Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Τεχνική παράταση λίγων εβδομ συζητάει η ελλην κυβέρνηση

Τεχνική παράταση λίγων μόνον εβδομάδων συζητάει η ελληνική κυβέρνηση 
Τεχνική παράταση λίγων μόνον εβδομάδων συζητάει η ελληνική κυβέρνηση.Το EuroWorking Group ζητάει συμφωνία μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου.
«Δεν υπήρξε καμία έγγραφη πρόταση για εξάμηνη παράταση στη συνεδρίαση του EuroWorking Group» ξεκαθαρίζουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών το απόγευμα της Πέμπτης.
«Κάποιες χώρες συζήτησαν για μεγάλη παράταση αλλά η θέση της ελληνικής κυβέρνησης ήταν ότι η Ελλάδα συζητά μόνον την τεχνική παράταση κάποιων εβδομάδων και σε καμία περίπτωση κάτι περισσότερο από αυτό» τόνιζαν οι ίδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών.
Κύκλοι του υπουργείου σημείωναν ότι «στη σημερινή συζήτηση στο EuroWorking Group στις Βρυξέλλες αναγνωρίστηκε η περαιτέρω σύγκλιση των τελευταίων ημερών στις συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα και διατυπώθηκε η έντονη προτροπή του οργάνου να υπάρξει συμφωνία αξιολόγησης ως τις 14 Δεκεμβρίου.
Στόχος είναι να κινηθούν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες στα κράτη μέλη για την παροχή προληπτικής γραμμής πίστωσης. Δεδομένων των ασφυκτικών χρονικών περιθωρίων ίσως απαιτηθεί μια βραχυχρόνια «τεχνική» παράταση.
Τα θέματα αυτά θα απασχολήσουν το Eurogroup της Δευτέρας 8 Δεκεμβρίου»
.
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: