Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Γρ. Τάσιος: «Η χώρα έχει ανάγκη από σταθερότητα»


21.05.2014 Τοπικά
"Τα θέματα του τουρισμού μπορούν να παίξουν κυρίαρχο ρόλο και στο Ευρωκοινοβούλιο" τόνισε ο υπ. Ευρωβουλευτής με τη ΝΔ
Στην Κατερίνη βρέθηκε χθες ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων....
Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της ΝΟΔΕ Πιερίας, ο πρόεδρος κ. Ηλίας Τάπρας τον καλωσόρισε στην Πιερία, τονίζοντας πως ο Γρηγόρης Τάσιος είναι ένας πολύ καλός επιχειρηματίας, άριστος γνώστης των τουριστικών θεμάτων, αλλά και μια υποψηφιότητα που προέρχεται από την κεντρική Μακεδονία.
Ο κ. Τάσιος ο οποίος κατάγεται από τη Χαλκιδική και δραστηριοποιείται στο χώρο του τουρισμού της περιοχής, είναι πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής αλλά και του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής.
Από την πλευρά του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Μακεδονία θα του δώσει την ευκαιρία ώστε να μπορέσει να αγωνιστεί για την ανάδειξη και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας στο πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν.
Ο κ. Τάσιος υπογράμμισε ότι κατά τη διάρκεια της περιοδείας του μέχρι σήμερα σε πάνω από 10 νομούς εισέπραξε τη γκρίνια και την απογοήτευση των ανθρώπων διευκρινίζοντας ότι αυτή η πραγματικότητα δεν πρέπει να κρύβεται. Ωστόσο, πρόσθεσε, υπάρχει και η διαφορετική οπτική από τους νέους ανθρώπους που αναζητούν κάτι καινούριο.
"Τα θέματα του τουρισμού μπορούν να παίξουν κυρίαρχο ρόλο και στο Ευρωκοινοβούλιο" υποστήριξε αναφερόμενος εκτενώς στο Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης που προβλέπει για την Ελλάδα 3 δισ. Ευρώ, αλλά και στον τουρισμό της τρίτης ηλικίας.
Όσον αφορά στην εφαρμογή της επιλογής ευρωβουλευτών μέσω σταυρού, επισήμανε πως πρόκειται για μεγάλη τομή, ενώ δήλωσε πως θα ήταν προτιμότερο οι ευρωεκλογές να μη συγχέονται και να μη συμπίπτουν με τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
«Πρέπει να εξηγήσουμε στον κόσμο ότι οι ευρωεκλογές είναι κάτι διαφορετικό. Η χώρα έχει ανάγκη από σταθερότητα. Σε άλλη περίπτωση, δεν θα μπορέσουμε να είμαστε αξιόπιστοι στο εξωτερικό» ανέφερε.
Κλείνοντας ο υπ. ευρωβουλευτής συμπλήρωσε πως υπάρχει πολύ καλή συνεργασία τόσο με την Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων, αλλά κυρίως με την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, με το Δ.Σ. της οποίας είχε συνάντηση νωρίτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: