Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

ΚΑΤΕΡΙΝΗ- Ο γύρος της Ελλάδας σε 13 ημέρες - Οι τέσσερις ..

http://www.travelstyle.gr/portal/photos/articles/thumbs_large/22722_FILOI.jpg 
Ο γύρος της Ελλάδας σε 13 ημέρες -Οι τέσσερις παιδικοί φίλοι που έκαναν το όνειρο πραγματικότητα [εικόνες-βίντεο]. Ξεκίνησαν για να ..

κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Είναι τέσσερις φίλοι από την Κατερίνη και ήθελαν να γυρίσουν την Ελλάδα μέσα σε 13 ημέρες, κάνοντας ελάχιστα έξοδα. Τελικά, βγήκαν από αυτή την περιπέτεια πιο πλούσιοι σε εμπειρίες και φίλους που έκαναν στη διαδρομή, αφού παντού έβρισκαν ανθρώπους που ήθελαν να τους βοηθήσουν.
Είναι ο Γιώργος Παπαδόπουλος, ο Νίκος Πανίδης, ο Πάρης Παρασκευαΐδης και ο Χριστόφορος Αμανατίδης. Οι τέσσερις νέοι που όπου κι αν πήγαν βρήκαν ανοιχτόκαρδους και φιλόξενους ανθρώπους οι οποίοι τις περισσότερες φορές τους έλεγαν  «Μακάρι να μπορούσα να το κάνω κι εγώ». Κάποιοι από αυτούς φούλαραν το ντεπόζιτο του αυτοκινήτου τους, άλλοι τους πλήρωσαν τα αεροπορικά εισιτήρια για τα Χανιά, τους ξενάγησαν, τους κέρασαν τσίπουρα, άνοιξαν το σπίτι τους για αυτούς, ενώ υπήρχαν κι εκείνοι που τους χάρισαν CD για να κάνουν πιο ευχάριστες τις ώρες τους στο δρόμο.
Στόχος των τεσσάρων φίλων ήταν να δουν και να αναδείξουν τις ομορφιές της Ελλάδας, δημοσιεύοντας τις φωτογραφίες τους στο Facebook, για να διαπιστώσουν όλοι πως η χώρα έχει πολλά υπέροχα μέρη που περιμένουν να τα ανακαλύψουν. Ο αρχικός προϋπολογισμός τους ήταν περίπου 700 ευρώ το άτομο για μετακινήσεις, φαγητό και δραστηριότητες, αλλά τελικά δεν χρειάστηκαν πάνω από τα μισά.
«Ελπίζαμε να βρεθούν άνθρωποι που θα μας στηρίξουν, σε καμία περίπτωση όμως δεν φανταζόμασταν ότι η ανταπόκριση θα ήταν τόσο μεγάλη», είπε ο Γιώργος Παπαδόπουλος, μιλώντας στο «Εθνος».
Κάθε ημέρα ξυπνούσαν από τις 7 π.μ. και μία ώρα αργότερα ήταν ήδη στο δρόμο. Κάλυψαν συνολικά 4.500 χλμ. με το αυτοκίνητο, περνώντας από τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική την Ξάνθη, την Αλεξανδρούπολη, είδαν από κοντά τις ομορφιές της Κομοτηνής, της Εδεσσας, της Καστοριάς και της Κέρκυρας, αλλά... κατηφόρισαν κιόλας στην Αθήνα, την Αρχαία Ολυμπία, την Καλαμάτα, το Ναύπλιο, τη Σαντορίνη και την Κρήτη. Στη διαδρομή μάλιστα δύο από τους φίλους έσβησαν τούρτα στο δρόμο, καθώς είχαν γενέθλια την περίοδο του ταξιδιού (1-13 Μαΐου).
Τα προβλήματα δεν έλειψαν, αφού για παράδειγμα στη Χαλκιδική κόλλησε το αυτοκίνητό τους στην άμμο, ενώ αρκετές φορές χάθηκαν στους επαρχιακούς δρόμους, παρότι χρησιμοποιούσαν χάρτες και GPS. Αλλά αυτά δεν συγκρίνονται με τις συγκλονιστικές εμπειρίες που έζησαν.
Στην Κρήτη για παράδειγμα, γνώρισαν κάποιον που τη δεκαετία του '70 είχε κάνει το γύρο της Ελλάδας με οτοστόπ. Και στο χωριό Ορμένιο του Εβρου είδαν να στήνεται ένα ολόκληρο γλέντι για εκείνους μέσα σε λίγη ώρα.
«Ηταν η δεύτερη βραδιά του ταξιδιού μας. Λίγο μετά τις 11 μ.μ. φτάσαμε στο Ορμένιο. Ενας κύριος μας κοιτούσε κάπως περίεργα. Το αυτοκίνητό μας ήταν γεμάτο αυτοκόλλητα και δεν μας είχε ξαναδεί στην περιοχή. Οταν του εξηγήσαμε τι ακριβώς κάνουμε, μαζεύτηκε όλο το χωριό. Φέρανε τσίπουρα και φαγητό και περάσαμε ένα ολόκληρο βράδυ μαζί τους εκεί που δεν το περιμέναμε», λέει ο Γιώργος Παπαδόπουλος στο «Εθνος».


========== 

Φωτογραφίες: facebook.com/aroundgreece13
Πηγή:IEFIMERIDA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: