Ευθείες προσωπικές επιθέσεις στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε για πρώτη φορά η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ τα υπουργικά έδρανα λίγο αφού ανέβηκε στο βήμα άδειασαν. Δεν θα υπερασπιστώ άλλο σήμερα τον πρωθυπουργό, ήταν μία από τις χαρακτηριστικές της ατάκες.
«Με στεναχωρεί η επιλογή του να μπει στον κατάλογο των πρωθυπουργών των Μνημονίων, η επιλογή του να μην τον υπερασπίζεται η Πρόεδρος της Βουλής που τον εμπιστεύτηκε και να ανέχεται δήθεν να τον υπερασπίζονται οι εκπρόσωποι του πιο παλιού διεφθαρμένου κατεστημένου» συμπλήρωσε η Πρόεδρος της Βουλής επισημοποιώντας με τον πιο σαφή τρόπο την πλήρη διάσταση με την κυβέρνηση.
Παράλληλα η κυρία Κωνσταντοπούλου επέκρινε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για τη στάση της απέναντι στο πόρισμα της επιτροπής Αλήθειας του Δημοσίου Χρέους.
«Ο πρωθυπουργός ζήτησε να του καταθέσουμε εναλλακτικές. Έχει περάσει από τότε ένας μήνας και είπα ότι υπάρχουν αυτές οι εναλλακτικές με την επιτροπή Αλήθειας του Δημοσίου Χρέους. Όμως δεν έχει γίνει προμετωπίδα της διεκδίκησης της κυβέρνησης. Δεν έχω απάντηση γιατί ενώ το πόρισμα χαιρετίζεται από τον ΟΗΕ η κυβέρνηση κάνει σαν να μην υπάρχει» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Κωνσταντοπούλου.
Η παρέμβαση της κυρίας Κωνσταντοπούλου ξεκίνησε με ένταση λίγο πριν τις 8 το πρωί ενώ την ίδια στιγμή αποχώρησαν από τα έδρανά τους ο πρωθυπουργός και σχεδόν σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο.
Ο βουλευτής της ΝΔ Νότης Μηταράκης ζήτησε να τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία για να πάρει το λόγο η Πρόεδρος της Βουλής με την κυρία Κωνσταντοπούλου να αντιδρά για την παρέμβασή της.
Ξεκινώντας την ομιλία της η κυρία Κωνσταντοπούλου έθεσε θέμα αντισυνταγματικότητας για το νομοσχέδιο.
Ζήτησε να τιμηθεί η εμπιστοσύνη όπως αυτή εκφράστηκε με το 37% στον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Ιανουαρίου και το μεγαλειώδες ΟΧΙ στο πρόσφατο δημοψήφισμα.
Έκανε αναφορές στις ομιλίες του Τσίπρα ότι θα πρωτοτυπήσουμε με την εφαρμογή του προγράμματος ξεκινώντας έναν κατάλογο με το τι είναι και τι δεν είναι πρωτότυπο:
«Δεν είναι πρωτοτυπία μια κυβέρνηση που φέρνει Μνημόνια επειδή δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Το έκαναν οι προηγούμενοι. Δεν είναι πρωτοτυπία εκείνοι που φέρνουν μνημόνια να κατηγορούν όσους αντιστέκονται για παλιμπαιδισμό αυτά τα έκανε ο κ. Σαμαράς όταν έλεγε ότι κ. Τσίπρας είναι πρόεδρος του 15μελους. Δεν είναι πρωτοτυπία να κατηγορούνται για προδοσία όσοι διαφωνούν. Δυστυχώς δεν πρωτοτυπήσαμε στην πιο χυδαία τακτική που υιοθετήθηκε με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο με αποκορύφωμα την ευθεία στοχοποίηση όσων υπερασπίζονται τις κοινές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ».
«Πραγματική πρωτοτυπία είναι η πρώτη κυβέρνηση αριστεράς να παραδίδει τη λαική εντολή στην τρόικα μαζί με τα κλειδιά του δημοσίου και να προσπαθεί να εξαφανίσει όσους διαφωνούν» συμπλήρωσε.
Δεν αρκεί να λέτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει όργανα και διαδικασίες όταν σε πείσμα όλων των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ εισηγητές τοποθετούνται με εντελώς διαφορετικό τρόπο από αυτόν που αποφασίστηκε, συνέχισε την επίθεση.
Είπε δε ότι ντράπηκε όταν άκουσε τον υπουργό κ. Μάρδα να υιοθετεί το τέχνασμα Βενιζέλου για μεταβάπτιση του νομοσχεδίου και μίλησε για απόπειρα κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος, την συλλογή υπογραφών από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη εχθές.
Σημείωσε ότι δεν θα υπερασπιστεί τον πρωθυπουργό γιατί ο ίδιος την έπεισε ότι θα πρέπει να πάψει να το κάνει, καθώς εκείνος ήταν που χαρακτήρισε κάτι τέτοιο σουρεαλισμό.
Πρόσθεσε ότι στο πρόσωπό του δεν υπερασπίστηκε μόνο τον σύντροφο της, αλλά και το πολιτικό κεφάλαιο του πρώτου αριστερού, ένα πολιτικό κεφάλαιο που δεν είχε ο ίδιος δικαίωμα να εξανεμίσει, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Υπογράμμισε επίσης ότι την πληγώνει η επιλογή να προστεθεί ο κ. Τσίπρας στους πρωθυπουργούς των μνημονιών ή να πεταχτούν τα σκυλιά οι σύντροφοί του που διαφώνησαν μαζί του και την ίδια ώρα να ανέχεται δήθεν να τον υπερασπίζονται εκπρόσωποι του παλιού διαπλεκόμενου και του νεοδιαπλεκόμενου κατεστημένου.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου