Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Προς όλους τους φορείς Διαμαρτυρία των ξενοδόχων για την κατάργηση του ιατρείου στην Παραλία

Πέμπτη 08 Αυγούστου 2013
Διαμαρτυρόμαστε βάση της απόφασης υπ. Αριθμ. 5831/21-6-2013 απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑΔ ΑΕ με την οποία παραχωρήθηκε η χρήση του κτιρίου που βρίσκεται εντός του ΑΒΚ 39 Δημοσίου...
Κτήματος για την κατάληψη των στεγαστικών αναγκών του Υπολιμεναρχείου Σκάλας Κατερίνης.
Έχει γίνει γραπτή διαμαρτυρία στις 9/4/2013 από τους συλλόγους προς ενημέρωση όλων των υπηρεσιών της τοπικής κοινωνίας, την Κτηματική Υπηρεσία Κατερίνης, την Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας και του Δήμου Κατερίνης.

Απόσπασμα από την διαμαρτυρία:
“Στην Παραλία Κατερίνης στη συμβολή των οδών Νίκης και Λεωφ. Στρατού επί της πλατείας Αγίας Φωτεινής βρίσκεται μια διώροφη οικοδομή η χρήση της οποίας παραχωρήθηκε το έτος 1984 στην τότε κοινότητα Παραλίας από την ΚΕΔ Α.Ε.
Το έτος 2002 με απόφαση του τότε Καποδιστριακού Δήμου Παραλίας το Λιμεναρχείο Σκάλας Κατερίνης εγκαταστάθηκε στον πρώτο όροφο για να γίνουν επισκευές στο ισόγειο λόγω ύπαρξης υγρασίας. Ο νυν Λιμενάρχης υπηρετούσε και τότε στο Λ.Κ. και διαβεβαίωσε τον τότε  Δήμαρχο Παραλίας ότι η εγκατάσταση θα είναι προσωρινή μέχρι να γίνει το δικό τους κτίριο σε χώρο που τους παραχωρήθηκε εντός της χερσαίας ζώνης στο λιμάνι Παραλίας που είναι και ο φυσικός τους χώρος.

Έχετε αναρωτηθεί ότι στερείται από την Παραλία  το Περιφερειακό Αγροτικό Ιατρείο που εξυπηρετεί όλους τους κατοίκους της Παραλίας και τόσους χιλιάδες επισκέπτες και τουρίστες όλη την διάρκεια του χρόνου το οποίο ανήκει στο Νοσοκομείο Κατερίνης με προεδρικό διάταγμα?
Όλοι αναφερόμαστε στην τουριστική βιομηχανία.  Όλοι αναγνωρίζουν την μεγάλη σημασία του τουρισμού για την χώρα. Για ποια τουριστική βιομηχανία μιλάμε όταν θα αφήσετε την Παραλία κατεξοχήν τουριστικό προορισμό της Πιερίας χωρίς γραφείο πληροφόρησης τουριστών και χωρίς ιατρείο. Οι επαγγελματίες της περιοχής κάνουν τα πάντα για να προσελκύσουν τουρίστες και να τους εξυπηρετήσουν και εσείς από μέρους σας καταργείτε το γραφείο που στήθηκε με προσπάθεια των επαγγελματιών. 
Μπορείτε να μας απαντήσετε στο ερώτημα τι κάνουν 50 λιμενικοί υπάλληλοι σε έναν χώρο που είναι μακριά από το φυσικό τους χώρο ενώ στο φυσικό τους χώρο που είναι το λιμάνι Παραλίας νοικιάζουν το δικό τους χώρο σε ταβέρνα, προκαλούν όλους τους επαγγελματίες.
Τι χρειάζονται 50 λιμενικοί υπάλληλοι όταν στον νομό Πιερίας υπάρχουν 3 αλιευτικά καταφύγια και δεν υπάρχει λιμάνι παραγωγής. Εμείς θα αγωνιστούμε για την ανατροπή αυτής της απόφασης.
Παρακαλούμε όσους εμπλέκονται στην άδικη απόφαση αυτή εις βάρος της Παραλίας Κατερίνης ας αναλάβουν της ευθύνες τους.

Περιμένουμε την συμπαράσταση σας για τον δίκαιο αγώνα των κατοίκων, των επαγγελματιών και των τουριστών. της Παραλία Κατερίνης. Δικαίωμα στην υγεία έχουν όλοι!

Σύλλογος Ενοικιαζόμενων                                          Ένωση Ξενοδόχων
Δωματίων & Διαμερισμάτων                                       Παραλίας
Για το Δ.Σ.                                                                    Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                                Ο Πρόεδρος
Γρηγόρης Βεΐδαμενίδης                                               Νίκος Συνδικιώτης
http://katerini-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: