Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Πάρτε μέτρα για τη διευκόλυνση της εισόδου των τουριστών μας



ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Την άμεση ανάγκη ενίσχυσης των προξενείων και των συνοριακών σταθμών της χώρας μας με προσωπικό, την ανάγκη ελαχιστοποίησης του χρόνου έκδοσης βίζας, αλλά και τη βελτίωση των χώρων υγιεινής στις εισόδους των συνόρων επισημαίνει ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου με επιστολές του στους αρμόδιους υπουργούς.
Όπως τονίζει ο Νομάρχης, σε επιστολή του στον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου, στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Χρήστο Μαρκογιαννάκη και στον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο «πρέπει να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος έκδοσης βίζας, ώστε να μην παρατηρείται συνωστισμός και καθυστερήσεις, όπως στο παρελθόν, που μόνο αρνητικές επιπτώσεις είχαν στην εικόνα όσο και ως αποτέλεσμα για τον τουρισμό και την οικονομία μας» και προσθέτει ότι «θα πρέπει να ενισχυθούν με προσωπικό οι συνοριακοί σταθμοί εισόδου στη χώρας μας, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις και ουρές στα σύνορα».
Ο κ. Παπαστεργίου σημειώνει ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει σημαντική βαθμιαία αύξηση των τουριστών που εισέρχονται στη χώρα μας μέσω του Οδικού Άξονα 10, ο κύριος όγκος των οποίων έχει προορισμό τη Βόρεια Ελλάδα και την Πιερία ειδικότερα. Ειδικά εφέτος, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, σε συνάρτηση με την παγκόσμια διαμορφωμένη αρνητική οικονομική συγκυρία, θεωρεί ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των τουριστών που θα επισκεφθούν τη χώρα μας οδικά, ειδικά από τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ και τη Βαλκανική Χερσόνησο.
«Σε αυτή την κατεύθυνση», αναφέρει, «ζητούμε άμεσα την ενίσχυση με το απαιτούμενο προσωπικό και με τη διαδικασία του επείγοντος τόσο των συνοριακών σταθμών όσο και των προξενείων μας. Θεωρούμε ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας θα ανταποκριθείτε άμεσα στο αίτημά μας προς όφελος του τουρισμού και της εθνικής οικονομίας». Χώροι … ανθυγιεινής Σε επιστολή του προς τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο ο Νομάρχης Πιερίας επισημαίνει το πρόβλημα που παρατηρείται στις εισόδους της χώρας σε σχέση με την κατάσταση των χώρων υγιεινής. «Πρόκειται για μια εικόνα που δεν τιμά καθόλου τη χώρα μας και δημιουργεί τη χειρότερη εντύπωση στους τουρίστες, που επιλέγουν ως προορισμό για τις διακοπές τους τη χώρα μας», τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Παπαστεργίου και ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα, ώστε η πρώτη εικόνα των επισκεπτών της χώρας μας «να ανταποκρίνεται στην ποιότητα και τις προδιαγραφές που πρέπει να χαρακτηρίζουν μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα».

''ΚΡΑΧΤΗΣ'' - kraxtis-gr.blogspot.com.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: