ΠΕΜΠΤΗ 25-2-2010
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ !! Greek PM discusses economic turmoil
Lateline | | Duration 5m 27s
The Greek prime minister discusses his plans to deal with the nation's crippling debt in the face of fierce anti-reform protests.
Australian Broadcasting Corporation
Broadcast: 24/02/2010
Ο Έλληνας πρωθυπουργός συζητά τα σχέδιά του για την αντιμετώπιση ανάπηρος χρέος της χώρας για την αντιμετώπιση του έντονου αντι-διαδηλώσεις μεταρρύθμιση.
Transcript....
Tony Jones, PRESENTER: οι Έλληνες είναι και πάλι να βγαίνουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά σκληρά οικονομικά μέτρα που η κυβέρνηση επιθυμεί να εισαγάγει για την αντιμετώπιση ανάπηρος χρέους της χώρας.
Οι διαδηλώσεις και μια δεύτερη γενική απεργία σε ισάριθμες εβδομάδες έφεραν Ελλάδα σχεδόν πλήρως.
Αλλά ο άνθρωπος που ελπίζει να οδηγήσει τη χώρα από την κρίση, ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου, λέει τα δραστικά μέτρα που είναι αναγκαία για την αναζωογόνηση της ελληνικής οικονομίας.
Και είναι κάτι περισσότερο από οικονομικές αλλαγές που θέλει να κάνει.
Ευρώπη ανταποκριτής Philip εκθέσεις Williams.
Γιώργος Παπανδρέου, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ: Έχουμε έρθει σε αναγνώριση ... μια στιγμή υπολογισμός, αν θέλετε, για την Ελλάδα να κάνει αυτές τις αλλαγές, και αυτό θα είναι οδυνηρό.
Οι άνθρωποι που γνωρίζουν, αλλά νομίζω ότι οι άνθρωποι λένε, "Ας το κάνουμε, ας το ξεπεράσω με αυτό".
PHILIP WILLIAMS, ανταποκριτής ΕΥΡΩΠΗ: Στους δρόμους της Αθήνας, χιλιάδες διαδηλωτές λένε «Ας κάνουμε ότι δεν", ότι η δέσμη μέτρων λιτότητας που είναι πολύ σκληρή: περικοπές τις αμοιβές και τις συνθήκες, οι αλλαγές στις συντάξεις, υψηλότερους φόρους.
Κάποιο τρόπο, αυτό το πρόσφατα εκλεγμένο πρωθυπουργό, ο Γιώργος Παπανδρέου, πρέπει να πείσει τη χώρα του να δεχθεί ένα φάρμακο που για πολλούς είναι απλά πάρα πολύ δύσκολο να καταπιούν.
Έχετε ποτέ επιθυμείτε, σε ήσυχες στιγμές σας, έχετε χάσει τις εκλογές, ότι αυτό δεν ήταν το πρόβλημά σας;
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Λοιπόν, έχω λάβει σχετικά με τα προβλήματα ... Κάθε φορά που έχω λάβει σχετικά, αυτό συμβαίνει έτσι, στην πολιτική καριέρα μου, όταν έχω λάβει σχετικά με θέσεις, που είναι συνήθως κατά τη διάρκεια κρίσεων ...
PHILIP WILLIAMS: Έχετε συνηθίσει κόπο.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Έχω συνηθίσει να κόπο.
PHILIP WILLIAMS: Και πρόβλημα είναι ακριβώς αυτό που πήρε: μια χώρα με κατεύθυνση προς 300 δισεκατομμύρια ευρώ το χρέος? Το έλλειμμα του προϋπολογισμού που ήταν σχεδόν 13 τοις εκατό του ΑΕΠ? Και την ανάγκη για δισεκατομμύρια περισσότερο από μια αγορά φοβάται προεπιλογή? Και το ευρύτερο φόβος ότι η ελληνική οικονομική γρίπης θα στραφεί προς ένα ευρωπαϊκό μετάδοσης και μεταφέρετε όλο τον κόσμο κάτω με αυτό.
Ποιο είναι το βασικό πρόβλημα με την ελληνική οικονομία;
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Λοιπόν, ναι, έχουμε πρώτα απ 'όλα ένα σπίτι-που καλλιεργούνται πρόβλημα, το οποίο ήταν η κακή διαχείριση της οικονομίας μας, ιδιαίτερα από την προηγούμενη κυβέρνηση - διαφθοράς, ευνοιοκρατίας, παίζοντας (ασαφή) πολιτική.
Πολλά χρήματα ήταν σπατάλη, κατά βάση, μέσω αυτών των πρακτικών. Έτσι πρέπει να κάνουμε κάποιες πραγματικές, ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές, όπως, φυσικά, που ασχολούνται με το άμεσο πρόβλημα του ελλείμματος.
PHILIP WILLIAMS: Η εξάλειψη της διαφθοράς, η μείωση των δαπανών, αύξηση των φόρων - όλα πρόκληση αρκετά, αλλά τώρα οι Έλληνες αναγκάστηκαν να στραφούν σε απροθυμία των ευρωπαίων εταίρων για στήριξη.
Δεν υπάρχει μετρητά μπροστά, αλλά ένα μήνυμα προς τις χώρες της αγοράς, όπως η Γερμανία και η Γαλλία, σε ορισμένες ακόμη απροσδιόριστο τρόπο, πίσω Ελλάδα.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Δεν δίνοντας χρήματα στην Ελλάδα. Δεν είμαστε ζητώντας bailouts ή ελεημοσύνες. Είμαστε λέγοντας ότι πρέπει να είναι σε θέση να δανείζεται με το ανάλογο ποσοστό.
Έτσι αυτό είναι τι θα συμβεί: θα - άλλες χώρες θα ήταν - να μας βοηθήσει προκειμένου να δανείζονται σε αυτά τα ποσοστά, τα οποία είναι τα χαμηλότερα ποσοστά. Έτσι αυτό είναι, νομίζω, πολύ αξιόπιστη ... μια πολύ αξιόπιστη απάντηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τώρα.
PHILIP WILLIAMS: Βεβαίως, έχετε επίσης ένα πρόγραμμα λιτότητας, η οποία είναι αρκετά σκληρή για να μειώσει τους μισθούς, τις συνθήκες των ανθρώπων, τις συντάξεις ...
Είναι ένα πράγμα να ανακοινώσει ότι το πρόγραμμα? Είναι ένα άλλο πράγμα να πάρει πραγματικά το λαό να συνεργαστεί με αυτό το πρόγραμμα.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Είναι προφανές ότι, αν ο πόνος γίνεται πάρα πολύ, θα υπάρξουν προβλήματα, αλλά πιστεύω ότι οι άνθρωποι κατανοούν ότι αυτό - οι αλλαγές αυτές πρέπει να γίνουν και έχουμε μεγάλη υποστήριξη.
Ακόμη και σήμερα, έχουμε ένα κοινό έγκριση βαθμολογία μεταξύ 60 και 70 τοις εκατό.
PHILIP WILLIAMS: Μήπως αυτό σας εκπλήξει, λόγω της - που αφορά την αυστηρότητα των περικοπών;
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Είναι ... είναι μια θετική έκπληξη, θα έλεγα, γιατί ... Ως Μάλιστα, θα ήθελα να ... Θα μπορούσα, και γνωρίζετε αυτό, διότι η Αυστραλία έχει ζήσει Ολυμπιακούς Αγώνες.
Θα ήθελα να πω ότι το έχουμε πνεύμα της ενότητας και αποφασιστικότητας σήμερα στην Ελλάδα, μπορώ να συγκρίνει μόνο με ό, τι είχαμε την αίσθηση ότι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Φυσικά, ότι ήταν μια εποχή της αγαλλίασης, αλλά υπήρχε μια πραγματική αίσθηση της ενότητας.
Τώρα είναι η ώρα της κρίσης, αλλά και πάλι, υπάρχει μια αίσθηση του παρόντος ... ευρύτερης έγκρισης, της, "Ας προχωρήσουμε, ας κάνουμε αυτές τις αποφάσεις, ας αλλάξουμε αυτή τη χώρα».
PHILIP WILLIAMS: Και δεν είναι μόνο η ελληνική οικονομικά και τα θεσμικά όργανα που λέει ο Γιώργος Παπανδρέου πρέπει να αλλάξει.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Όπως γνωρίζετε, έχετε πολλά Ελληνικά εστιατόρια, και φυσικά μια τεράστια ελληνική κοινότητα στην Αυστραλία, και έχουμε και την ελληνική μεσογειακή διατροφή που θεωρείται ένα από τα πιο υγιεινή των ειδών διατροφής σε όλο τον κόσμο.
Πρέπει να πάμε πίσω στο ότι η διατροφή - επανεφεύρουμε αυτό, αν θέλετε - γιατί έχουμε και μεταφέρθηκε σε ένα fast food, εεε ... τουριστικό είδος της διατροφής. Αυτές είναι λοιπόν οι τομείς στους οποίους πρέπει να αλλάξουμε.
PHILIP WILLIAMS: Μπορείτε μιλάμε για μια θεμελιώδη αναδιάρθρωση της κοινωνίας.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Απολύτως.
PHILIP WILLIAMS: Η ελληνική ηγέτης έχει μακρύ και δύσκολο δρόμο μπροστά του μετατρεπτικού έκτακτη αισιοδοξία του στην εμπιστοσύνη της αγοράς.
Έχει Ευρωπαίοι πίσω του για το παρόν. Ακριβώς πόσο πίσω θα ελέγχεται όπως η αγορά ομολόγων κάνει την απόφασή του και σύντομα.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ο καθένας στην Αυστραλία, ξέρω ότι υπάρχει μεγάλη συμπάθεια για την Ελλάδα και είχαμε μια μακρά ιστορική σχέση, και εμείς θα προχωρήσουμε μπροστά και να κάνουν αυτήν την κρίση μια ευκαιρία.
PHILIP WILLIAMS: Πολύ καλή τύχη. Σε ευχαριστώ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Σας ευχαριστώ πολύ. Σε ευχαριστώ
ΕΠΙΣΗΣ - ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ - ΠΩΣ ΕΙΔΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΤΟ ABC ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου