Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Αυλαία σήμερα για τις Πανελλήνιες - Με τη συμμετοχή 1000 υποψηφίων μαθητών σε όλο το Νομό


28.05.2014 Τοπικά
Όλα έτοιμα από τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σύμφωνα με τον Διευθυντή κ. Ι. Καζταρίδη
Ανοίγει σήμερα η αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων, με 105.000 υποψήφιους να διεκδικούν μία από τις 70.305 θέσεις στα...
ΑΕΙ και ΤΕΙ όλης της χώρας.
Οι εξετάσεις αρχίζουν με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας (Γενικής Παιδείας) για τους υποψήφιους των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ - ΟΜΑΔΑ Β').
Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α') θα αρχίσουν αύριο Πέμπτη 29 Μαΐου, με το ίδιο μάθημα.
Η ώρα έναρξης της εξέτασης ορίστηκε στις 8.30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών λυκείων.
Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8 το πρωί.
Για τα βασικά μαθήματα των Γενικών Λυκείων οι εξετάσεις ολοκληρώνονται στις 12 Ιουνίου με Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.
Στην Πιερία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις φέτος συμμετέχουν 1000 υποψήφιοι.
Ο κ. Καζταρίδης
Σε χθεσινές δηλώσεις του ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Ιωάννης Καζταρίδης, αναφέρθηκε στις καινοτομίες που θα υπάρξουν στις φετινές πανελλαδικές που έχουν να κάνουν με την Τράπεζα Θεμάτων, αλλά και τη δημιουργία νέων εξεταστικών κέντρων. Παράλληλα εξέφρασε την ετοιμότητα της Διεύθυνσης αλλά και των στελεχών της εκπαίδευσης της Πιερίας για τις εξετάσεις, υπογραμμίζοντας πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε και οι φετινές εξετάσεις να διεξαχθούν με τον ίδιο αδιάβλητο τρόπο.
Ο ίδιος κάλεσε τους μαθητές να προσέλθουν με τα καλύτερα των αισθημάτων στις εξετάσεις προσθέτοντας "να γνωρίζουν ότι θα εξεταστούν δίκαια και θα παρέχουμε αμέριστα τη βοήθειά μας στον αγώνα που δίνουν. Ευχόμαστε καλή επιτυχία και να ευοδωθούν οι κόποι των προσπαθειών τους".
Τράπεζα Θεμάτων
Φέτος για πρώτη φορά οι εξετάσεις στα περισσότερα μαθήματα της Α' Λυκείου θα διενεργηθούν από την τράπεζα θεμάτων. Ο καθηγητής θα επιλέγει δυο από τα τέσσερα θέματα, τα υπόλοιπα δυο θα κληρώνονται από την τράπεζα θεμάτων που έχει συσταθεί στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου.
"Μ' αυτόν τον τρόπο και οι εξετάσεις της Α' λυκείου από φέτος, της Β' λυκείου από του χρόνου και της Γ' λυκείου τη μεθεπόμενη χρονιά, θα αποκτήσουν έναν πανελλήνιο χαρακτήρα και αντικειμενικά πιο δίκαιο" σημείωσε ο κ. Καζταρίδης.
Είναι γνωστό ότι οι πανελλήνιες εξετάσεις την διενέργεια των οποίων αναλαμβάνουν τα στελέχη της εκπαίδευσης και οι εκπαιδευτικοί, ξεχωρίζουν για τη φερεγγυότητα και την αξιοπιστία τους, πράγμα για το οποίο οι εκπαιδευτικοί είναι περήφανοι.
Εμείς πήραμε όλα τα μέτρα τόσο οι λυκειακές επιτροπές όσο και η διεύθυνση Εκπαίδευσης και οι φετινές εξετάσεις να διεξαχθούν με τον ίδιο αδιάβλητο τρόπο.
Εξεταστικά Κέντρα
Φέτος σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Καζταρίδης θα λειτουργήσουν εξεταστικά Κέντρα στη Λεπτοκαρυά και το Λιτόχωρο, την Κονταριώτισσα και το Αιγίνιο, καθώς επίσης και σε όλα τα Λύκεια της Κατερίνης.
"Φέτος έχουμε τελειόφοιτους από τα νέα λύκεια που είχαν λειτουργήσει τα προηγούμενα χρόνια και φέτος δίνουν τους πρώτους υποψήφιους Πανελληνίων, το Λύκειο Μηλιάς και το Λύκειο Κορινού. Οι μαθητές Λυκείου Μηλιάς θα εξεταστούν στο 4ο Λύκειο Κατερίνης και οι μαθητές του Κορινού στο 3ο Λύκειο Κατερίνης. Στο 3ο Λύκειο θα εξεταστούν και οι υποψήφιοι του Ι. Σχολείου Πλάτων.
Δυο εξεταστικά κέντρα το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ θα λειτουργήσουν για τους υποψήφιους στην επαγγελματική εκπαίδευση.
Επίσης θα λειτουργήσει το ειδικό εξεταστικό και βαθμολογικό κέντρο στο οποίο θα εξεταστούν παιδιά με ειδικές ανάγκες" τόνισε ο κ. Καζταρίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: