Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Ολα όσα γνωρίζουμε για τους τρομοκράτες του Παρισιού


ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ 15 ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

Ολα όσα γνωρίζουμε για τους τρομοκράτες του Παρισιού..

Τo «κουβάρι» των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι έχουν αρχίσει να ξεδιαλύνουν οι γαλλικές αρχές, που από την Παρασκευή έχουν ξεκινήσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των τζιχαντιστών. Μέχρι στιγμής, οι εισαγγελικές αρχές του Παρισιού γνωρίζουν ότι 15 τρομοκράτες εμπλέκονται στα πολύνεκρα τρομοκρατικά χτυπήματα. Από αυτούς, επτά ήταν καμικάζι ενώ άλλοι επτά έχουν συλληφθεί και ανακρίνονται. Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, αδελφός ενός καμικάζι, φαίνεται ότι έχει διαφύγει. 

Ολα όσα γνωρίζουμε για τους τρομοκράτες του Παρισιού
Ο «εγκέφαλος» Αμπντελαχίμ Αμπααούντ

Ο 27χρονος Αμπντελαχίμ Αμπααούντ φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, όπως μεταδίδουν γαλλικά και βέλγικα ΜΜΕ. 

Ο Αμπααούντ, μαροκινής καταγωγής αλλά υπήκοος Βελγίου, είναι από τους πιο φανατικούς μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και σύμφωνα με πληροφορίες είχε εκπαιδευτεί στη Συρία. 
Δημοσιεύματα του βελγικού Τύπου αναφέρουν ότι ο 27χρονος είχε περάσει από την Ελλάδα και μάλιστα, πως το κινητό του είχε εντοπιστεί στη χώρα μας. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ


Πάνω και από αριστερά προς τα δεξιά: Σαλάχ Αμπντεσλάμ, Μπιλάλ Χαντφί, Αχμάντ αλ Μοχάμαντ  Κάτω και από αριστερά προς τα δεξιά: Ομάρ Μοστεφαΐ, Σάμι Αμιμούρ και Αμπντελαχίμ Αμπααούντ
Πάνω και από αριστερά προς τα δεξιά: Σαλάχ Αμπντεσλάμ, Μπιλάλ Χαντφί, Αχμάντ αλ Μοχάμαντ

Κάτω και από αριστερά προς τα δεξιά: Ομάρ Μοστεφαΐ, Σάμι Αμιμούρ και Αμπντελαχίμ Αμπααούντ

Ο τρομοκράτης μεγάλωσε στην πόλη Μολενμπέκ του Βελγίου, όπου μένει ακόμα η οικογένειά του. Τον Ιανουάριο του 2014, ο τζιχαντιστής επισκέφτηκε τη Συρία με τον 13χρονο τότε αδελφό του Γιούνες. Ο Αμπααούντ έχει καταδικαστεί ερήμην σε 20 χρόνια φυλάκιση για εγκληματικές πράξεις το 2010-2011. 

Οι αρχές πιστεύουν ότι ο Αμπααούντ βρίσκεται στη Συρία.

Ο Ιμπραχίμ Αμπντεσλάμ 

Ο Ιμπραχίμ Αμπντεσλάμ ήταν ο καμικάζι που έσπειρε το θάνατο σε εστιατόριο του Παρισιού. Ο Γάλλος βομβιστής, που διέμενε μόνιμα στο Βέλγιο, ήταν και αυτός νοίκιασε το Seat Leon που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο την Κυριακή σε προάστιο του Παρισιού. 

Σαλάχ Αμπντεσλάμ 

Οι αρχές αναζητούν τον και αδελφό του Ιμπραχίμ Αμπντεσλάμ, Σαλάχ, που εξαφανίστηκε μετά από τις επιθέσεις του Παρισιού. Ο επίσης γαλλικής υπηκοότητας Σαλάχ είχε νοικιάσει στο Βέλγιο το μαύρο Polo που εντοπίστηκε έξω από τον συναυλιακό χώρο του Μπατακλάν. 

Το Σάββατο, οι αρχές σταμάτησαν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Σαλάχ κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο αλλά δεν τον συνέλαβαν. 

Μπιλάλ Χαντφί 

Ο 20χρονος Μπιλάλ Χαντφί ήταν ένας από τους καμικάζι έξω από το Stade de France. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός Βέλγος πολέμησε με τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. 

Σάμι Αμιμούρ 

Ο Σάμι Αμιμούρ, 27 ετών, ήταν ένας από τους καμικάζι του συναυλιακού κέντρου Μπατακλάν. Ο τζιχαντιστής γεννήθηκε στην πόλη Ντρανσί στο βόρειο Παρίσι και ήταν γνωστός στις αρχές. Η γαλλική αστυνομία είχε εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον εντοπισμό του Αμιμούρ, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε ταξιδέψει στη Συρία για να πολεμήσει στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους. 

Παρότι ο πατέρας του είχε προσπαθήσει να τον πείσει να επιστρέψει στη γενέτειρά του, ο Αμιμούρ είχε αρνηθεί και είχε ξεκαθαρίσει στην οικογένειά του ότι θα ήταν για πάντα πιστός στο Ισλαμικό Κράτος. Τους τελευταίους μήνες, όμως, ο Αμιμούρ επέστρεψε στο Παρίσι έχοντας αλλάξει δραματικά την εμφάνισή του. Οι αρχές δεν έχουν ακόμα επιβεβαιώσει εάν γνώριζαν ότι ο Αμιμούρ επέστρεψε στη Γαλλία.

Ισμαήλ Μοστεφαΐ

Ο Ισμαήλ Μοστεφαΐ ήταν ο πρώτος τζιχαντιστής που ταυτοποιήθηκε, καθώς η γαλλική αστυνομία εντόπισε το κομμένο του δάχτυλο στον συναυλιακό χώρο Μπατακλάν. 

Ο Μοστεφαΐ ήταν γνωστός στην αστυνομία. Από το 2004 έως το 2010 είχε καταδικασθεί οκτώ φορές για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου (οδήγηση χωρίς άδεια, εξύβριση, ανεπιβεβαίωτες υποψίες ότι συνδέεται με τοπικά λαθρεμπόρια ναρκωτικών, σύμφωνα πάντα με τη Journal du Centre). Παρόλα αυτά, δεν είχε εκτίσει ποτέ ποινή φυλάκισης. 

Η γαλλική εφημερίδα Le Monde αναφέρει πως ο Ισμαήλ Μοστεφαΐ είναι πολύ πιθανόν να πέρασε μερικούς μήνες στη Συρία το χειμώνα του 2013-2014, καθώς οι ερευνητές βρήκαν ίχνη από το πέρασμά του από την Τουρκία.

Γεννήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 1985 στην Κουρκουρόν, είχε αλγερινή καταγωγή και ήταν πατέρας δύο παιδιών. 

Αχμάντ αλ Μοχάμαντ 

Ο Αχμάντ αλ Μοχάμαντ, ο τρομοκράτης που είχε περάσει από την Λέρο, βρέθηκε νεκρός έξω από το Stade de France. Δίπλα του, εντοπίστηκε ένα συριακό διαβατήριο που έφερε αυτό το όνομα αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι είναι αυθεντικό. 

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν πιστεύουν πως το διαβατήριο φέρει το πραγματικό όνομα του τρομοκράτη, καθώς ο αριθμός που αναγράφεται είναι ύποπτος.
ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: