Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Forbes: Ισχυρότερος άνθρωπος στον κόσμο ο Πούτιν

Forbes: Ισχυρότερος άνθρωπος στον κόσμο ο Πούτιν - Δεύτερος ο Ομπάμα
Forbes: Ισχυρότερος άνθρωπος στον κόσμο ο Πούτιν - Δεύτερος ο Ομπάμα.5Η Η ΜΕΡΚΕΛ.Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο Βλαντιμίρ ..Πούτιν παίρνει την εκδίκησή του από τον Μπαράκ Ομπάμα, καθώς αναδείχθηκε ως ο πιο ισχυρός άνθρωπος στον κόσμο, στην σχετική λίστα του περιοδικού Forbes.
«Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, οι ψήφοι μας πήγαν στον Ρώσο πρόεδρο ως τον πιο ισχυρό άνθρωπο στον κόσμο, ο οποίος ακολουθείται από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τον Κινέζο ηγέτη Σι Τζινπίνγκ» αναφέρει το περιοδικό στην ιστοσελίδα του, ανακοινώνοντας τη φετινή κατάταξη.
Η πρώτη πεντάδα φέτος, δεν παρουσιάζει αλλαγές σε σχέση με πέρυσι. Εκτός των Πούτιν, Ομπάμα και Τζινπίνγκ, την συμπληρώνουν ο Πάπας Φραγκίσκος στην 4η θέση και η Αγκελα Μέρκελ στην 5η, που είναι και η πρώτη γυναίκα στη λίστα.
Ακολουθούν στην πρώτη 10άδα, η νέα επικεφαλής της Fed, Τζάνετ Γέλεν στην 6η θέση, ο Μπιλ Γκέιτς στην 7η, ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι στην 8η, οι Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν της Google στην 9η, ενώ χαμένος μπορεί να θεωρηθεί ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντ. Κάμερον που υποχώρησε στη 10η θέση.
Σημειώνεται ότι η λίστα καταρτίζεται κατόπιν ψηφοφορίας μεταξύ των συντακτών του Forbes. Τα κριτήρια που καλούνται να λάβουν υπόψη σχετίζονται με την οικονομική δύναμη, το εύρος και τη χρήση της εξουσίας, καθώς και τον αριθμό των ατόμων που επηρεάζονται από την δράση του υποψήφιου.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: