είναι τηλεοπτικά πάνελ, αλλά ρωμαϊκή αρένα!


Πέρασαν κιόλας 43 μέρες από το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στη ΔΕΥΑ Κατερίνης κι ακόμη δεν βγήκε το πόρισμα.
Πάντως, ο αναπληρωτής δημάρχου Κατερίνης Ζήνων Σατραζέμης έχει δημοσίως δεσμευτεί ότι μόλις ολοκληρωθεί το πόρισμα θα δοθεί αυθωρεί και παραχρήμα στη δημοσιότητα …

Τζάμπα περιμένετε, μας είπε χθες η χήρα του άλλου νεκρού υπαλλήλου του δήμου Κατερίνης, του 56χρονου ηλεκτρολόγου Σίμου Καγιά, που σκοτώθηκε στις 16 Αυγούστου του 2007, πέφτοντας από ύψος 7 μέτρων, μαζί με το χαλασμένο καλάθι του ανυψωτήρα, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης ηλεκτρικών λαμπτήρων.
«Δυο χρόνια και 16 μέρες περιμένω κι ακόμα να μου δοθεί το πόρισμα, να μάθω επίσημα τι και ποιος φταίει για το θάνατο του άνδρα μου», μας είπε, προσπαθώντας να πνίξει τους λυγμούς της.
Η ίδια μας τηλεφώνησε. Είδε, λέει, τις δυο τελευταίες μέρες, το επαναλαμβανόμενο σχόλιο για την καθυστέρηση του πορίσματος που θα έριχνε φως στα αίτια του τελευταίου τραγικού δυστυχήματος στη ΔΕΥΑ Κατερίνης.
Και πήρε να μας πει, πως η ίδια δυο χρόνια και 16 μέρες αναρωτιέται γιατί ο άνθρωπός της χάθηκε από τη μια στιγμή στην άλλη. Πώς, από τα γέλια και τη χαρά της προηγούμενης μέρας, βυθίστηκε στο πένθος η οικογένειά της.
Και μεις, έτσι όπως ήταν ξαφνικό το τηλεφώνημα, δεν καταφέραμε να βρούμε, να της πούμε ένα λόγο παρηγοριάς.
Αλλά και πάλι, υπάρχουν, σε τέτοιες περιπτώσεις, τέτοια λόγια, παρηγοριάς;
Γι’ αυτό, είπαμε απλά πώς θα το γράψουμε.


Νωπή εντολή ζήτησε χθες ο πρωθυπουργός!
Φωτιά στα μπατζάκια μας!


Μια μέρα πριν το διάγγελμα του πρωθυπουργού, ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοϊδης (που αναμένεται αύριο στην Κατερίνη), μίλησε για την επόμενη μέρα των εκλογών (στον Alpha 98,9) κι όταν ρωτήθηκε πώς θα πετύχει το ΠΑΣΟΚ να συμμαζέψει τα οικονομικά, απάντησε:
«Με δύο μεγάλες αποφάσεις: περικοπές στις σπατάλες και αλλαγή του φορολογικού συστήματος. Δεν μπορεί να προσλαμβάνονται δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι με ρουσφέτια στο Δημόσιο, να καλοαμείβονται κάποιοι κομματικοί και να τα πληρώνει ο πολίτης».
Άντε, άντε! Έτσι θα πάμε σε εκλογές; Χωρίς ταξίματα;

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: