Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Στο Περτούλι οι Σαρακατσαναίοι κ η "τρόικα" των Καλαιτζή

Στο Περτούλι μαζί με τους Σαρακατσαναίους βρέθηκε η γνωστή Βροντινή "τρόικα" των Καλαιτζή.Δέν άφησαν γωνιά απάτητη...
Διαβάστε παρακάτω και το ρεπορτάζσ της εκδήλωσης απο το http://www.eleftheria.gr.
....ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΤΟΥΛΙ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΟΥΣ.Εστησαν «Καραβάνι» στο Περτούλι οι Σαρακατσαναίοι.Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 28-6-2014, στο Περτούλι του νομού Τρικάλων, το τριήμερο 34ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων, με εκατοντάδες συμμετοχές μελών, Συλλόγων της χώρας. Οι πλούσιες εκδηλώσεις του έκλεισαν με την κορυφαία στιγμή του ανταμώματος, την αναπαράσταση των εθίμων του κύκλου ζωής των Σαρακατσαναίων, με την αναβίωση του «Καραβανιού».
Φέτος ήταν αφιερωμένο στην Αλληλεγγύη και στην Ανθρωπιά, αρετές του Έλληνα που ανέδειξε η οικονομική κρίση και ήταν ιδιαίτερα ανεπτυγμένες στη σαρακατσάνικη κοινωνία.Στο μοναδικής φυσικής ομορφιάς περιβάλλον, του Περτουλίου, οι Σαρακατσάνοι, απέξειξαν πόσο στενή υπήρξε η σχέση τους με τα υψίπεδα της ελληνικής φύσης, όπου διατηρήθηκε η φλόγα της ελευθερίας και ο πόθος της αναγέννησης της ελληνικής φυλής. Στο πλαίσιο του Ανταμώματος πραγματοποιήθηκε το 3ο Φεστιβάλ Σαρακατσάνικης Νεολαίας και το 3ο Φεστιβάλ Σαρακατσάνικου Τραγουδιού, ο 1ος αγώνας δρόμου 10χλμ αλληλεγγύης και ανθρωπιάς με την ονομασία «ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΚΑΣ», αφιερωμένος στον αποθανόντα Σαρακατσάνο τραγουδιστή, εθελοντή της Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων κ.α.
 

Μεταξύ άλλων, στο αντάμωμα χθες, παρευρέθηκε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Κατσαρός, ο βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ. κ. Ηλίας Γ. Βλαχογιάννης κ.ά.
Το Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων, διοργανώνουν οι εξής: Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων, Σύλλογος Σαρακατσαναίων ν. Τρικάλων, Σύλλογος Δρομέων ν. Τρικάλων, Αντιπεριφέρεια ν. Τρικάλων. Συμμετοχή είχε και η Σχολή Μόνιμων Υπαξιωματικών Τρικάλων (ΣΜΥ).
.....

 ΝΙΚΟΣ & ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΙΤΖΗΣ
  ΝΙΚΟΣ & ΓΙΩΡΓΟΣ & ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΛΑΙΤΖΗΣ
  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ & ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΑΙΤΖΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: