Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Βενιζέλος:Το ΠΑΣΟΚ εγγυητής της εθν σταθερότητας

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ8XuhwV2u_IH-1uEJtHSulX5Jb7KtD4SWqFrIBK0rfAYBhzyDd3Q 
Ευ. Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ εγγυητής της εθνικής σταθερότητας.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος,
απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων - με αφορμή το σημερινό άρθρο του Πρωθυπουργού και τις δηλώσεις για τον θετικό ρυθμό ανάπτυξης από το τρίτο τρίμηνο του 2015 - για τον αν δικαιολογείται διθυραμβικός τόνος για το σημείο στο οποίο βρίσκεται η χώρα, όταν εμφανίστηκε μια κακή εικόνα της Κυβέρνησης στη Βουλή σχετικά με τη ρύθμιση των οφειλών προς το Δημόσιο και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μια πολύ δύσκολη - όπως φαίνεται - διαπραγμάτευση με την τρόικα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ΠΑΣΟΚ και ιδίως η Κοινοβουλευτική Ομάδα του λειτουργεί, χωρίς ταλαντεύσεις, επί πέντε ολόκληρα χρόνια ως διαμορφωτής και εγγυητής της μόνης υπαρκτής και ασφαλούς εθνικής στρατηγικής εξόδου από την κρίση με τις μικρότερες δυνατές απώλειες.

Ο ελληνικός λαός που υφίσταται τις απώλειες αυτές, διαμαρτύρεται και δυσανασχετεί, καταλαβαίνει όμως, όταν φτάνει η ώρα των σκληρών και πραγματικών διλημμάτων, ότι δεν υπήρχε και δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο υπεύθυνο, εφαρμόσιμο και ασφαλές.

Τα μεγάλα δημοσιονομικά και διαρθρωτικά επιτεύγματα των πέντε πέτρινων χρόνων που πέρασαν είναι πολύ σημαντικά και ανήκουν στον ίδιο τον ελληνικό λαό και σε κανέναν άλλο είτε αυτός πορεύθηκε από την αρχή στο δρόμο της ευθύνης είτε προσχώρησε στη συνέχεια σε αυτόν και ενώ είχαν δρομολογηθεί οι εξελίξεις και είχαν επιτευχθεί παρά πολλά.

Ο ελληνικός λαός είναι συνεπώς αυτός που θα αποφασίσει αν θα τα προστατεύσει και θα τα ολοκληρώσει όλα αυτά ή αν θα τα σκορπίσει στο όνομα της προσδοκίας για επιστροφή στις πιο αρνητικές και ανεύθυνες πρακτικές των προηγούμενων δεκαετιών.

Υπάρχει ένταση και κούραση και η διαπραγμάτευση με τους εταίρους, ακριβώς επειδή οδηγεί στο τέλος του υφιστάμενου προγράμματος και σε αλλαγή σελίδας, είναι σκληρή και δύσκολη.

Όλα όμως μπορούν να γίνουν και θα γίνουν σύμφωνα με το ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου που θα καταστεί συμφωνία με τους εταίρους.

Αρκεί η αντιπολίτευση να μην διεκδικεί με πάθος την αποτυχία της χώρας και την παραμονή της σε καθεστώς μνημονίου και τρόικας.

Αρκεί να μη βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας αρνούμενοι να αναγνωρίσουμε το κούρεμα και την αναδιάρθρωση του χρέους που έγινε το 2012 και που εμπεριέχει τις διασφαλίσεις της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητάς του, δίνει απάντηση στις αγορές και επιτρέπει στη χώρα να ανακτήσει την ουσιαστική της ισοτιμία μέσα στην Ευρώπη.

Αρκεί να μην αγνοούμε εμείς μόνοι μας ότι η επέμβαση στο δημόσιο χρέος του 2012 είναι αυτή που μας επιτρέπει τώρα τη ριζική επέμβαση στα «κόκκινα» δάνεια των επιχειρήσεων και γενικότερα στα ιδιωτικά χρέη.

Αρκεί να μην υποτιμούμε μόνοι μας το γεγονός ότι η χώρα διαθέτει ισχυρό τραπεζικό σύστημα στην υπηρεσία της ανάπτυξης και της απασχόλησης, αλλά και ικανό να μεταχειριστεί με τον πιο φιλικό τρόπο τα νοικοκυριά που έχουν στεγαστικά δάνεια - τρόπο στην ουσία του καλύτερο από προσωρινές νομοθετικές παρεμβάσεις που λειτουργούν ως έσχατο δίχτυ ασφάλειας.

Κανένας εσφαλμένος χειρισμός επικοινωνιακός ή κοινοβουλευτικός, που βλάπτει παροδικά την εικόνα της κυβέρνησης εθνικής ανάγκης, δεν κρύβει την ουσία: οι εκατό δόσεις είναι πραγματικότητα.

Η επιστροφή στον θετικό ρυθμό ανάπτυξης μετά από επτά χρόνια είναι πραγματικότητα, που έχει σταδιακά θετική επιρροή στις επενδύσεις, την απασχόληση, το εισόδημα, το κλίμα, τις ευκαιρίες.

Η στροφή των τραπεζών σε πρακτικές λύσεις υπέρ των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών είναι μια πραγματικότητα.

Το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη, είναι ο εγγυητής όχι απλά της κυβερνητικής αλλά της εθνικής σταθερότητας και θα ασκήσει με συνέπεια το καθήκον του αυτό.

Η χώρα χρειάζεται εθνικό χρόνο για να ολοκληρωθεί το σχέδιο εξόδου από την κρίση και το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης.

Αν κάποιοι θελήσουν να οδηγήσουν τον τόπο στην αβεβαιότητα, στο λαό εναπόκειται να εγγυηθεί τη δική του μοίρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: